Absinthe Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Εχω εναν athlon xp 2600+ ο οποιος ομως στις ρυμισεις του μου αναφερει πως τρεχει στα 1,91 ghz(αλλο κουλο και αυτο,δεν ξερω γιατι).Ο επεξεργαστης αυτος συνεργαζεται με εναν wd 80gb ide σε μια asus a7n8x-x η οποια δεν παιρνει sata σκληρους. Θελω να προσθεσω αλλον εναν σκληρο 200 gb για να τον εχω για μουσικη και ταινιες που κατεβαζω και να τρεχω απο τον παλιο τον 80αρη τα προγραμματα.Επειδη ομως σε κανα χρονο λογικα θα παρω καινουργιο υπολογιστη θα ηθελα να μπορω να μεταφερω τον σκληρο που θα παρω τωρα στο καινουργιο pc.Στην αρχη σκεφτηκα να παρω εναν sata 200gb και εναν controller για να τον προσαρμοσω πανω στην τωρινη μου mobo που παιρνει μονο ide αλλα επειδη δεν βρηκα τετοιον controller κατω απο 45 ευρω σκεφτηκα πως ισως να μην αξιζει να παρω εναν σκληρο 60 ευρω και εναν controller 45 ευρω για κατι που θα μου χρειαστει για κανα χρονο μονο και μετα θα παει για πεταμα ο controller.Οποτε σκεφτηκα να παρω εναν Ide 200gb τωρα και οταν παρω καινουργιο pc να τον βαλω πανω σε αυτο. Εσεις τι μου προτεινετε? Παιρνουν ομως οι καινουργιες mobo Ide σκληρους και αν ναι,θα ειναι σημαντικα πιο αργοι απο sata?Δηλαδη θα αξιζει στο καινουργιο μου pc να βαλω τον ide ή θα ειναι πολυ αργος?Δεν μιλαω θεωρητικα αλλα πρακτικα αν θα ειναι πιο αργος.Επισης μηπως θα υπαρχει προβλημα αν πανω σε καινουργια Mobo εχω και ide και sata? Thanx in advance
blackstar Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 +1 gia sata hdd kai controler, akoma exw ena ide controler kai otan tixi na 8elo na balo 3-4 diskoys (gia copy paste) me sozi apo ta reboot btw, nomizo pos i kainoyrgies mobo exoun mono ena ide.
Absinthe Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 An sto mobo pou tha paro meta apo kairo valo pano 2 kainourgious sklirous sata kai ton ide pou tha paro tora(se ide thira) tha iparxei kanena provlima?Tha kanoun kapoio conflict? Se taxitita praktika tha einai megali i diafora metaksi ton sata kai tou ide pou tha exo pano?Ennow tha mou kakofainetai otan trexo kati apo ton ide?
restinpeace Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 πάρε sata και ένα εξωτερικό usb κουτι, αφού τον θες για μουσική και ταινίες.
Absinthe Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 πάρε sata και ένα εξωτερικό usb κουτι, αφού τον θες για μουσική και ταινίες. To skeftika kai auto alla nomizo pos i usb sindesi einai arketa pio argi apo ide,poso mallon apo sata. Kano lathos?
antonl Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά ταχύτητας μεταξύ PATA και SATA (τουλάχιστον τώρα). Πάντως αν χρησιμοποιήσεις το τωρινό σου pc σαν κατεβαστήρι όταν πάρεις νέο, δε θα πάει χαμένος ο δίσκος Επίσης ο Barton 2600+ τρέχει στα ~1.91GHz οπότε είναι φυσιολογικό αυτό που αναφέρεις στο πρώτο σου post.
random Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 οι επιλογες σου : 1. αγορα sατα και controller. του χρονου αγορά mobo, και ο controller ψιλο άχρηστος (εκτος αν σκοπευεις να φτασεις πανω απο 4-6 δισκους ) 2. αγορά εξωτερικού: αργός. πληρωνεις και case. μονο αν τον θελεις για μετακiνήσεις. 3. αγορά pata τωρα, και δεσμευεσαι απο τωρα, για τη νεα mobo να βρεις ειτε, μια με 2 pata (4 συσκευες) και sata (σπανίζουν), ειτε μια με 1 pata (2 συσκευες) και sata (σχεδον ολες ετσι ειναι), και μένεις σε 1 dvdrw και τον 200αρη + τους οποιους sata θα παρεις τοτε . οσο υπαρχουν τα pata dvdrw, θα εχουν και οι μητρικες 1 pata. διαλεγω το 3, σαν ποιο οικονομικό. δεν ανεφερες τιποτα για φορητότητα. για επεκτασιμότητα/επένδυση, ναι ολοι σατα παιρνουν, αλλα για τη... μεθεπόμενη σου mobo, εχεις καιρό. μπορει αυριο να στησεις κανενα κατεβαστηρι που να μην εχει sata. θεμα συμβατότητας δεν υπάρχει. εχω 2 pata και 4 sata στο ιδιο pc. Oυτε θεμα διαφορά ταχύτητας sata-pata, εφόσον οι συγκρινόμενοι δίσκοι θα ειναι των ιδιων στροφών/rpm, ίδια cache και με το ιδιο % used space. Φαντάζομαι οτι και να παρεις ειναι στα 7.200 rpm. αν καποιος σου δειξει καποια διαφορά, υπερ των σατα, μονο με benchmarks θα τη δείξει (αν.. λεμε). Για το χρήστη στην καθημερινή χρήση δεν υπάρχει καμια διαφορά.
