Προς το περιεχόμενο

Στρατός υποχρεωτικά στα 18

PATRINOS06

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα έβλεπε σε πρωινή εκπομπη σε κρατικό καναλι τον υπουργο αμυνας να δηλωνει οτι συζητειται σοβαρα το ενδεχομενο να πηγαινουμε φανταροι στα 18.μετα το λυκειο,και αφου εισαχθουμε καπου,να διακοπτουμε τις σπουδες μας για ενα ετος να πηγαινουμε στρατο και μετα να επανερχομαστε.θα ηθελα την αποψη σας πανω σε αυτο

υγ.θα επιθυμουσα οι κυριοι/κυριες που διαφωνουν ΓΕΝΙΚΑ με την στρατιωτικη θητεια να μην λαβουν μερος στη συζητηση για προφανεις λογους

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι πρακτικά εγώ θα προτιμούσα να είχα κάνει ένα διάλειμμα στα 18 μου από τις σπουδές μου (τώρα είμαι 23 και δεν έχω πάει ακόμα στρατό) γιατί νιώθω ότι μου χρειαζόταν μετά τις πανελλήνιες. Να ξεθολώσει λίγο το μυαλό από τις πολλές σκέψεις και τη συνεχή πίεση του διαβάσματος, εγώ έτσι το βλέπω (πιθανώς να είμαι και εντελώς λάθος βέβαια, γιατί όπως είπα, δεν έχω πάει, δεν ξέρω πως είναι ο στρατός).

Όπως και να 'χει, ίσως είναι καλύτερα να επιλέγει ο καθένας για τον εαυτό του.

Τι οφέλη μπορεί να έχει κάτι τέτοιο; Τι θετικό δηλαδή αποκομίζουμε στερώντας αυτή την ελευθερία; Τι ισχυρίζονται αυτοί που θέλουν να κάνουν την αλλαγή; Ας μας πει κάποιος για να τα ζυγίσουμε.

Δημοσ.

Συμφωνώ 100%. Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδεύεις με τον στρατό, τόσο πιο καλά είναι. Να τελειώνεις και να μπορείς μετά να κάνεις πλάνα για τη μετέπειτα ζωή σου.

Δημοσ.

100% συμφωνώ με αυτό.Χρειάζεται το ξεθόλωμα.+το οτι μπορείς να πιάσεις και πιο έυκολα δουλειά μετά.

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ μ' αυτή την άποψη.

Έκανα το λάθος να διακόψω την αναβολή και να πάω στρατό πρωτού τελειώσω τις σπουδές (η αλήθεια είναι πως είχα παρατείνει αρκετά τη διάρκειά τους :P). Άντε μετά να μπεις στην ψυχολογιά του («διαβαστερού») φοιτητή.

Φίλος πήγε μετά τις σπουδές και είχε προβλήματα με τον ΑΣΕΠ (είχε περάσει αλλά δεν ήξερε αν θα προλάβει να διοριστεί ή τελικώς χάσει τον διορσμό του). Επίσης όσο μεγαλύτερος πας (ως γνωστόν) τόσο λιγότερο την «παλεύεις», συνήθως.

Δημοσ.

προσωπικα διαφωνω με το εξης.αν ειναι ολοι στο στρατο 18αρηδες,εχει καλως.γιατι με τη μορφη που εχε τωρα ο στρατος (απ'οσο ξερω) οι πιτσιρικαδες ειναι "θυματα" των μεγαλύτερων.δεν θεωρω στα 18 1/2 τον εαυτο μου ετοιμο και ωριμο να παω στρατο οταν ξερω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των στρατιωτων ειναι πολυ εως παρα πολυ μεγαλυτεροι μου.αν ηταν ολοι συνομηλικοι μου ναι,γιατι οχι,πηγαινω.

το δευτερο θεμα το οποιο εγειρεται ειναι το εξης.μπορει καποιος ο οποιος εχει τελειωσει το λυκειο,κατευθειαν μετα απο πανελληνιες (και ολοι ξερουμε τι σημαινει αυτο) να ανεχτει να παω στρατο,ξεροντας οτι για ενα ακομα χρονο θα ειναι στην "πιεση" (λεμε τωρα)???μετα θα εχει την διαθεση την ορεξη αλλα και τις συνθηκες για να αρχισει τις σπουδες του??

(το δευτερο ερωτημα ειναι φιλοσοφικο...)

γενικα παντως συμφωνω με την υποχρεωτικη θητεια στα 18 (μετα το λυκειο δηλαδη)

Δημοσ.

υγ.θα επιθυμουσα οι κυριοι/κυριες που διαφωνουν ΓΕΝΙΚΑ με την στρατιωτικη θητεια να μην λαβουν μερος στη συζητηση για εμφανεις λογους

εμφανείς?:confused: οι οποίοι είναι ποιοι ακριβώς?

