Προς το περιεχόμενο

Τιμολογιο στο Excel

KROUD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω φτιαξει ενα τιμολογιο για την δουλεια μου αλλα το προβλημα μου ειναι το εξης:

Εχω περασει ολα τα προιοντα με κωδικους,περιγραφη και τιμη σε ενα αρχειο excel.Πως μπορω πατωντας εναν κωδικο στο τιμολογιο αυτοματως να μου περναει περιγραφη και τιμη στο excel μου?

Δηλαδη μπορει να συνεργαστει το τιμολογιο με αλλα excel αρχεια?

Το τελευταιο αν γινεται, μπορει ο αριθμος τιμολογιου να αλλαζει καθε φορα απο μονος του οποτε κοβω ενα τιμολογιο και το σωζω καπου να περνει την αμεσως επομενη τιμη?

Δηλαδη 0001,0002 κτλ...

Δημοσ.

Το πρώτο γίνεται σχετικά εύκολα. Η συνάρτηση if και η vlookup θα σε βοηθήσουν. Ίσως υπάρχουν και άλλοι τρόποι αλλά αυτό χρησιμοποιώ εγώ σε παρόμοια περίπτωση

Για το 2ο που ρωτάς δεν το έχω σκεφτεί, ενδιαφέρον. Θα το κοιτάξω

Δημοσ.
Εχω φτιαξει ενα τιμολογιο για την δουλεια μου αλλα το προβλημα μου ειναι το εξης:

Εχω περασει ολα τα προιοντα με κωδικους,περιγραφη και τιμη σε ενα αρχειο excel.Πως μπορω πατωντας εναν κωδικο στο τιμολογιο αυτοματως να μου περναει περιγραφη και τιμη στο excel μου?

Δηλαδη μπορει να συνεργαστει το τιμολογιο με αλλα excel αρχεια?

Το τελευταιο αν γινεται, μπορει ο αριθμος τιμολογιου να αλλαζει καθε φορα απο μονος του οποτε κοβω ενα τιμολογιο και το σωζω καπου να περνει την αμεσως επομενη τιμη?

Δηλαδη 0001,0002 κτλ...

Καλημέρα,

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις ????

Θέλεις να εκδίδεις Τιμολόγια προς τους πελάτες σου ???

Αν ναι με την ΕΑΦΔΣΣ τι θα γίνει ???

Δημοσ.

πάρε ένα εμπορικό πρόγραμμα να ησυχάσει το κεφάλι σου.. :-)

Αυτά κάνουν κι άλλα περισσότερα πράγματα.. Πελάτες, παραγγελίες, αγορές, κλπ.. Εξάλλου, θαρρώ πως υπάρχει και χρηματοδότηση για μηχανογράφηση εταιριών

Δημοσ.
Καλημέρα,

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις ????

Θέλεις να εκδίδεις Τιμολόγια προς τους πελάτες σου ???

Αν ναι με την ΕΑΦΔΣΣ τι θα γίνει ???

Ναι θελω να εκδιδω τιμολογια στους πελατες μου.

Σχετικα με τις 2 συναρτησεις που μου ειπες πως μπορω να τις χρησιμοποιησω στη δικη μου περιπτωση?

Εχω βαλει τα προιντα σε διαφορα αρχεια excel με κωδικο,περιγραφη και τιμη.

Πως θα δωσω τον κωδικο στο τιμολογιο και αυτοματως θα παρει δεδομενα απο τα αρχεια και θα περασει την περιγραφη και την τιμη μονο του?

Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να μπλεξω με εμπορικα προγραμματα και μηχανογραφηση γιατι μετα παμε αλλου οικονομικα......

Εννοειτε οτι το κανω χειροκινητα και τελειωνει το θεμα αλλα δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να αλλαζει απο μονος του ο αρ.τιμολογιου καθε φορα που σωζω καποιο τιμολογιο.

Δημοσ.

H vlookup είναι αυτό που θέλεις αλλά θα πρέπει να έχεις καταχωρήσει τα προιόντα σε ένα πίνακα, σε ένα αρχείο και όχι διάσπαρτα.Επίσης θα πρέπει να έχεις κάνει φθίνουσα ταξινόμηση.

Δέχεται 4 παραμέτρους, στην 1η βάζεις το κελί που θα εισάγεις τα δεδομένα, στη δεύτερη ορίζεις τον πίνακα που έχεις τα στοιχεία, στην 3η δίνεις τη στήλη που περιέχει τα δεδομένα που σε ενδιαφέρουν (πχ. τιμή) και η 4η είναι προαιρετική (true/false) για το αν θα ψάξει ακριβώς αυτό που θα δώσεις ή κάποιο παραπλήσιο.

Κάποια παραδείγματα:

http://www.mvps.org/dmcritchie/excel/vlookup.htm

http://www.it.jcu.edu.au/Subjects/cp1030/resources/CourseMaterial/lectures/VLookUp/VLookUp.html

http://www.gwyght.com/ExcelClasses/VLookup.aspx

Αν ψάξεις περισσότερο θα βρεις αρκετά στο internet για τη συγκεκριμένη συνάρτηση

Δημοσ.
Mε την ΕΑΦΔΣΣ τι θα γίνει ???

Ναι ρε συ... με αυτο τι γινεται? Ρωταω κι εγω καθαρα απο περιεργια γιατι η ιδεα να εκδιδεις παραστατικα απο το excel ειναι πολυ καλη αλλα τι λύση εχεις βρει με την εφορια? (εκτος εαν εννοεις την εκδοση προ-τιμολογιων για προσφορες προϊοντων κτλ)

Δημοσ.

ΑΥΟ 1051082/2,6,2003 πολ 1082

Αποφαση για την ΕΑΦΔΣΣ

Οποιος εκδίδει φορολογικά στοιχεία μέσω Η/Υ, το χρειάζεται (με κάποιες εξαιρεσεις).

Το excel συνεργάζεται με την ΕΑΦΔΣΣ??

Δεν ξέρω.

Δημοσ.

Kalispera sas analogo 8ema yparxei apantimeno sto forum tou www.planetexcel.gr

ena apo ayta einai

AYTO

episis an stin anazitisi tou forum valeis thn synartisi vlookup 8a vreis arketa 8emata..

H synergasia me ton EAFDSS einai mia kali idea pou me kaneis na skeftw pws mporei na ylopoih8ei...

S eyxaristw..

Δημοσ.

1. H ΕΑΦΔΣΣ Prepei Na Einai Tipoy A

2. H Ektiposi Na Einai Emf

3. Na Mporei Na Kanei Anagnorisi To Programa Toy Forologikoy

Na Na Mporei Na To Kanei Save Se Txt Poy Na Diavazete Kanonika

Dld Ligo Diskolo Na To Kaneis Kai Na Paris Kai Egkrisi Apo

Eforia Kalitera Pare Ena Emporiko Programa

Exei Kai Programata Ftina Mono Gia Tin Doyleia Poy To Thes

Thanks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...