getty Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Καλημέρα, θέλω ένα καλώδιο(2 δηλαδή) για να συνδέσω μια m-audio 24/96 (η οποία βγάζει rca, spdif+midi), με ηχεία studio monitors (τα οποία επιδέχονται σύνδεση xlr ή jack). Απ΄ότι κατάλαβα θα πρέπει να πάρω rca σε jack (1/4)-[διαβάζω ότι rca-xlr αφορά balanced συνδέσεις-ότι αυτό σημαίνει-και η κάρτα μου βγάζει unbalanced]. H ποιότητα του καλωδίου παίζει κάποιο ρόλο (δε θέλω να έχω θόρυβο σε καμμία περίπτωση) και τι προτείνετε να πάρω; Και από που αν θέλετε γιατί έχω λίγο μαύρα μεσάνυχτα από την αγορά... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! (ps έχω βρει κάτι proel στο νάκα αλλά διαβάζω ότι είναι μέτρια...monster cable ρώτησα, δεν βγάζει)
nikoskon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δεν είναι όλα τα PROEL μέτρια... Θα σου έλεγα,αν πιάνουν τα χέρια σου,να φτιάξεις μόνος σου τα καλώδια στο μήκος ακριβώς που θέλεις και από ενισχυμένο υλικό. Το μήκος,το υλικό,οι ακροδέκτες αλλά και η θέση του καλωδίου είναι κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Τα monitors που βρήκες είναι αυτοενισχυόμενα(ενεργά); Αν όχι,μην περιμένεις να ακούσεις ήχο...
getty Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Είναι αυτοενισχυόμενα (m-audio bx5a) και τα θέλω γύρω στα 2m τα καθένα. Αλλά επειδή δεν πιάνουν και πολύ τα χέρια μου και επίσης και να ασχοληθώ δεν ξέρω που να πάω για να βρώ κατάλληλα βύσματα-καλώδιο θα προτιμούσα μάλλον κάτι έτοιμο... (τα συγκεκριμένα ηχεία τα άκουσα σε ένα κατάστημα και επειδή ο ήχος τους μου άρεσε περισσότερο από logi-altec κλπ. και έχω και σπάταλα αυτιά lol τα τσίμπησα )
nikoskon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 2m μήκος δεν είναι πολύ αλλά ούτε και λίγο. Πήγαινε στο NAKA από όπου τα πήρες και ζήτα τα κατάλληλα καλώδια.
getty Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Τελικά πήρα 3m δεν ξέρω αν εκάνα πατάτα κάπου διάβασα ότι μέχρι 3m είμαι ok, και πήρα τα klotz (25 ευρώ το ζευγάρι-ελπίζω να μην είναι για klotzies lol). Τώρα έχω τον ενθουσιασμό να ακούω τη μουσική και μου αρέσουν!!!! οπότε το καλώδιο έρχεται σε δεύτερη μοίρα μάλλον!!!! Δύο απορίες έχω... -Θέλουν "στρώσιμο τα monitors" να τα αφήσω σε χαμηλές εντάσεις για καιρό ή δεν καταλαβαίνουν; -Τα έχω πάνω σε κάποια ηχεία δαπέδου επειδή ήταν ο μόνος χώρος που βόλευε, αλλοιώνουν τον ήχο τους οι μαγνήτες των ηχείων; Δηλαδή να τα βάλω κάπου αλλού είναι λάθος τοποθέτηση ή να τα αφήσω;
nikoskon Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Για το στρώσιμο υπάρχουν πολλές απόψεις.Για να μην σε κουράσω θα σου πω απλά να προσέξεις μόνο την ένταση. Πχ. κάθε μέρα βάλ'τα να παίζουν για 6 ώρες/μέρα με την ένταση στο 1/20. Ανα 2 μέρες ανέβασε μία σκάλα. Κατά προτίμηση βάλε ένα audio cd συμφωνικής μουσικής λόγω εύρους συχνοτήτων.
getty Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 thnx nikoskon να σαι καλά, αυτό κάνω τα αφήνω να παίζουν χαλαρότατα για πολύ ώρα, πρωτού τους αλλάξω τα φώτα μετά από καμιά 10-15 μέρες lol
K-leftis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 ena strwsimataki to theloune ta hxeia! pisteuo mexri simera tha ta xeis strwsei opotes pextous anoixta! egw pantos sta dika mou(pathitika) de tous xarizw gia kanena logo!! :::)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.