Προς το περιεχόμενο

Core 2 duo E6300.. συναρμολόγηση και θερμοκρασία..

Zderg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιοι θα θυμούνται αυτά τα threads:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=177086

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=171855

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=173919

Κάντε το τεστ επιπεδότητας του Heat spreader, δεν είναι καθόλου δύσκολο. Το δύσκολο και επικίνδυνο είναι το lapping, γιατί:

1. Χάνεις εγγύηση

2. Αν δεν προσέξεις τον στατικό ηλεκτρισμό και τα ρινίσματα, μπορεί να τον κλαιν οι ρέγγες τον C2D.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο δικός μου 4300 σε idle πιάνει 44-47 και σε 100% load πιάνει 50-57 είναι καλές ;;

Μάλλον έπεσα (και εγώ διστυχώς) σε ελλατωματικό καπάκι, .αμω το σόϊ σου intel.

(Και 'γώ έλεγα οτι οι Core2Duo αφού ακούγωνται τόσο πολύ (αυτήν την εποχή) και απο θέμα θερμοκρασίας, θα είναι άπεκτοι αλλα μπά τζίφος, σ' αυτό την πάτησα.

Πίστευα πως θα είναι πολύ άνετοι και δροσάτοί.

(Άκου 'κεί, ο Atlon 64bit 3000+ (ο προηγούμενός μου) να κυμένεται στους 38-41 βαθμούς, ποίος ο Athlon της AMD (που ήταν γνώστη παλιά απο τους καμένους επεξεργαστές της, απο υπερβολική θερμότητα) και τώρα να φοβάμαι μήν το πάθω απο την intel.

Βρέ πώς αλλάζουν τα πράγματα.

Μάλλον δέν έπρεπε να φύγω απο την AMD (εξάλλου περίμενα πολλα περισσότερα απο τον 4300))

Γιά κοιτάτε και την παρακάτω εικόνα:

(Μου φαίνεται οτι το pc wizard (διστυχώς) έχει δίκιο.)

post-19027-129062944374_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάτι περίεργο συμβαίνει πάντως με τις θερμοκρασίες που δείχνουν τα προγράμματα. Επειδή είδα ότι χρησιμοποιείς το core temp 0.95, το κατέβασα κι εγώ, και δες τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα σ' αυτή την έκδοση, την 0.94, αλλά και την ένδειξη του pcwizzard (υπόψη ότι και τα τρία προγράμματα ήταν ταυτόχρονα ανοιχτά, δεν έκανα επεξεργασία στη φωτό για να φαίνονται όλα μαζί)! Πάντως κάτι δεν πάει καλά με την 0.95, αφού δεν αναγνωρίζει σωστά τον Ε4300 ως allendale (όπως η 0.94) αλλά ως conroe 2M (όπως και η διαφορά που υπάρχει στην ανώτατη τιμή του tjunction, 15°+)

post-20477-129062944378_thumb.jpg

Δημοσ.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα εδώ...

Aπ όσο ξέρω ο c2d 4300 είναι μεταγεννέστερος της σειράς 6xxx και θεωρώ μάλλον απίθανο η Intel να έκανε πάλι το ίδιο "λάθος" με τα ελαττωματικά heatspreaders που είδαμε στις πρώτες φουρνιές c2d.

Το θέμα των θερμοκρασιών φυσικά και δέν είναι μόνο θέμα ψύκτρας,αφού και την καλύτερη αερόψυξη να βάλεις πάλι θα έχεις υψηλές θερμοκρασίες αν το υπόλοιπο "πακέτο" δέν βοηθάει.

Αν το κουτί είναι μικρό/στενό/φτηνή κατασκευή,δέν έχει καλή κίνηση αέρα ή και καθόλου ανεμιστήρες,λογικό είναι όλον αυτόν τον παγιδευμένο θερμό αέρα ο ανεμιστήρας της ψύκτρας να τον ανακυκλώνει και να τον στέλνει πάλι πίσω στην cpu.Μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο κουτί να προέρχονται και απο άλλα υποσυστήματα του υπολογιστή όπως η κάρτα γραφικών για παράδειγμα.Σκέψου μόνο οτι κάποιες κάρτες γραφικών χτυπάνε 80C για πλάκα.Ο ζεστός αέρας λοιπόν θα μετακινηθεί προς τα πάνω,ακριβώς εκει που βρίσκεται και ο επεξεργαστής σου!

Εντελώς πληροφοριακά έχω τον 6400 και με stock συχνότητες είμαι 33C/42C ενώ στα 2,4Ghz είμαι 35C/44C.Ολα αυτά με Thermalright Ultra 90 και SilenX 90mm που δουλεύει γύρω στις 1200σ.α.λ.

edit: btw Sotos65 το coretemp μάλλον λέει Παππάδες αφού έχω διαφορά 10+ βαθμούς απο το Speedfan (ίδιες θερμοκρασίες με το Bios)

tempja5.jpg

Δημοσ.

Άγνωστο! Είχα κάποια εμπιστοσύνη στο core temp αλλά μετά από αυτό που είδα στην έκδοση 0.95 (και πως υιοθετήθηκε αυτή η αλλαγή, διαβάζοντας το φόρουμ που γράφει ο δημιουργός του) δεν εμπιστεύομαι κανένα πλέον!

Δημοσ.

Καμιά απάντηση για το πρώτο πρόβλημα που ανέφερα;;

Ότι δλδ μερικες (λιγες) φορές το PC κλείνει μόνο του....

Δημοσ.

Prepei na anusixw gia kati???Vasika ola douleuoun ok .apla me provlimatizoun auta ta warnings dipla.

[ektos apo kati pou kanei i psiktra tou 6400 core2duo mou.paei na ksekinisei kai stamataei(den kanei pote olokliri strofi dld isa isa pou kounietai gia 1/4 tis plirous peristrofris).to kanei arketes fores kai molis pianei temp pou prepei na doulepsei ksekinaei kanonika]

cputempze2.th.jpg

Ty in advance

Δημοσ.

Δοκίμασα και σήμερα διάφορα προγραμματα για την θερμοκρασία και έχει...

Coretemp 0.94 30C

Coretemp 0.95 45C

Speedfan 30C

Bios 47C (δεν είναι κάποιο πρόγραμμα αυτο :))

Όλα σε 0% load (και στο περίπου, δεν τα θυμάμαι ακριβως)..

Έβαλα ένα 80mm fan στο εμπρός μέρος για είσοδο αέρα και ένα 120mm στο πίσω μέρος για την έξοδο του αέρα..

Τί παραπάνω μπορώ να κάνω;; Μην πείτε υδρόψυξη..

Εκτος του ότι έκανε 2-3 επανεκκινήσεις στο άσχετο υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα.. Ενώ οι drivers της κάρτα γραφικών έχουν μπει κανονικά, το pc δεν μπορεί να αναγνωρίσει το μοντέλο της οθόνης και επίσης πατώντας στην επιφάνεια εργασίας δεξί κλικ -> ιδιότητες εμφανίζεται μόνο η αρχική οθόνη. Δεν εμφανίζονται οι υπόλοιπες καρτέλες!! Αν παω στην καρτέλα "ρυθμίσεις" απο τον πίνακα ελέγχου, τότε δεν γράφει την κάρτα γραφικών που έχω..

Ακούω γνώμες....

Edit: Στην διαχείριση συσκευών αναγνωρίζεται κανονικά η κάρτα γραφικών αλλα δεν φαινεται πουθενα η οθόνη..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...