kostasSTi Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα παίδες... Έχω έναν athlon 3500+ venice σε μια GA K8N SLi και προσπάθησα για πλάκα να του κάνω overclock για να δω τι παίζεται. Από το utility της Gigabyte δεν πετυχαίνει το πείραμα και έχω κάτι κολλήματα, οπότε απορίφθηκε. Μετά προσπάθησα από το bios και από τότε μια πιάνει μια όχι! Με κάθε restart ανάλογα πως θα ξυπνήσει το τρέχει overclocked ή το κάνει skip! Από bios έχει το τελευταίο και δουλεύει με 4Χ Kingston DDR 400 512. Επίσης έχει 2 7800 GT (SLi). Βέβαια αυτός ο επεξεργαστής ήδη είναι προς σύνταξη γιατί θα μπεί ένας 4400 Χ2 οπότε με ενδιαφέρει αν είναι πρόβλημα του επεξεργαστή που δεν παίζει καλά με oc ή της μητρικής. Το ίδιο θα συμβεί και με τον dual core? A! Από ψύξη δεν έχει κάτι ιδιέταιρο. Μια Gigabyte Rocket. Οπότε έτσι κι αλλιώς δεν είναι για πολύ ανέβασμα... thnx... :???:
kostasSTi Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Να συμπληρώσω οτι μου έκανε εντύπωση το γεγονός οτι σε ένα Sempron 3400+ που έχω 754 σε μια Asus Κ8VX SE από 200mhz το δουλεύω στα 223 και δεν βγάζει άχνα το καημένο! Το δοκίμασα και περισσότερο αλλά δεν σηκώνει. Μου φαίνεται κουφό να αντέχει το sempronάκι και να μην αντέχει ο athlon. Μήπως τελικά είναι καθαρά και μόνο θέμα μητρικής ή πρέπει να δω και κάτι άλλο (από θέμα ρύθμισης) για να δουλέψει σωστά?
kostasSTi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Καμία απάντηση? Κανένας δεν έχει τύχει να δει τέτοια μητρική? Heeeeeeeeeelp!!! Somebody...
alexgn Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δεν είμαι ειδικός φίλε αλλά απο οτι ξέρω χρειάζεται να πειράξεις και τα volt της cpu και να έχεις καλές μνήμες (βασικό) για να αρχίσεις να ασχολείσαι με το άθλημα...για πες πιο πολλές λεπτομέρειες! Οσο για τους Sempron πάνε πολυ ψηλά αλλα θέλουν καλή ψύξη (επίσης βασικό).
kostasSTi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Παιδιά από όσο έψαξα στο ιντερνετ είναι πολύ δύσκολη αυτή η μητρική στο overclocking. Δεν είναι καν για ένα μικρό overlock έτοιμη. Το psu topos είναι tagan 580 και σίγουρα δεν έχει πρόβλημα. Έβγαλα λοιπόν τον 3500+ από την GA-K8N SLi και έβαλα πάνω τον 4400Χ2. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Δεν ανέβενε ούτε ένα mhz! Αλλάζω λοιπόν μητρική και βάζω Asus Α8Ν32 SLi Deluxe και δια μαγείας λύθηκαν όλα!!! Overclock με το τσουβάλι με όποιον τρόπο θέλεις! Και οι δύο μητρικές δουλέψανε με τις ίδιες κάρτες, το ίδιο psu, στο ίδιο κουτι κλπ κλπ... Η ουσία είναι η εξής. Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα στη νέα μητρική, είναι οτι ζεσταίνει περισσότερο τον επεξεργαστή (4400). Μετά το μικρό OC που του έκανα (από 200 τον πήγα 220) είδα θερμοκρασίες μέχρι 47 βαθμούς και χωρίς oc γύρω στους 40-42. Πόσο μπορεί να δουλέψει φυσιολογικά ένας 4400? Κοντά στους 50 είναι αρκετό σε σχέση με τους 32-33 που δούλευε ο 3500+ με την ίδια ψύκτρα (gigabyte rocket).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.