grigas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Ωραία τα λένε οι νόμοι....εγώ όμως σε περίπτωση που βγάλει βλάβη το αυτοκίνητό μου (η οποία καλύπτεται από την εγγύηση) αν έχω κάνει τα service σε 3ο συνεργείο πώς θα είμαι καλυμμένος ότι του έχω κάνει τα service κανονικά????
SL9S9 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Να σας πως με μένα τι έγινε. Σε πολύ μεγάλη αντιπροσωπεία πήγαινα για service και κάποτε είχε δωρεαν έλεγχο και κάτι προσφορές. Μου δείξανε κατι ξεραμένα υγρά μπροστά στη μηχανή και είπαν ότι χάλασε η φλάντζα κεφαλής και ήταν λάδια. Πρέπει να λύσουν τη μηχανή να βγάλουν και ένα καπάκι από πάνω και να το στείλουν σε μηχανουργείο να το πλανάρουν γιατί είχε φαγωθεί. Συνολικό κόστος 800-1000?. Τελικά το πήγα και σε ένα μικρό συνεργείο (ενός ατόμου) που μου σύστησε κάποιος για να δω τι θα πει αυτός. Τελικά τα υγρά ήταν ξεραμένο παραφλού. Αλλαξε μια φλάτζα απο κει που έβγαινε παραφλού και το κόστος ήταν 40?. Το κυκλοφορώ 2 χρόνια από τότε (xsara vts) και κανένα πρόβλημα.
DIMITRISG Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Ετσι ειναι Αν κανεις το service σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργειο ΔΕΝ καλύπτεσαι απο την εγγυηση της αντιπροσωπειας. Ο νομος λέει οτι καλύπτεσαι αλλα η εταιρείες οχι. Και στην πράξη εχει ως εξης : Αν εχεις καποιο μικρο πρόβλημα και σε καλύπτει η εγγυηση ας εχεις κανει τα service σε μη εξουσιοδοτημένο θα καλυφτείς απο την εγγυηση. Αν σου καει η μηχανη για παραδειγμα και ο αντιπροσωπος ζητησει έγκριση απο τα κεντρικα για αντικατασταση μηχανης , το εργοστασιο θα κοιταξει το ιστορικο που ειναι on line για ολη την ευρωπη σχεδον και αν δεν βλεπει πουθενα οτι εχει γινει η συντηρηση του αυτοκινητου δεν θα σε καλύψει η εγγυηση Και τρεχα κανε οσα δικαστηρια θελεις , στο τελος θα πληρωσεις την μηχανη και τα δικαστηρια. (απο προσωπικη εμπειρια σε τετοια περίπτωση, ειχα κολλητο στα κεντρικα και τον παρακαλεσα οτι το αυτοκινητο ειναι ενος πιτσιρικα που δεν εχει πολλα λεφτα και καλο παιδι κλπ κλπ και πηρα έγκριση αλλα δύσκολα).
george_gr! Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Ακουστε τι επαθα.. Το αυτοκινητο μου ειναι μοντελο 2003και το αγορασα Απριλιο του 2004. Οταν το πηρα ειχα βαλει extra κλιματισμο διζωνικο.. Πριν απο τα χριστουγεννα το κλιματιστικο τα'παιξε.. Εβαζα ζεστη κ απο τη μια μερια εβγαζε ζεστη, αλλα απο την αλλη παγωμενο αερα! Παω στη αντιπροσωπεια κ μου λενε χαλασε το μοτερ μειξης. ΟΚ λεω να το φτιαξουμε. Ηθελε παραγγελια απο Ιταλια (10 μερες να περιμενω). Μολις ηρθε το ανταλλακτικο κ το ξαναπηγα να το φτιαξουν μου ειπαν οτι εσπασε το κουτι απο το κλιματιστικο κ θελει ΟΛΟ αλλαγη! Και 1500 ευρω (με φπα) + τα εργατικα.. (Τα εργατικα επειδη το ανοιξαν το ταμπλω ηταν ηδη 200 ευρω). Ρωτησα λοιπον, επειδη δεν ξερω κ πολλα, εφταιξα εγω? απο την πολυ χρηση κτλ και μου ειπαν οχι ελλατωματικο μοντελο! το πλαστικο σε εκεινο το σημειο ηταν λεπτο κ εσπασε κ συνεχεια χαλασε κ το μοτερακι.. Επειδη εχω 5ετη εγγυηση τους ειπα να το βαλουν στην εγγυηση. Ελα μου ντε ομως που η ΦΙΑΤ αρνηθηκε να το βαλει στην εγγυηση!!!! Για να μην φλυαρω, εκτος του οτι αποφασισα να μην ξαναπαω σε αντιπροσωπεια για service (για αυτοκινητο απο fiat φυσικα και ποτε ξανα) εψαξα να βρω μονος μου το ανταλλακτικο. Στη Θεσσαλονικη δεν βρηκα ΤΙΠΟΤΑ. Ουτε απο τρακαρισμενο ουτε απο πουθενα. Εβαλα γνωστο που εχει μαγαζι εμ ανταλλακτικα να ρωτησει κατω αθηνα αλλα δεν βρικω. Κανενας που να μπορει να βοηθησει? Η κανενα τηλ απο αθηνα να παρω να ρωτησω? Ευχαριστω.. (στη φωτο δειχνω που εχει σπασει).
