Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και δεν θα σου συνιστούσα λόγω οτι θα τρώει πολύ μνήμη για δες εδώ

Για πες όμως τα προγράμματα που δουλεύεις μήπως έχει βρει κάποιος.

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Τα προγράμματα για τα οποία ψάχνω είναι :

Origin

tablecurve 2d

multisim - Electronics Workbench

Labview

autocad

Αν είναι να τρώει μνήμη ο emulator από μόνος του φαντάσου να τρέξω και το multisim...

@Sincere: Με την κυκλοφορία του Matlab r2007a μπήκε και επίσημα υποστήριξη για Intel Macs. Να σημειώσω πως αυτη την στιγμή ο "θείος" "πουλάει" μόνο r2006b το οποίο υποστηρίζει Intel Macs αλλα είναι σε beta έκδοση. Και το r2007a χρειάζεται X11 για να τρέξει και όσοι περίμεναν να τρέχει σε Cocoa, ας σταματήσουν :), γιατι η ίδια η Mathworks λέει πως δεν σκεύτετε να γυρίσει το Matlab σε full Cocoa.

PS: Οποιος δει τον "θειο" Τορεντίδη να "πουλάει" r2007a ας μου στείλει pm το λινκ του μαγαζιού!.

Edit: @Sincere: To labview βγαίνει απο την NI για mac OS.

Εχω ενα Matlab που λεει οτι ειναι για :

Mac Os X 10.3.8 10.3.9 (Panther) or 10.4 (tiger) Power PC G4 or G5 processor

X11 (X server)

Kanei gia to macbook?

Τι ειναι Cocoa???

P.S. Διεύθυνση για τον αλλο τον γρηγορομοιρασιδη (τι στο καλό, όλοι πόντιοι είναι??) τον κομ σου κάνει? εγώ μόνο με αυτόν έχω συναλλαγές.

Edit: Theoxaris το GNU Octave δεν το είχα ξανά ακούσει αλλά φαίνεται πολύ καλή περίπτωση. Θα το εξετάσω επισταμένως..

Πρέπει να κάνει η έκδοση Matlab που έχεις. Στο κάτω κάτω, δοκίμασέ την να δεις αν παίζει, δεν χάνεις τπτ. Μπορεί να σου ζητήσει να εγκαταστήσεις το X11 server. Μην τρομάζεις, υπάρχει στα dvd του MacOS X, οπότε οταν στο ζητήσει το κάνεις πολύ εύκολα.

Το Cocoa είναι η πλατφόρμα (γλώσσα) προγραμματισμού που χρησιμοποιείτε για να γράφονται οι εφαρμογές στο MacOS X.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

paidia kalispera mia erwtisi se sxesi me macos (parepiptontos afto einai to prwto mou post me mac!!!):

1. katevazw ena dmg, to ektelw kai apo ekei kai pera kathe fora pou anoigw to egatestimeno programma (px firefox) , mou dimiourgei ena eikonidio san HD sto desktop. k kathe fora prepei na kanw eject kai meta pali ap tin arxi!!!

2. episis giati me to x panw aristera de kleinei ena programma kai prepei na to kanw kathe fora quit ap to dock?

efxaristw

mac noobie

Το .dmg δεν εκτελείται, απλά το κάνεις "mount" σαν να λέμε το "αγκιστρώνεις" στο λειτουργικό. Είναι σαν virtual drive. Μέσα εκεί θα βρεις την εφαρμογή και θα την κάνεις drag n' drop στο Desktop ή όπου αλλού θέλεις. Από κει που θα την βάλεις θα την τρέχεις.

2. episis giati me to x panw aristera de kleinei ena programma kai prepei na to kanw kathe fora quit ap to dock?

efxaristw

mac noobie

Όντας κι εγώ καινούριος στο mac δεν ξέρω γιατί δεν κλείνει με το x αλλά μπορείς πολύ απλά να το κλείσεις με μήλο+q ;-)

Δεν υπάρχει γιατί.Είναι απλά διαφορετική λειτουργία από τα Windows.

Εγώ το κλείνω με Command+Q...Αν πάλι θέλω με ποντίκι να το κλείσω,πάω στο dock,δεξί click στην εφαρμογή,και επιλέγω quit...

Σαφώς και υπάρχει γιατί αλλά αυτό μπορεί να το απαντήσει κάποιος που είναι λίγο πιο ειδικός μιας και δεν ξέρω. Εικάζω όμως οτι μένει ανοιχτή η εφαρμογή, σε περίπτωση που θελήσεις να την ξαναχρησιμοποιήσεις εντός λίγης ώρας, να ανοίγει πιο γρήγορα.

Π.χ. μπορεί να ανοίξεις ένα video και αφού το δεις να κλείσεις το παράθυρο. Αν στο καπάκι θέλεις να ανοίξεις ένα άλλο, γιατί πιθανόν να ψάχνεις κάτι, τότε αυτό θα τρέξει αμέσως και δεν θα περιμένεις την εφαρμογή να φορτώσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...