Προς το περιεχόμενο

Μπουζούκι : Προτιμήσεις κ συμπάθειες

paschalia

Το καλύτερο μπουζούκι  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Το καλύτερο μπουζούκι

• Χιώτης
    • Μητσάκης
    • Ζαμπέτας
    • Βαμβακάρης
    • Καρνέζης
      0
    • Παπαδόπουλος
    • Πολυκανδριώτης
    • Παγιουμτζής
    • Καραντίνης
    • Άλλος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογο οτι παιζω μπουζουκι θα πω οτι μελεταω χιοτη απο δεξιοτεχνια μαζι με τον σπορο , σε ταξιμια θα ελεγα λεμονοπουλος , ο ζαμπετας ειναι εθνικος ηρωας ... γ@μανε ολοι

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Mητσάκης, Ζαμπέτας, Χιώτης. Οι κορυφαίοι!

Το αχτύπητο τρίο! Αλλωστε ήταν και φίλοι μεταξύ τους.

Mπουρνέλης, Λεμονόπουλος, Τατασόπουλος. Μεγάλοι δεξιοτέχνες

της πενιάς. Σχεδόν ξεχασμένοι πια σήμερα.

Δημοσ.
Mητσάκης, Ζαμπέτας, Χιώτης. Οι κορυφαίοι!

Το αχτύπητο τρίο! Αλλωστε ήταν και φίλοι μεταξύ τους.

Mπουρνέλης, Λεμονόπουλος, Τατασόπουλος. Μεγάλοι δεξιοτέχνες

της πενιάς. Σχεδόν ξεχασμένοι πια σήμερα.

Όντως αχτύπητο τρίο...

Πολλά έχουν ξεχαστεί σήμερα. Το μόνο που ακούγεται σήμερα είναι άφωνοι να τραγουδούν κομμάτια με γελοίους στίχους και βαρετή μουσική. Στο χέρι μας είναι όμως να μην ακούμε ότι θέλουν να μας πουλήσουν οι δισκογραφικές και ότι προβάλλουν τα ΜΜΕ. Κρίμα για την Ελλάδα με την τόσο μεγάλη και σπουδαία μουσική λαϊκή παράδοση να ξεπέσει τόσο χαμηλά.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω μελετήσει τους παλιούς λαϊκούς δεξιοτέχνες όσο θα ήθελα, άρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το ποιόν θεωρώ καλύτερο.

Είμαι όμως απόλυτως σχετικά με ποιο ΣΤΥΛ μου αρέσει περισσότερο.

Το κάθε τσουτσέκι που παίζει μπουζούκι σε σημερινό σκυλάδικο και καταφέρνει να κάνει ταχυδακτυλουργικά που ο Μάρκος δεν τα φανταζόταν, με αφήνει παγερά αδιάφορο. ΟΙ 10 νότες που παίζει στον ίδιο χρόνο που ο Βαμβακάρης έπαιζε 2 έχουν τη μισή αξία, γιατί ο Μάρκος, και γενικά όλα τα "παλεϊκά" μπουζούκια έπαιζαν μερακλίδικα και με πάθος.

Δημοσ.
Δυστυχώς δεν έχω μελετήσει τους παλιούς λαϊκούς δεξιοτέχνες όσο θα ήθελα, άρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το ποιόν θεωρώ καλύτερο.

Είμαι όμως απόλυτως σχετικά με ποιο ΣΤΥΛ μου αρέσει περισσότερο.

Το κάθε τσουτσέκι που παίζει μπουζούκι σε σημερινό σκυλάδικο και καταφέρνει να κάνει ταχυδακτυλουργικά που ο Μάρκος δεν τα φανταζόταν, με αφήνει παγερά αδιάφορο. ΟΙ 10 νότες που παίζει στον ίδιο χρόνο που ο Βαμβακάρης έπαιζε 2 έχουν τη μισή αξία, γιατί ο Μάρκος, και γενικά όλα τα "παλεϊκά" μπουζούκια έπαιζαν μερακλίδικα και με πάθος.

Χιώτης βασιλιάς της δεξιοτεχνίας. Τα μπουζούκια στα σκυλάδικα δεν είναι μπουζούκια... Μπουζούκι και σκυλάδικο, μπουζούκι και παρακμή δεν πάνε μαζί!

καραντινης.μεγαλος μουσικος

Όντως από τους κορυφαίους στις μέρες μας!!!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω ακούσει για κάποιον Μπέμπη. Αυτός λένε έπιανε το μπουζούκι και το 'τρωγε.... Κολλοσιαίο μπουζούκι. Ο Θεός λένε ήταν.

Ξέρει κάποιος περισσότερες πληροφορίες?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ο χιωτης ητανε κορυφαιος για την εποχη του , με τιποτα δε θα μπορουσε να συγκριθει σημερα με καραντινη.. καλος ο χιωτης θεος αλλα απλα γρηγορος και εκανε μονο αναλυση χιτζαζ για οποιοι γνωριζουν λαικους δρομους anyway..

το εχω ξαναπει και σε αλλο φορουμ και εγινε πολεμος αλλα πιστευω οτι ο καραντινης ειναι το καλυτερο μπουζουκι που εχει βγαλει ο τοπος αυτος Ever !

Δημοσ.

Zαμπετας γιατι ο Γιωργαρας δεν ειναι απλα μουσικοσυνθετης ειναι ιδεα και τροπος ζωης και οπως πολυ πετυχημενα ειχε πει και ενας μασκοφορος εκδικητης :ideas are bulletproof

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Α' ΕΘΝΙΚΗ

ΧΙΩΤΗΣ,ΜΗΤΣΑΚΗΣ,ΖΑΜΠΕΤΑΣ,ΛΕΜΟΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΠΟΥΡΝΕΛΗΣ,ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...