Δημοσ.
εμφανείς?:confused: οι οποίοι είναι ποιοι ακριβώς?

δεν εχει νοημα να συζητησουμε την χρησιμοτητα η οχι της στρατιωτικης θητειας για αλλη μια φορα...εδω,θεωρουμε δεδομενο οτι χρειαζεται για να συζητησουμε το ποτε χρειαζεται.πρεπει να εχουμε καποια βαση και αυτη ειναι αυτη η οποια εθεσα

Δημοσ.

Παιδιά δείτε το θετικά το θέμα! Μετά το σχολείο πας και ξεμπερδεύεις με το στρατιωτικό -δείτε και σαν μια χρονιά με συνεχείς επισκέψεις σε γυμναστήριο- και μετά ξανά στα βάσανα.

Θυμάμαι τον αδερφό μου. Έδινε Πανελληνίες (ήταν και με τις δέσμες τότε), είχε πάρει ήδη 2 αναβολές. Τελικά πέρασε στην σχολή που ήθελε. Έστρωσε τον κώλο του και τελείωσε χωρίς να χρωστά μαθήματα κι όταν πήρε και το πτυχίο, το στρατιωτικό ήταν το άγχος του! Τόσο άγχος δεν το'χω ξαναδεί!

Δημοσ.
δεν εχει νοημα να συζητησουμε την χρησιμοτητα η οχι της στρατιωτικης θητειας για αλλη μια φορα...εδω,θεωρουμε δεδομενο οτι χρειαζεται για να συζητησουμε το ποτε χρειαζεται.πρεπει να εχουμε καποια βαση και αυτη ειναι αυτη η οποια εθεσα

ναι,αυτό που θέλω να σου εξηγήσω,είναι ότι ακόμα κ εμείς,που θεωρούμε το στρατό ως ένα χρόνο χάσιμο από τη ζωή μας ,δυστυχώς πήγαμε φάνταροι , οπότε,ΑΝ είναι να μείνει αυτός ο θεσμός, τότε, μπορούν να εκφέρουν γνώμη όλοι (άλλωστε η γνώμη είναι σαν την κ@λοτρυπιδα...Όλοι έχουν από μία).

Το να κάνεις ένα διάλογο,μεταξύ ατομών που εσύ επιλέγεις , σε ένα δημόσιο φόρουμ μάλιστα, δεν είναι αν μη τι άλλο...περιέργο?

Δηλαδή, αν ανοίξω ένα θέμα για τη μόνικα μπελούτσι,με σκηνές σεξ που έχει κάνει μαζί μου(!!!!!!!), αλλά πω ότι μόνο όσοι είστε παναθηναικοί,κάτω των 30, άνω του 1,90, κ έχετε βιντεάκια που κάνετε σεξ εσείς με τη τζολί , μπορείτε να μπείτε να δείτε το βίντεό μου,αλλά παρολαυτά το δημοσιεύω σε ένα φόρουμ σαν αυτό,δεν είναι λίγο περίεργο?

anyway,keep up your ...gallop!

Δημοσ.

οκ,man...δεν απαγορεψα σε κανεναν να εκφρασει την αποψη του (που και να ηθελα δε μπορω αλλωστε).αυτο το οποιο θελω να αποφυγω ειναι να δω σε αυτο το topic απαντησεις του στυλ"να μην παμε ποτε καλυτερα" η "και που παμε τι καταλαβαινουμε" η "οποτε και να παμε τα ιδια σκατα θα ειναι" κλπ.με καταλαβαινεις πιστευω...

αν σε ενοχλησε παντως ο τροπος μου ζηταω συγγνωμη

Δημοσ.
προσωπικα διαφωνω με το εξης.αν ειναι ολοι στο στρατο 18αρηδες,εχει καλως.γιατι με τη μορφη που εχε τωρα ο στρατος (απ'οσο ξερω) οι πιτσιρικαδες ειναι "θυματα" των μεγαλύτερων.

Που ακριβώς το στηρίζεις αυτό;

Δημοσ.
Που ακριβώς το στηρίζεις αυτό;

στα απειρα καψονια που εχω ακουσει να κανουν οι 23-24-25-26-28δες στα πιτσιρικακια.επαναλαμβανω και παλι δεν εχω παει στρατο απ'αυτα που ακουω εκφερω γνωμη.δεν νομιζω παντως οτι κανει καλο και στους μικρους και στους μεγαλους η κοινη ζωη με ατομα απ'τα οποια απεχεις ηλικιακα 3-7 χρονια.ειδικα σε τετοιες ηλικιες η διαφορα ηλικιας ειναι πολυ σημαντικη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...