Προς το περιεχόμενο

Αντιγραφη Σκληρου ...μπαχαλο

warewolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω δυο σκληρους σε συστοιχια raid0 και αγορασα εναν εξωτερικο usb-firewire για δυο λογους.

ο πρωτος ειναι να κρατω backup ολα τα αρχεια (mp3,divx,προγραματα κ.τ.λ.)

ο δευτερος ειναι για να μπορεσω να κανω αντιγραφη του λειτουργικου μου (winxp) λογω του οτι κανω συχνα format και θελω να σεταρω τους raid σκληρους μου απο ενα image που θα εχω στον εξωτερικο σκληρο δισκο.

δεν ξερω πολλα απο αυτα αλλα εγκατεστησα το acronis 10 και ειδα οτι μαλλον πριν φτιαξει αντιγραφο στον εξωτερικο, θα σβησει τα παντα πριν, εκει μεσα.

τι βηματα πρεπει να κανω ωστε να φτασω στην καταληξη : σε εναν εξωτερικο σκληρο, να εχω τα windows xp ΚΑΙ τα backup αρχεια που ηδη εχω στον εξωτερικο σκληρο.

ηδη εκανα αντιγραφη ολα τα αρχεια του εξωτερικου στους δισκους raid.

ομως θελω να φτιαξω image αφου ΠΡΩΤΑ κανω format και νεα-καθαρη εγκατασταση των win ωστε το image να ειναι σωστο.

εχω μπερδευτει.

το acronis, αφου κανω format θα προσπαθησει να εκκινησει το image και να το εγκαταστησει στους δισκους raid0 ?

θα δει τον εξωτερικο σκληρο δισκο ?

πως φτιαχνω το image ?

απο το operations του acronis τι επιλεγω ?

create backup ή mount image ?

θα δει το ακρονις τη συστοιχια raid0 ή δεν θα βλεπει τους εσωτερικους μου δισκους ?

τελος, μου βγαζει μυνημα (το ακρονις) οτι δεν μπορει να διαβασει καποια sectors απο τη συστοιχια. μηπως φταιει το οτι καποια αρχεια ειναι κλειδωμενα οπως με το My private folder της microsoft ?.

(αν ναι δεν με πειραζει, δεν θα υπαρχει στο νεο setup των win πριν παρω το image)

τελικα τα εκανα μπαχαλο

κανω κλωνο, κανω backup τι στα κομματια κανω ?

δεν ξερω με τι σειρα να ξεκινησω την ολη διαδικασια.

Δημοσ.

Οχι δεν θα κανεις clone disk. Θα παρεις backup επιλεγωντας "my computer" στις επιλογες που εχει για backup.

Μετα θα κανεις ενα Βootable Rescue Media ωστε σε περιπτωση προβληματος να κανεις boot απο το cd που θα φτιαξει για να κανεις restore το image.

Στο Βootable Rescue Media επιλεγεις την full version του acronis για να υποστηριζει usb δισκους. Απο οτι ξερω βλεπει και raid δισκους, αλλα για να εισαι σιγουρος κανεις το Rescue Media και bootareis απο αυτο για να δεις οτι τα βλεπει ολα.

Αφου λοιπον κανεις το image, το βαζεις στον εξωτερικο δισκο. Σε περιπτωση που υπαρξει προβλημα, bootareis με το Rescue Media και κανεις restore το image.

Δημοσ.

ευχαριστω.

εκανα ολα τα παραπανω και εφτιαξα ενα image

τωρα βεβαια δεν ξερω αν θα δουλεψει στην τελικη, θα το μαθω οταν χρειαστω επαναφορα.

παντως, απο οτι λεγεται, πιθανον δεν θα μπορεσει το acronis να ''δει'' την συστοιχια raid0 οποτε μαλλον δεν θα καταλαβει οτι υπαρχουν οι δυο δισκοι.

κατα την δημιουργια bootable cd δεν ειδα να μου ζητα τους drivers του raid controler, οποτε ... ειδωμεν.

παντως το image το εκανα και πολυ ευκολα μαλιστα.

σε ευχαριστω για την απλη, συνοπτικη και κατανοητη απαντηση που μου εδωσες. !

Δημοσ.

Μπορεις να δοκιμασεις τωρα να κανεις boot απο το rescue media για να δεις αν βλεπει την συστοιχια raid, απλα δεν θα κανεις restore.

Δημοσ.

Το δοκιμασα αλλα...τζιφος.

στην αρχη επελεξα full mode και οχι safe mode.

μετα απο αυτο οταν εγινε η οθονη μαυρη και εμφανιστηκε το λογοτυπο του acronis επανω αριστερα μου εβγαλε καποιο μυνημα (δεν θυμαμαι) usb hc failed.

κατι απετυχε με τα usb.

υστερα ανοιξε το acronis οπως εμφανιζεται στα windows αλλα πληκτρολογιο και ποντικι ηταν νεκρα. (ισως επειδη ειναι συνδεδεμενα σε usb)

μετα απο αυτο εκανα reset και... τελειωσα .

ειμαι γκαντεμης τι να κανω.!

ολα στραβα πανε.

να φανταστεις αγορασα εξωτερικο σκληρο προχτες και εχτες ανακαλυψα (απο ενα utility του εξωτερικου) οτι ειχα και στους δυο εσωτερικους bad sectors.

ευτυχως στο πλαισιο σημερα μου τους αντικατεστησαν (ηταν μεσα στην εγγυηση).

καθαρο setup τα windows, με τις ωρες windows update εκανα ενα image, αλλα δυστυχως μεχρι εκει η τυχη μου.

restore δεν προκειται να δω ποτε.

το εχει η μοιρα μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...