Προς το περιεχόμενο

E.v.p.

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Electronic Voice Phenomenon. Εχει προσπαθησει κανεις να ηχογραφησει κατι; Αφου ειδα την ταινια και επισκεφτηκα και διαφορα sites, μου μπηκε η επιθυμια να προσπαθησω να ηχογραφησω και να δω τι θα γινει. Το εχει δοκιμασει κανεις, για να με βοηθησει να αρχισω;

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Electronic Voice Phenomenon. Εχει προσπαθησει κανεις να ηχογραφησει κατι; Αφου ειδα την ταινια και επισκεφτηκα και διαφορα sites, μου μπηκε η επιθυμια να προσπαθησω να ηχογραφησω και να δω τι θα γινει. Το εχει δοκιμασει κανεις, για να με βοηθησει να αρχισω;

δεν το δοκίμασα, επειδή πραγματικά δεν θέλω να ξέρω τι θα ηχογραφηθεί..

Είναι όμως ένα πολυ ενδιαφέρον θεμα, και το έχω ψά3ει πολυ, θα σου έλεγα κάποιους τρόπους ηχογράφησης, αλλα δεν γνωρίζω τι ξέρεις και τι όχι, και δεν έχω ορεξη να κάνω ένα τεραστιο ποστ :mrgreen:

Δημοσ.

Αυτο που ξερω ειναι οτι (και αν θυμαμαι καλα απο τα extras tou dvd τα ειδα) αν ηχογραφεις με κλασσικο μαγνητοφωνο με κασσετα πρεπει να υπαρχει κατι στο χωρο που να κανει παρασιτα-θορυβο.Πχ ενας ανεμιστηρας.Αν ηχογραφεις με ψηφιακο μεσο δεν χρειαζεται.Και απο οτι καταλαβα μπορει να γραφεις χρονια μεχρι να πιασεις κατι.Συν οτι το αποτελεσμα μπορει να θελει επεξεργασια για να βγαλεις νοημα...

Δημοσ.

Αν ειναι αυτο που πραγματευεται η ταινια λευκος θορυβος τοτε παιζεις με ενα θεμα που εγω οχι μονο δεν θα το εκανα ποτε αλλα ουτε θα ηθελα να παω σε τετοια μερη. Δεν αντεχο στην ιδεα οτι δεν μπορω να αντιμετοπισω κατι με συμβατικα μεσα και απλα ειμαι στο ελεος του.

Δημοσ.
Αυτο που ξερω ειναι οτι (και αν θυμαμαι καλα απο τα extras tou dvd τα ειδα) αν ηχογραφεις με κλασσικο μαγνητοφωνο με κασσετα πρεπει να υπαρχει κατι στο χωρο που να κανει παρασιτα-θορυβο.Πχ ενας ανεμιστηρας.Αν ηχογραφεις με ψηφιακο μεσο δεν χρειαζεται.Και απο οτι καταλαβα μπορει να γραφεις χρονια μεχρι να πιασεις κατι.Συν οτι το αποτελεσμα μπορει να θελει επεξεργασια για να βγαλεις νοημα...

Το "τρίτο μέσο", ανεμιστήρας, οθόνη κλπ, είναι αμφιλεγόμενη τακτική η οποία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, και οι περισσότεροι "κλασσικοί" ερευνητές -αν δεν κάνω λάθος- την σνομπάρουν.

Ακόμα σε ηχογράφηση μέσω αναλογικού κασσετοφώνου προτείνεται η χρήση εξωτερικού μικροφώνου για να μην "πιάσει" τους ήχους του μηχανισμού.

More info: http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voice_phenomenon

Δημοσ.
Electronic Voice Phenomenon (EVP) is the appearance of intelligible voices on recording medium that has no known physical explanation. Many of the voices are thought to originate from deceased people. This is the primary reason that people first began experimenting with EVP. Others study EVP to better understand how and why it works, and to improve EVP experimental techniques.

Ηχογραφοντας παρασιτα απο διαφορες ηλεκτρονικες συσκευες και μετα αναπαραγωντας το μπορεις να ακουσεις φωνες απο ανθρωπους που εχουν πεθανει. (περιπου)

Δημοσ.

ειχε ασχοληθει ενας φιλος μου φανατικα εχοντας δει την ταινια και αυτος. δεν προσπαθησε να καταγραψει φωνη αλλα εικονα, φυσικα και χωρις αποτελεσμα.

εχε υποψυν σου οτι τα e.v.p εχουν να κανουν με πολλα.

πχ το μερος που θα κανεις την ηχογραφιση, πρεπει να ειναι (ας μου επιτραπει ο χαρακτηρισμος) "στοιχειωμενο", να ειναι δηλαδη πιθανον να υπαρχουν πνευματα στο χωρο (ενα παλιο νοσοκομειο πχ)

προτιμησε ψηφιακο εξοπλισμο για πιο καθαρη ηχογραφιση. και να εισαι σιγουρος οτι θα χρειαστει φοβερη επεξεργασια και υπομονη. και αν βρεις κατι υπαρχει και η περιπτωση να μην βγαζει κανενα απολυτος νοημα.

Δημοσ.
Ηχογραφοντας παρασιτα απο διαφορες ηλεκτρονικες συσκευες και μετα αναπαραγωντας το μπορεις να ακουσεις φωνες απο ανθρωπους που εχουν πεθανει. (περιπου)

Και όταν κοιτάζουμε μερικές φορές τα σύννεφα, μας φαίνονται για προβατάκια. Αυτό δε σημαίνει ότι θα «σκάσει μύτη» και τσοπάνης επουράνιος! (ή μήπως όχι!;!;!; :confused: ) It's all in the mind...

Δημοσ.

Είχα δει την ταινία "Λευκός Θόρυβος" πριν αρκετό καιρό, αλλά ξαναθυμήθηκα τα EVP από ένα επεισόδιο που είδα πρόσφατα από το Ghost Whisperer. To επεισόδιο είχε τον τίτλο Voices νομίζω. Έκατσα μετά και έψαξα στο inernet για EVP και άκουσα κάποια που είχαν ηχογραφήσει. Μου φάνηκαν πάντως πολύ fake. Γενικά δεν ξέρω αν ισχύει το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...