Προς το περιεχόμενο

S.m.a.r.t Test

mahair7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτελεσα ενα S.M.A.R.T test μεσω του speedfan και μου εβγαλε τα εξης:

post-50975-129062943629_thumb.jpg

Πρεπει να ανησυχω για καποιο απο αυτα για την κατασταση του δισκου??(ειδικα για το raw read error rate που ειναι "watch" και τα αλλα που ειναι "good"???)

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

kane syxna ena backup (kati pou 9a prepei na kaneis akoma kai se e3airetiki katastasi na evriske ton disko sou) kai min xaneis ton xrono sou me to smart ...

einai gnosto oti einai ana3iopisto ..

Δημοσ.

to backup ine must.mporei o diskos na douleuei teleia alla fantasou na xtipisei apo mia diakopi reumatos i otidipote allo.to smart ine aplakati pou kanei diagnosi.den problepei tin DEH

• Moderators
Δημοσ.

Το smart μου αναγνωρισε με ακριβεια βδομαδας τη πτωση του κυριου δισκου μου (ο οποιος ουτε μισου χρονου δεν ηταν), 1,5 μηνα πριν να χαλασει.

Ολα αυτα μεσω του HDD Health (freeware ειναι).

Δημοσ.
Το smart μου αναγνωρισε με ακριβεια βδομαδας τη πτωση του κυριου δισκου μου (ο οποιος ουτε μισου χρονου δεν ηταν), 1,5 μηνα πριν να χαλασει.

Ολα αυτα μεσω του HDD Health (freeware ειναι).

kat' arxin den alla3es ton disko dioti sou edeixe kati to smart

ton afises mexri na paradosei pneuma ...

auto proteino kai ego ston filo ...

apo tin alli kai emena mou anagnorise provlima kai xrisimopoio ton idio disko 2 xronia tora.

ama kaneis ena search sto google den 9a akouseis pantos kai ta kalytera ...

fysika kai dinei kai sostes provlepseis alla min ftasoume stin alli akri na allazoume ton disko giati to smart edeixe kati ...

Δημοσ.

Καλά αυτά τα s.m.a.r.t. tools είναι το ένα χειρότερο από το άλλο μάλιστα το HDD Health νομίζω (έχω δοκιμάσει πολλά και για αρκετό καιρό πάνω από 25 μέρες από τότε που μου έπεσε ο wd :cry:) και μου έλεγε ότι λόγω θερμοκρασίας 32 βαθμους (με σβηστούς όλους του ανεμιστήρες κουτιού) αύριο θα χαλάσει και όταν άνοιγα τους δυο 12 εκ. ανεμιστήρες (σε χαμηλες στροφές σε ορθή γωνία μεταξύ τους) και έπεφτε η θερμοκρασία στους 16 σταματούσε τα alerts αλλά συνέχιζε αύριο θα σου χαλάσει μέχρι που το αποεγκατέστησα και εδώ και δυο μήνες περιμένω να χαλάσει αλλά αυτό μια χαρά είναι.

• Moderators
Δημοσ.

Εαν σου γραφει οτι θα χαλασει απο θερμοκρασια, δεν εχεις τίποτα να ανυσηχεις...!

Αλλα εαν αλλάξει καποια άλλη παραμετρος (οχι κατα μια μοναδα μονο), τοτε υπαρχει λογος να το παρακολουθεις...!

Δημοσ.

Τι να πω τα έχω απεγκαταστήσει όλα, υπάρχει κάποιο που να εμπιστεύεστε κάποια στιγμή θα δοκιμάσω των εταιριών (wd & maxtor) να δω τι λένε και αυτά. Έχω την εντύπωση ότι έχουν μια βάση δεδομένων με τις ταχύτητες (γραψίματος αναγνωσης κτλ) και απλό εκεί εκτιμούν την κατάσταση του δίσκου γνωρίζει αν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο (λογικό ακούγετε πάντως);

Δημοσ.

Τα κατέβασα

wd: data lifeguard diagnostic το οποίο δεν κάνει monitoring και

maxtor: maxblast4 θέλει δισκέτα άρα ούτε αυτό άσε που δεν έχω δισκέτα.

Μήπως είναι τίποτα άλλο;

Δημοσ.

apo tin wd iparxoun dio .ena pou ftiaxneis partition kai ena pou den kanei monitoring apla sou leei kapoia pragmata gia to smart.ego to smart xero oti den paei me basi kapoia database alla oti kanonika to energopoiieis apo to bios gia kapoies imeres kai auto kanei monitor mono tou(Troei ligo taxitita) kai meta me kapoio apo auta ta programmata px tis wd diabazeis ti exei ginei posa read errors crc ktl.

Δημοσ.

Με τα Lifeguard Tools της WD για να διεξαχθεί το Test με ασφάλεια για τα δεδομένα αρκεί να είναι κλειστό κάθε παράθυρο και εφαρμογή έτσι; Ότι τρέχει στο background δε δημιουργεί κίνδυνο για τα δεδομένα; Τέλος τι σημαίνουν στην ουσία τα αποτελέσματα του S.M.A.R.T. Test;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...