bolec Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Αφού ισχύει η εγγύηση.Τι θα πει δεν στο καλύπτει?
kostastnt Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Αν έχετε φίλο δικηγόρο είναι πολύ χρήσιμο. Απλά πάτε με τον δικηγόρο να τους ξαναρωτήσετε και το πιο πιθανό είναι να μην φέρουν αντίρρηση. Κατά προτίμηση μεγάλο σε ηλικία και τσαμπουκά. Αμάξι γνωστού μου είχε πρόβλημα 500-600 Ευρώ (διαλυμένο συμπλέκτη με όλα τα service στην αντιπροσωπεία) και μόλις πήγε με φίλο δικηγόρο δια μαγείας ο συμπλέκτης καλύφθηκε από την εγγύηση.
nikos_e34 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Ακουστε τι επαθα.. Το αυτοκινητο μου ειναι μοντελο 2003και το αγορασα Απριλιο του 2004. Οταν το πηρα ειχα βαλει extra κλιματισμο διζωνικο.. Πριν απο τα χριστουγεννα το κλιματιστικο τα'παιξε.. Εβαζα ζεστη κ απο τη μια μερια εβγαζε ζεστη, αλλα απο την αλλη παγωμενο αερα! Παω στη αντιπροσωπεια κ μου λενε χαλασε το μοτερ μειξης. ΟΚ λεω να το φτιαξουμε. Ηθελε παραγγελια απο Ιταλια (10 μερες να περιμενω). Μολις ηρθε το ανταλλακτικο κ το ξαναπηγα να το φτιαξουν μου ειπαν οτι εσπασε το κουτι απο το κλιματιστικο κ θελει ΟΛΟ αλλαγη! Και 1500 ευρω (με φπα) + τα εργατικα.. (Τα εργατικα επειδη το ανοιξαν το ταμπλω ηταν ηδη 200 ευρω). Ρωτησα λοιπον, επειδη δεν ξερω κ πολλα, εφταιξα εγω? απο την πολυ χρηση κτλ και μου ειπαν οχι ελλατωματικο μοντελο! το πλαστικο σε εκεινο το σημειο ηταν λεπτο κ εσπασε κ συνεχεια χαλασε κ το μοτερακι.. Επειδη εχω 5ετη εγγυηση τους ειπα να το βαλουν στην εγγυηση. Ελα μου ντε ομως που η ΦΙΑΤ αρνηθηκε να το βαλει στην εγγυηση!!!! Για να μην φλυαρω, εκτος του οτι αποφασισα να μην ξαναπαω σε αντιπροσωπεια για service (για αυτοκινητο απο fiat φυσικα και ποτε ξανα) εψαξα να βρω μονος μου το ανταλλακτικο. Στη Θεσσαλονικη δεν βρηκα ΤΙΠΟΤΑ. Ουτε απο τρακαρισμενο ουτε απο πουθενα. Εβαλα γνωστο που εχει μαγαζι εμ ανταλλακτικα να ρωτησει κατω αθηνα αλλα δεν βρικω. Κανενας που να μπορει να βοηθησει? Η κανενα τηλ απο αθηνα να παρω να ρωτησω? Ευχαριστω.. (στη φωτο δειχνω που εχει σπασει). καλα ειναι γελιοι οι ανθρωποι?τι σημαινει πολυ χρηση?στο δικηγορο σου και κατευθειαν εξωδικο φιλε μου...οι ανθρωποι ειναι απατεωνες
bundy Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 το θέμα είναι να έχεις κάποιον δικό σου αλλιώς ποιον να εμπιστευτείς? οκ να το πας σε άσχετο συνεργείο αλλά αν σου βάλει μαϊμούδες ή αν στο φτιάξει όπως θέλει αυτός χωρίς καμιά εγγύηση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.