haHa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα! Συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς να το ψάξω.. Θα ήθελα να βάλω στην top bar του mbp μερικές ενδείξεις όπως τη θερμοκρασία του συστήματος, το φορτίο της cpu κτλ.Υπάρχει κάποια ρύθμιση μέσα στον υπολογιστή ή πρέπει να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα? MenuMeters για φορτο cpu κλπ και iStat Menus για θερμοκρασιες
giorgos_k Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα! Συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς να το ψάξω.. Θα ήθελα να βάλω στην top bar του mbp μερικές ενδείξεις όπως τη θερμοκρασία του συστήματος, το φορτίο της cpu κτλ.Υπάρχει κάποια ρύθμιση μέσα στον υπολογιστή ή πρέπει να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα? Εδώ είσαι..http://www.islayer.com/apps/istatmenus/ Είναι άριστο
atsddd Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 ?! Πώτς γένεν αυτό; Κατ' αρχάς αν στις επιλογές κάνεις export for : flattened (keeps current format) , δεν κρατάει το πράγματι το format; Δεύτερον, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην σου καίει τους υπότιτλους πάνω στο βίντεο. Αυτή υποτίθεται ότι είναι η δουλειά του! Όπως είπα το χρησιμοποιώ για το iPod και φυσικά δεν υπάρχει επιλογή να βάλω και να βγάλω τους υπότιτλους, φαίνονται να είναι ενσωματωμένοι και καμένοι πάνω στην εικόνα. Πολύ περίεργο... Ναι το export το εκανα σε flattened, αλλα ενω ο codec και οι λοιπες ρυθμισεις δεν αλλαξαν, το export μου το εκανε σε mov container (οι υποτιτλοι εμπεριεχονται στο ιδιο αρχειο αλλα δεν εχουν ρενταριστει πανω στο video, εξου και η τοσο γρηγορη μετατροπη του). Σε οποιοδηποτε pc η apple μηχανημα παιζει μια χαρα. Ελα ομως που το αναθεματισμενο που εχω για την τηλεοραση διαβαζει μονο avi....Για να το κανω avi λοιπον ανοιγω το αρχειο που μολις εκανα export με το anyvideo converter και ως δια μαγειας δεν εχω ουτε υποτιτλους ουτε ηχο.... Δοκιμασα οτι μπορεις να φανταστεις. Τελικα το μονο που βρηκα να ανοιγει το αρχειο κανονικα ειναι το final cut pro και το compressor του. Αλλα οκ ειναι πολυ παρατραβηγμενο το να γινεται μονο ετσι γιατι για να κανεις το rendering και μονο θες χρονο περισσοτερο απο τον αυτον της ταινιας!! Eυχαριστο παρα πολυ για τη βοηθεια σου παντως γιατι μεσα απ αυτο το προβλημα βρηκα ισως τον καλυτερο converter που υπαρχει για το iphone μου! Θα το τιμησω δεοντως! Παντως οσο για το προβλημα με τους υποτιτλους πραγματικα δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο να λυθει, γιατι τα μισα forum που ανεβαζουν ταινιες εχουν με ενσωματωμενους.Οκ μπορει να μην υπαρχει κατι για mac και να το κατανοησω. Αλλα για windows?? Ενα προγραμμα που κανει ακριβως τη δουλεια που θελω ειναι το ffmpegx. Στο mac ολα τελεια μεχρι και το preview που κανω, αλλα μολις κανω export οι υποτιλοι μετατρεπονται στα κλασικα συμβολακια. Εφαγα πανω απο τρεις ωρες μ αυτο για να δω τι φταιει κι εφτασα να κανω ακομα και show ολα τα hidden folders μηπως και δεν μπορει να αναγνωρισει καποιον φακελο που εχει τη γραμματοσειρα. Τιποτα κι εκει. Verify και repair permissions εκανα επισης εις διπλουν για το συγκεκριμενο κολλημα αλλα και παλι απολυτως τπτ..... Οσο για τα windows.....το χω κατεβασει τρεις φορες και δεν λεει να φορτωσει με τιποτα....ειδωμεν...... Μωρε λες να δοκιμασω και σε linux????:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Ippotas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Το αρχείο στο screenshot σου έχει κατάληξη .divx. Δοκίμασε να την αλλάξεις σε .avi Ωραιος αυτο επιασαι Τελικα εμεις και τα pcια μας ειμαστε μονο να τις φτιαχνουμε και οχι να τις βλεπουμε να τους πεις...... να δουμε... Κοιταξε και στο ινσομνια στο τοπικ χρησιμα προγραμματα για mac και λογικα θα βρεις κατι. Εγω αυτο που ξερω παντως ειναι οτι ολα τα προβληματα τουλαχιστον σε μενα (και κυριως τις ασυμβατοτητες) τις δημιουργησε το snow. Και πραγματικα ειμαι στο τσακ να το βγαλω και να ξαναμπει το σκετο leopard. Ειπαμε περναει ενας μηνας, παμε για δευτερο και οι @@ συνεχιζονται. Και τι να τα κανω τα 64bit του οταν τα προγραμματα που θα πρεπε να ναι σ αυτα δεν τρεχουν καλα καλα ουτε στις εκδοσεις που ειχα παλιοτερα...αρκετα ειπα για σημερα....καλη επιτυχια στην αναζητηση. εν τελη δε θα το σπασουμε ...
