Προς το περιεχόμενο

Τηλεφωνία από αυτόνομους πάροχους

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση και δεν ξέρω που να την βάλω ούτε αν έχει αποσαφηνιστεί κάπου αλλού το θέμα.

Αν έχω καταλάβει καλά δεν είναι όλων των αυτόνομων παρόχων η ίδια ακριβώς υπηρεσία.

Δηλαδή πχ

Tellas στο πακέτο Zisto δίνει PSTN (? Όπου ερωτηματικό σημαίνει ότι με διορθώνεται αν κάνω λάθος) γραμμή τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που πέσει η γραμμή του Internet η τηλεφωνική γραμμή συνεχίζει να δουλεύει;

Vivodi στο πακέτο CableTV δίνει voip (απ ότι διάβασα με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό)

Forthnet 2play τι δίνει;

OnTelecoms τι δίνει;

Οι υπόλοιπες εταιρίες;

Μιλάμε ΠΑΝΤΑ για αυτόνομη παροχή υπηρεσιών όπου δεν θα υπάρχει γραμμή/πάγιο ΟΤΕ.

Νομίζω ότι θα ήταν αρκετά χρήσιμος ένας τέτοιος οδηγός…

Δημοσ.

Εντάξει κατάλαβα μαμακία έκανα στο Eπικοινωνίες/Σταθερή Τηλεφωνία έπρεπε να το βάλω απλά παρασύρθηκα γιατί θεωρώ την ύπαρξη ADSL δεδομένη στην αγορά του πακέτου…

Mods move it please!

Δημοσ.

Μόλις πέτυχα στο ADSLgr τον παρακάτω πίνακα.

Να φανταστώ ότι η στήλη PSTN απαντάσει στο ερώτημα αριβώς που έθεσα για όλα τα πακέτα των παρόχων;

Ισχύει το ότι αν ο πάρχοχος δίνει PSTN δεν κόβεται σε περίπτωση "πτώσης" του δικτύου internet και ότι έχει (σε γενικές γραμμές) καλύτερη ποιότητα ήχου στις συνδιαλέξεις;

fullllucomparisonv0725fms2.th.gif

Δημοσ.

Φίλε μου με μπέρδεψες. Αν ρωτάς ποιός πάροχος έχει τηλεφωνικά κέντρα και δίνει pstn τηλεφωνία η απάντηση είναι κανείς. Μόνο ο ΟΤΕ.

Δημοσ.

κοιτα αν ήξερα και εγώ να το διαπιστώσω απόλυτα ορθά ίσως να μπορούσα να βρω και μόνος μου την απάντηση.

υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μας διαφωτήσει σε αυτό;

Τι ενοεί η Tellas & η Forthnet ότι τα τηλέφωνα στο ΑΥΤΟΝΟΜΟ δίκτυο τους (χωρίς γραμμή/πάγιο ΟΤΕ) είναι PSTN (Vivodi δίνει voip).

Ρίξτε μια ματιά και στον πίνακα και θα δείτε τις διαφορές στα πακέτα.

Δημοσ.

pstn simainei oti se apla ellinika sou prosferei oti k o ote stin pstn sindesi. den sou prosferei ta pleonektimata tis isdn grammis pou einai p.x. pano apo 1 arithmo.

i vivodi prosferei voip tilefonia. pragma pou simainei oti desmeuoun ena kommati apo to bandwith pou mporoun na sikosoun ta kalodia sou apokleistika gia tilefonia meso internet (Voice Over IP aka voip)alla auto den simainei oti epireazetai i poiotita tou ixou apo to an katevazeis me tin sindesi sou. stin ousia auto pou se endiaferei einai oti tha milas kanonika me olous alla i poiotita tis fonis tha einai ligo xeiroteri apo otan milas mesw ote.

Δημοσ.

ayto pou akrivos les

forthnet, on, tellas dinoun pstn ston sindromiti opos akrivos eisai kai tora me ton ote. tilephono stin priza kai paizei kanonika.

i vivodi an den kano lathos sindeeis to tilephono sto router kai sou finei apo kei grammi. ti ginetai se periptosi diakopis den ksero. pantos oi protes paizoun kanonikia se diakopi reumatos

Δημοσ.

Το κέντρο που θα πέφτει όμως το τηλέφωνο εξακολουθεί να είναι του ΟΤΕ. Ο πάροχος αγοράζει χονδρική την pstn και την πουλάει στον κόσμο.

Αυτό που δεν είναι τελείως ξεκάθαρο είναι η επιπλέον χρέωση όλων των ψηφιακών ευκολιών.

Δημοσ.
Το κέντρο που θα πέφτει όμως το τηλέφωνο εξακολουθεί να είναι του ΟΤΕ. Ο πάροχος αγοράζει χονδρική την pstn και την πουλάει στον κόσμο.

Αυτό που δεν είναι τελείως ξεκάθαρο είναι η επιπλέον χρέωση όλων των ψηφιακών ευκολιών.

kala einai prin apofasisoume na grapsoume kati na to psaxnoume ligo.

to palikari milaei gia enallaktiko paroxo pou DEN exei sxesi me tilephono tou ote.

o paroxos noikiazei mono ton xalko apo ton ote pou kataligei spiti sou. tipota allo. ola ta ypoloipa anikoun ston paroxo,

Δημοσ.

@dimitris74

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ή να δώσεις κάποιο link πως οι πάροχοι δίνουν τηλεφωνία τεχνικά;

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. πάνω κάτω επαληθεύεται αυτό που υποψιαζόμουνα.

γενικά προτιμάω pstn γραμμή γιατί υπάρχει και η υπόλοιπη οικογένεια σπίτι και δεν μπορώ να τους πάρω στο λαιμό μου με πειραματισμούς.

περιμένω να κάνει την κίνηση της και η HOL (δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα μιας και δεν έχει παρουσιάσει ακόμα πακέτο 2/3 play) και θα αποφασίσω μετά αφού έτσι κι αλλιώς στην περιοχή της Νεας Σμύρνης που μένω μόλις ξεκίνησε η παροχή απο τρεις αυτόνομους (Tellas/Vivo/On) και γίνεται πανικός!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...