Προς το περιεχόμενο

Εργασία - διαμονή στο εξωτερικό

paschalia

Θα πηγαίνατε ποτέ να μείνετε μόνιμα σε μια ξένη χώρα?  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Θα πηγαίνατε ποτέ να μείνετε μόνιμα σε μια ξένη χώρα?

• Ναι, θα πήγαινα.
    • Όχι, προτιμώ να μείνω στην Ελλάδα.
    • Είμαι/έμενα σε μια ξένη χώρα και την προτιμώ.
    • Είμαι/έμενα σε μια ξένη χώρα αλλά προτιμώ την Ελλάδα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είμαι ήδη και σκοπεύω να μείνω για αρκετά χρόνια ακόμη... Άμα με ρωτήσεις τώρα....ουτε στις διακοπές δεν θέλω να γυρίζω πίσω... Άμα με ρωτήσεις σε 6-7 (μέρχρι τότε θα είμαι σίγουρα στο εξωτερικό)..δεν ξέρω...α΄λλα μάλλον τοι ίδιο θα απαντήσω..:P

N A I. Είναι στα μεσοπρόθεσμα σχέδια.

Θα μας έρθεις???:D Που? Πότε?

Δημοσ.

Zω 13 χρονάκια εξωτερικό.Είμαι σε φάση ζαμαν-φου στην δουλειά μπας και με διώξουν φυσικά με το αζημίωτο €€€€ -αν γίνει- και να ξαναγυρίσω πίσω και να ρίξω μαυρη πέτρα πίσω μου και να μην ξαναέρθω εδώ που είμαι ούτε στον αιώνα τον άπαντα :mrgreen:

Δημοσ.
Είμαι ήδη και σκοπεύω να μείνω για αρκετά χρόνια ακόμη... Άμα με ρωτήσεις τώρα....ουτε στις διακοπές δεν θέλω να γυρίζω πίσω... Άμα με ρωτήσεις σε 6-7 (μέρχρι τότε θα είμαι σίγουρα στο εξωτερικό)..δεν ξέρω...α΄λλα μάλλον τοι ίδιο θα απαντήσω..:P

Θα μας έρθεις???:D Που? Πότε?

Για Πρωσσία το πάω, στην όμορφη πρωτεύουσα.

Δημοσ.

Από τα 18 μου ήμουν Αγγλία για σπουδές. Έμεινα συνολικά 5 χρόνια έξω μαζί με 1 χρόνο πρακτική στην Ελβετία. Μάλιστα μόλις πήρα πτυχίο έπιασα και δουλειά, αλλά τελικά αποφάσισα να γυρίσω πίσω πριν 3 1/2 χρόνια.

Δύσκολο πράγμα η ξενιτιά. Προσωπικά κάθε που έφευγα ένοιωθα ένα μόνιμο κόμπο στο στομάχι. Κάθε φορά που γύριζα πίσω, σα να έβγαζες ένα βράχο πάνω από την κοιλιά μου.

Είχα σκοπό να μείνω για τουλάχιστον 5 χρόνια. Η δουλειά είχε καλές προοπτικές εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα. At the end of the day though, it was just that!

Δε με γέμιζε η ζωή έξω. Δεν αναφέρομαι στην "νυχτερινή ζωή" αλλά γενικότερο στον τρόπο ζωής. Σίγουρα το να δουλεύουν όλα ρολόι (Αγγλία - Ελβετία) σου κάνει την ζωή πιο εύκολη όχι όμως και πιο όμορφη.

Δε το έχω μετανοιώσει ούτε μία στιγμή που γύρισα πίσω. Με ενοχλούν πράγματα στην Ελλάδα? Μα και φυσικά! Αλλά την ενέργεια που έχω να δουλεύω 12ωρο, να βγαίνω μέχρι τις 4 το πρωί και στις 8 να ξυπνάω για δουλειά σα να μην έγινε τίποτα μόνο εδώ την βρίσκω.

Δημοσ.

Σκοπεύω κι εγώ να πάω έξω όχι μόνιμα όμως.3-4 χρόνια το πολύ για δουλειά και μεταπτυχιακό.Όσο και να μου αρέσει εκεί έξω δε πρόκειτε να μείνω.

Στα σχεδιά μου Τσεχία ή Σερβία.

Δημοσ.

με πολύ μεγάλη βεβαιότητα φεύγω μετά το καλοκαίρι για Ολλανδία.

μισθός τωρινός μου κάτι πάνω απο 1000

μισθός μου εκεί 2500 . η διαφορά ειναι χαώδης με όσα εξοδα και να έχω

Δημοσ.

Προς το παρόν και για τα επόμενα 2-3 χρόνα, όχι. Μετά θα ξαναεκτιμηθεί η κατάσταση και θα παρθεί νέα απόφαση. Πάντως, δεν έω πρόβλημα να μείνω εκτός Ελλάδος...

Δημοσ.

Ε αυτοί που δν θέλουν (ενώ έχουν μείνει) είναι 5 με σένα και αυτοί που μένουν και γουστάρουν 4. Και οι υπόλοιποι ψήνονται να πάνε πλειοψηφικά.

Δημοσ.

Herr μοντ, δεν το είπα για σένα, αλλά για τον palawiari.

Ότι δηλαδή, δε σημαίνει ότι αυτοί που θέλουν να πάνε το λένε επειδή δεν έχουν εμπειρία από εκεί. Διότι κάτι τέτοιο αποκόμισα απ'το ποστ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...