domal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 εχω snow leopard retail ( με πυρηνα vanilla)σε hackintosh και πιστεψε με παει γρηγοροτερα απο ενα macbook ε επεξεργαστη στα 2.6 , 4γιγα μνημη και 9400 nvidia. Ο υπολογιστης μου ειναι εχει ΙΝΤΕL 8400, 9800 GT,2GB μνήμη και ΜΒ ASUS P5K-VM. φυσικα , αν σε λιγο καιρο ομως μετα την εγκατασταση προγραμματων κλπ ξαφνικα θα σου δημιουργηθουν διαφορα προβληματα δεν θα φταιει το snow ε .... εκτος και αν το εβαλες απλα να το δεις
atsddd Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 εν τελη δε θα το σπασουμε ... Μωρε εμεις δεν θα τα σπασουμε (ποιος εχει τοσα λεφτα για πεταμα) Αυτα γιατι σπανε τοσο τα δικα μας νευρα....... Το καλο ειναι οτι βρηκες λυση γιατι οπως και να το κανουμε να χεις pc και να μην μπορεις να δεις ταινιες ok θα ηταν αστειο. Τωρα να δουμε και με τα convert τι θα γινει....
haHa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 atsdd, θα την βρεις την ακρη με καποιο προγραμμα που θα ενσωματωνει υποτιτλους, αλλα το θεμα ειναι αν θα αξιζει να το κανεις αυτο ολη την ωρα, οταν πια μπορεις να αγορασεις dvd player που παιζει divx με ελληνικους υποτιτλους με 20 € και οταν κανουν προσφορες τα μαγαζια τα δινουν μονο για 10€!
atsddd Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 atsdd, θα την βρεις την ακρη με καποιο προγραμμα που θα ενσωματωνει υποτιτλους, αλλα το θεμα ειναι αν θα αξιζει να το κανεις αυτο ολη την ωρα, οταν πια μπορεις να αγορασεις dvd player που παιζει divx με ελληνικους υποτιτλους με 20 € και οταν κανουν προσφορες τα μαγαζια τα δινουν μονο για 10€! Βασικα εχεις δικιο...αλλα πλεον το κανω 1ον για το γαμωτο....γιατι εχω φαει πααααρα πολλες ωρες ψαχνοντας και νιωθω οτι εχω φτασει κοντα στη λυση και 2ον γιατι εδω στη γαλλια πολλοι ελληνες εχουμε το συγκεκριμενο mediaplayer το οποιο ερχεται οταν κανεις συνδεση στη free και ολοι μας εχουμε αυτο το προβλημα με τους υποτιτλους. Βασικα θα το παιδεψω λιγο ακομα κι αν δεν βγει ακρη.....θα πω και στους αλλους να παρουν ενα WD player των 100 ευρω και να ηρεμησουν!!! το καλο ειναι οτι απ αυτη την ιστορια εμαθα σχεδον ολα τα converter που υπαρχουν για mac με τα καλα τους και τα κακα τους......... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:16 ---------- Η ενα divx player των 20 οπως ανεφερες....απλα εγω προσωπικα αντιπαθω τα δισκακια...
thakisn Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα! Θέλω να αλλάξω τον σκληρό του mbp.Πως θα κάνω αντίγραφο του παλιού σκληρού στο νέο? Με το time machine? Aν τελικά χρειστεί να κάνω clean install, πρέπει να φορμάρω το δίσκο ή το κάνει μόνο του μόλις βάλω το cd και επιλέξω να κάνω εγκατάσταση του λειτουργικού?
kdiamant Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα! Έχω ανοιχτά 3 παράθυρα όπου εργάζομαι και στα 3 ταυτόχρονα και θέλω κάθε φορά σε όποιο και να δουλεύω να βλέπω και τα 3. Πώς τα κάνω αυτόματα σε μέγεθος ώστε να τα βλέπω όλα χωρίς να το κάνω αυτό manual? Δεν εννοώ το expose όπυ απλά επιλέγεις ποιο παράθυρο θες. Νομίζω στα Windows XP λεγότανε οριζόντια πράθεση παραθύρων.
JAs0n-X Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα, υπαρχει δυνατοτητα στο Mail να το μαρκαρει σαν διαβασμενο μετα απο καποιο χρονικο διαστημα και οχι κατευθειαν?? Το outlook ειχε μια τετοια επιλογη κ μου λειπει τωρα που αλλαξα...
Mercyful_Fate Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα! Έχω ανοιχτά 3 παράθυρα όπου εργάζομαι και στα 3 ταυτόχρονα και θέλω κάθε φορά σε όποιο και να δουλεύω να βλέπω και τα 3. Πώς τα κάνω αυτόματα σε μέγεθος ώστε να τα βλέπω όλα χωρίς να το κάνω αυτό manual? Δεν εννοώ το expose όπυ απλά επιλέγεις ποιο παράθυρο θες. Νομίζω στα Windows XP λεγότανε οριζόντια πράθεση παραθύρων. Νομίζω πως δεν γίνεται αυτό. Και είναι σχετικά χρήσιμη επιλογή δυστυχώς.
giorgos_k Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρες. Πως γίνεται να μοιράσω το media περιεχόμενο σε 2 accounts ενός mac? Να έχω κοινές libray itunes+iphoto δλδ. Πώς γίνεται??
toxotis70 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 http://support.apple.com/kb/HT1203 http://forums.ilounge.com/showthread.php?t=54893
kdiamant Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχει καμία εφαρμογή οπως στα Windows 7 όπου όταν κουνάς ένα παραθυρο όλα τα άλλα που είναι ανοιχτά γίνονται minimize? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:56 ---------- Έχω βάλει το gmail μου στο mail. Όλα καλά αλλά όταν μου στέλνουν καποιες φορές αρχεία τύπου pdf, corel draw και διάφορα άλλα παρατηρώ ότι στο mail δεν μου τα λαμβάνει. Αντίθετα αν μπώ στo gmail απο το site τα έχω λάβει κανονικά. Γιατί συμβαίνει αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.