Absinthe Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά ταχύτητας μεταξύ PATA και SATA (τουλάχιστον τώρα).Πάντως αν χρησιμοποιήσεις το τωρινό σου pc σαν κατεβαστήρι όταν πάρεις νέο, δε θα πάει χαμένος ο δίσκος Επίσης ο Barton 2600+ τρέχει στα ~1.91GHz οπότε είναι φυσιολογικό αυτό που αναφέρεις στο πρώτο σου post. Auto akrivos thelo na kano.Na xrisimopoihso to paron pc san katevastiri me enan skliro 200ari epipleon kai otan faei ta psomia tou(se kana xrono) na ksiloso ton skliro gia na min paei xamenos kai na ton valo sto kainourgio pc.Diladi esi pisteueis pos den tha exo provlima an valo enan ide mazi me allous sata se ena kainourgio pc?Ypopsin oti epeidi den allazo ipologisti kathe xrono,tha frontiso otan allakso pc na tou valo kala pragmata gia na anteksei oso pio poli ginetai ston xrono...giauto provlimatizomai to kata poso o ide tha "kollaei" pano se mia tetoia sinthesi kai an tixon tha tin kathisterei.... Mia erotisi asxetou: o barton 2600+ pou eipes pos exo(gia na katalaveis poso asxetos eimai proti fora akouo pos i cpu mou legetai kai barton sin tois allois)einai taxiteros apo ton athlon xp 2600+ pou trexei sta 2,13?Me poion pentium 4 einai sxedon isos se taxitita?Rotao gia na katalavo poso argos einai kai an aksizei i oxi mia mikri torini anavathmisi.Sorry gia to off topic.
Absinthe Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 οι επιλογες σου : 1. αγορα sατα και controller. του χρονου αγορά mobo, και ο controller ψιλο άχρηστος (εκτος αν σκοπευεις να φτασεις πανω απο 4-6 δισκους ) 2. αγορά εξωτερικού: αργός. πληρωνεις και case. μονο αν τον θελεις για μετακiνήσεις. 3. αγορά pata τωρα, και δεσμευεσαι απο τωρα, για τη νεα mobo να βρεις ειτε, μια με 2 pata (4 συσκευες) και sata (σπανίζουν), ειτε μια με 1 pata (2 συσκευες) και sata (σχεδον ολες ετσι ειναι), και μένεις σε 1 dvdrw και τον 200αρη + τους οποιους sata θα παρεις τοτε . οσο υπαρχουν τα pata dvdrw, θα εχουν και οι μητρικες 1 pata. διαλεγω το 3, σαν ποιο οικονομικό. δεν ανεφερες τιποτα για φορητότητα. για επεκτασιμότητα/επένδυση, ναι ολοι σατα παιρνουν, αλλα για τη... μεθεπόμενη σου mobo, εχεις καιρό. μπορει αυριο να στησεις κανενα κατεβαστηρι που να μην εχει sata. θεμα συμβατότητας δεν υπάρχει. εχω 2 pata και 4 sata στο ιδιο pc. Oυτε θεμα διαφορά ταχύτητας sata-pata, εφόσον οι συγκρινόμενοι δίσκοι θα ειναι των ιδιων στροφών/rpm, ίδια cache και με το ιδιο % used space. Φαντάζομαι οτι και να παρεις ειναι στα 7.200 rpm. αν καποιος σου δειξει καποια διαφορά, υπερ των σατα, μονο με benchmarks θα τη δείξει (αν.. λεμε). Για το χρήστη στην καθημερινή χρήση δεν υπάρχει καμια διαφορά. thanx random
parsifal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Αν έχεις σκοπό μετά την αγορά νέου PC, όποτε γίνει αυτή, να κάνεις τον Athlon κατεβαστήρι/file server, o SATA controller σε κάρτα δεν πρόκειται να πάει χαμένος, κατά τη γνώμη μου. Τα υποσυστήματα αποθήκευσης όταν κρατάς τα παλιά σου PC είναι πάντα επένδυση...
antonl Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 [...]Mia erotisi asxetou: o barton 2600+ pou eipes pos exo(gia na katalaveis poso asxetos eimai proti fora akouo pos i cpu mou legetai kai barton sin tois allois)einai taxiteros apo ton athlon xp 2600+ pou trexei sta 2,13?Me poion pentium 4 einai sxedon isos se taxitita?Rotao gia na katalavo poso argos einai kai an aksizei i oxi mia mikri torini anavathmisi.Sorry gia to off topic. Υπάρχουν δύο επεξεργαστές που λέγονται Athlon XP 2600+, ο ένας έχει πυρήνα Thoroughbred-B κι ο άλλος Barton. Ο πρώτος (και παλαιότερος) έχει συχνότητα λειτουργίας ~2.13GHz ενώ ο δεύτερος ~1.91GHz. Όμως λόγω κάποιων αλλαγών/βελτιώσεων στον σχεδιασμό του νεότερου μοντέλου (μεγαλύτερη L2 cache -512kb vs 256kb-, ταχύτερο FSB -333MHz vs 266MHz-) ο Barton αποδίδει λίγο καλύτερα παρά το χαμηλότερο χρονισμό του. Δε μπορείς να πεις με ακρίβεια πως είναι ίσος με κάποιον συγκεκριμένο P4 σε ταχύτητα, εξαρτάται από την εκάστοτε εφαρμογή. Γενικά, είναι συγκρίσιμος με έναν P4 2.66-2.8.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.