Προς το περιεχόμενο

Εργασία - διαμονή στο εξωτερικό

paschalia

Θα πηγαίνατε ποτέ να μείνετε μόνιμα σε μια ξένη χώρα?  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Θα πηγαίνατε ποτέ να μείνετε μόνιμα σε μια ξένη χώρα?

• Ναι, θα πήγαινα.
    • Όχι, προτιμώ να μείνω στην Ελλάδα.
    • Είμαι/έμενα σε μια ξένη χώρα και την προτιμώ.
    • Είμαι/έμενα σε μια ξένη χώρα αλλά προτιμώ την Ελλάδα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα ήθελα να φύγω για κανά 2 χρόνια να δουλέψω έξω και να ζήσω διαφορετικά αλλά μετά θα ήθελα να ξαναγυρίσω.

Δημοσ.

1 χρόνο Πολωνία, κοντεύω χρόνο στην Αίγυπτο και με βλέπω να γυρνάω στα 50 μου να ξοδέψω αυτά που με κόπο θα έχω μαζέψει τόσα χρόνια στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Έχεις πάει Ρωσία; "Η κατάθλιψη πάει βόλτα" είναι, οι εκκλησίες είναι κοσμοπλημμυρισμένες, όπως και τα παγκάκια με ανθρώπους που έχουν ένα μπουκάλι στο χέρι...

Σε οποιαδήποτε υπηρεσία κάνουν πιάτσα, για να μη μιλήσω για τα ξενοδοχεία, τα οποία αν και έχουν κάποια αστέρια (4-5) έχουν τοποθετήσει εδικές πολυθρόνες μπροστά από τους ανελκυστήρες για να κάθονται οι πόρνες, οι οποίες επιδίδονται σε λογής λογής σχόλια και ενέργειες.

Όπου κι αν πας υπάρχουν αυτοί οι θηριώδεις τύποι που ξέρεις από τις ταινίες, μόνο που εσύ δεν είσαι ο James Bond και οι σφαίρες στις κουμούτσες που κρατούν δεν είναι τζούφιες.

Το να πηγαίνεις σε εστιατόριο και να πρέπει να περάσεις έλεγχο για μεταλλικά αντικείμενα δεν είναι και το πιο ευχάριστο. Να περπατάς στο δρόμο το μεσημέρι και να σου την πέφτουν τρεις με σκοπό την κλοπή ούτε αυτό είναι κάτι που θες να νιώσεις.

Υπάρχουν πολλά άλλα, πχ πολλή δύσκολη η επικοινωνία αν δεν ξέρεις ρώσικα ή όταν ο μισθός είναι 100$ πως είναι δυνατόν να συντηρούνται Πράντες, Γκούτσες και λοιπές εταιρείες;;;

Είναι εξαιρετική εμπειρία η επίσκεψη στη Ρωσία, θα δεις πράγματα (και δεν εννοώ τα προαναφερθέντα αρνητικά) που μάλλον δεν υπάρχει δυνατότητα να δεις πουθενά αλλού στον κόσμο, αλλά το να μείνεις είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Δημοσ.

insomniaK , είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα έχω ακούσει, κ πραγματικά πιστεύω ότι ισχύουν στο 90%,απλά, τα λεφτά για 3ετή κ 5ετή συμβόλαια είναι πάρα πολλά, κ υπάρχει κ εγγύηση -προστασία από την ίδια την εταιρεία σε συνεργασία με τη μαφία,κ μετά,είτε μια πολυ"καλη καρέκλα" στην μητρική , εδώ στην ελλάδα,ή σε όποια άλλη χώρα θέλεις....

γιαυτό το σκέφτομαι τώρα που δεν έχω υποχρεώσεις...

(2η εναλλακτική είναι η βουλγαρία)!

Δημοσ.

Up 2 u, που λέμε και στα ελληνικά!

Και μια μικρή λεπτομέρεια: ~Σκοτάδι και Κρύο~... Αυτά τα δύο είναι τα πιο σκληρά νομίζω για να ζήσεις στη Ρωσία.

Δεν ξέρω το επάγγελμά σου, αλλά δεν κοιτάς και προς το Μπακού, μόλυνση σε ατελείωτο βαθμό αλλά έχει πετρέλαια και τα λεφτά είναι πολύ καλά και εκεί.

Δημοσ.

οικονομικά είμαι (που είναι ρε το μπακού?????)...

το σκοτάδι είναι από τα πραγματα που με φοβίζουν σε οποιαδήποτε ξένη χώρα. (λένε ότι είναι από τις κυριες αιτίες μελαγχολίας)!

Δημοσ.

Μεγαλωσα Σουηδια και πηγα πολλα χρονια σχολειο εκει.

Και εμτα ηρθα Ελλαδα, λαθος επιλογη γονεων τα πληρωνουμε εμεις...

Οσον αφορα συνθηκες εργασιες, δικαιωματα, μισθους, επιπεδο διαβιωσης ειναι σαφως πολυ καλυτερα απο Ελλαδα.

ΑΛΛΑ ειναι πολυ κλειστοι ανθρωποι, η ζωη τελειωνει εκει μετα τις 11...

τα "νυχτερινα κεντρα" (disco, pubs) κλεινουν στις 12-1 το βραδυ...

Θα προτιμουσα να μενω και να εργαζομαι εκει, αν μου δινοταν ευκαιρια να παω αν δουλεψω και σε αλλες χωρες που δεν θα ειχα προβλημα με την γλωσσα θα πηγαινα.

Δημοσ.

Στην Κασπία, νομίζω στη Γεωργία. Και πρέπει να είναι ΒΑΚΙ ή BAKU το όνομα με λατινικούς χαρακτήρες.

Όσο για τη γλώσσα που λέει η kattistt, δεν το θεωρώ πρόβλημα. Προσωπικά ήρθα στη γερμανία χωρίς να ξέρω γρι από τη γλώσσα και είμαι ήδη 3 χρόνια και συνεχίζει το επίπεδο της γνώσης μου στα γερμανικά να είναι χαμηλό.

Δημοσ.

3 χρόνια Εdinburgh και 2 χρόνια δούλευα. Μετά απο 8 μήνες σερί σκοτάδι δεν άντεξα. Τα πήρα όλα και γύρισα. Ας παίρνω λιγότερα λεφτά και ας έχει και κίνηση.

Δημοσ.

Θα πήγαινα χαλαρά εφόσον υπήρχε επαγγελματική προοπτική καλύτερη από εδώ.

Για όλα τα άλλα,Ελλάδα.

Είχα κάποια σύντομα περάσματα στη ζωή μου από Πολωνία(Gdansk) και Κύπρο(Λεμεσό).

Δημοσ.

ΝΑΙ, ακόμα και μόνο για την εμπειρία.

Σε κάνα χρόνο και κάτι ελπίζω να ετοιμάζω βαλίτσες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...