Προς το περιεχόμενο

Εργασία - διαμονή στο εξωτερικό

paschalia

Θα πηγαίνατε ποτέ να μείνετε μόνιμα σε μια ξένη χώρα?  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Θα πηγαίνατε ποτέ να μείνετε μόνιμα σε μια ξένη χώρα?

• Ναι, θα πήγαινα.
    • Όχι, προτιμώ να μείνω στην Ελλάδα.
    • Είμαι/έμενα σε μια ξένη χώρα και την προτιμώ.
    • Είμαι/έμενα σε μια ξένη χώρα αλλά προτιμώ την Ελλάδα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασει διαφορων θεματων που δημιουργουνται κατα καιρους ( με τελευταιο το σημερινο τοπικ για τους ομοφυλοφυλους) κ τα οποια εχουν σαν θεμα τις εργασιακες - κοινωνικες κλπ συνθηκες της παρουσης χωρας , ηθελα απο καιρο ν'ανοιξω ενα θεμα με ενα κ μονο ερωτημα .

Θα πηγαινατε να μεινετε μονιμα σε μια αλλη χωρα ?

Ξερω οτι οι περισσοτεροι θα πειτε χωρις δευτερη σκεψη ''ναι'' αλλα αμα βαζατε κατω ολα τα δεδομενα - συνθηκες της χωρας που θα επιλεγατε , θα εξακολουθουσατε να θελατε ?

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φυσικά και θα πήγαινα. Και μάλλον από όσες έχω δει από κοντά, καλύτερα μου φαίνεται στη Γαλλία...

Δημοσ.

οχι παρα τα χαλια μας ειναι η χωρα που γενηθηκα και θελω να μεινω εδω και να

το παλεψω οχι να το βαλω στα ποδια. για εμενα μιλαω μην παρεξηγηθει κανεις.

εχω επισκευτει τρεις τεσσερις χωρες στο εξωτερικο και εχω δει ποσο καλυτερα

ειναι τα πραγματα αλλα οχι αυτο το θεωρω ηττα να φυγω. επισης ενας χρονος στην αγγλια με εκανε να βλεπω την ελλαδα σαν παραδεισο.

Δημοσ.

ειναι δυσκολα εξω στην αρχη.Προσωπικα εκανα 1 χρονο πρακτικη δουλεια σε nato,UN βρυξελλες και ισπανια και ποτε δε συνηθησα.ειναι και στον ανθρωπο..

Δημοσ.

(έχω κάποια εμπειρία στο θέμα, ούτε μικρή αλλά ούτε και 'ζωής' όμως)

νομίζω εξαρτάται απ' το άτομο αλλά νομίζω είναι ευκολότερο για όσους πρωτο-πάνε από τα 15-16 και κάτω. αν πρωτοπάς σαν ενήλικος, μετά από 1 χρόνο και πάνω έξω μπορεί να νιώθεις την "ξενιτιά", δεν είναι το πιο άμεσο/επιφανειακό συναίσθημα που έχεις όταν πρωτοφεύγεις αλλά κάτι εντονότερο, ένα «σαράκι» που σε τρώει ότι νιώθεις σιγά-σιγά όλο και περισσότερο ότι είσαι ξένος σε ξένη χώρα. βέβαια μπορεί να το αποδεχτείς στο τέλος και παραμένεις "ξένος".

βέβαια, αν βρεις την γυναίκα/τον άντρα της ζωής σου εκεί ίσως είναι άλλο θέμα :D

Δημοσ.

Απολύτως ναι.

Μόλις τελειώσω τη σχολή μου θα φύγω έξω να κάνω ειδικότητα και αργότερα να εργαστώ. Δεν έχω αποφασίσει χώρα ακόμα, έχω αποκλείσει μερικές βέβαια. Στην τελική θα εξαρτηθεί και από το που θα βρω να κάνω την ειδικότητα που θέλω.

Αλλά σίγουρα ναι.

• Super Moderators
Δημοσ.

έχω ζήσει 7 χρόνια στο εξωτερικό.

ναι, θα ζούσα στο εξωτερικό από αύριο (ει δυνατόν) χωρίς πολύ δισταγμό.

Δημοσ.

Ίσως ναι.. και μπορεί να πάω.

Το ποιό πιθανό είναι να πήγαινα/πάω Ν. Υόρκη λόγο του ότι έχει πολλούς Έλληνες και μόνο εκεί δεν θα αισθανόμουν ξένος λόγο του ότι όλοι είναι ξένοι! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...