Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλημέρα, τι επεισόδιο έχω χάσει και δν μπορώ να κάνω format σε NTFS μέσα απτο disk utility??

Καμιά ιδέα?? Πρέπει να φορμάρω σε NTFS ενα σκληρό οπωσδήποτε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη θελω να δοκιμασω να φτιαξω ενα προσωπικο site με το iweb,ποιος ειναι ο καλυτερος ftp client,και ftp server που χρειαζονται απο οτι διαβασα στο google.και καποια εξτρα βοηθεια ευπροσδεκτη.

Καλημέρα, τι επεισόδιο έχω χάσει και δν μπορώ να κάνω format σε NTFS μέσα απτο disk utility??

Καμιά ιδέα?? Πρέπει να φορμάρω σε NTFS ενα σκληρό οπωσδήποτε..

Αν θυμαμαι καλα το disc utility δεν μπορει να φορμαρει σε NTFS, φορμαρει μονον σε fat32.

Αν θυμαμαι καλα το disc utility δεν μπορει να φορμαρει σε NTFS, φορμαρει μονον σε fat32.

Μπορεί, αν έχεις εγκατεστημένα τα MacFuse και NTFS 3G.

Ακούστε ερώτηση που βρήκα να ρωτήσω για το Mac OSX...χιχι :P

Έστω ότι έχουμε ένα παράθυρο "finder" ανοικτό και έστω ότι έχουμε πλοηγηθεί σε έναν φάκελο που το Path του είναι "/system/library/Folder1/Folder2/Folder3/Folder4/BgH4dSv43XyZ35Gs4Hs" για να εντοπίσουμε ένα αρχείο που μας ενδιαφέρει (δηλαδή να διακριβώσουμε ποιό είναι το σωστό Path του αρχείου που αναζητάμε.

Εγώ τώρα θέλω αυτό το "δύσκολο Path", να το κάνω αντιγραφή επικόλληση ((όποιο και αν είναι το path δηλαδή - εύκολο ή δύσκολο - απλώς για ευκολία το θέλω αυτό - για να μην το ξανα-γράφω με το χέρι) για να ρυθμίσω ένα αρχείο κειμένου ASCII τύπου για παράδειγμα *.ini (με ό,τι επέκταση και αν έχει - δεν μας απασχολεί αυτό) για ένα πρόγραμμα ή για οποιονδήποτε λόγο εν πάση περιπτώση (απλώς θέλω να κάνω Copy το Path απο τον Finder).

Πως το κάνω αυτό? Πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο ειδικό Script? Ή υπάρχει άλλος τρόπος?

Κάνοντας δεξί κλίκ στο αρχείο που θές επιλέγεις get info παράθυρο που σου ανοίγει στην κατηγορία General υπάρχει όλο το path και μπορείς να το κάνεις copy paste.

Αν απλά θές να βλέπεις τα paths στον finder πας στη menu bar View -> Show Patch Bar και στο κάτω μέρος του finder σε κάθε παράθυρο θα σου δείχνει το path.

Κάνοντας δεξί κλίκ στο αρχείο που θές επιλέγεις get info παράθυρο που σου ανοίγει στην κατηγορία General υπάρχει όλο το path και μπορείς να το κάνεις copy paste.

Αν απλά θές να βλέπεις τα paths στον finder πας στη menu bar View -> Show Patch Bar και στο κάτω μέρος του finder σε κάθε παράθυρο θα σου δείχνει το path.

Και αν στον φάκελο δεν υπάρχει κανένα αρχείο? Πως θα κάνω Get info για να κάνω Copy/Paste?

Το παραπάνω που ρωτάω θα μπορούσε να χρησιμεύσει και για λόγους ευκολίας γενικώς.

Συνηθίζω πχ. στα Windows να έχω δυο παράθυρα Windows Explorer.

Στο ένα έχω τα Source αρχεία και στο άλλο τον Target φάκελο. Για να ανοίξω λοιπόν δυο Explorer με παρόμοια/ελαφρώς διαφορετικά Paths (σε κάποιον απο τους δίσκους μου), ανοίγω τον πρώτο Explorer, πηγαίνω στο Path που θέλω και στην συνέχεια κάνω Copy το Path απο το παράθυρο. Στον δεύτερο Explorer που ανοίγω κάνω Paste το Path, και απλώς με ένα - δυο κλίκ μετακινούμαι στο "ελάχιστα διαφορετικό Path" και κερδίζω χρόνο. Μετά κάνω Copy/Paste το αρχείο που θέλω απο τον Source Folder στον Target Folder.

Ή έστω για να το θέσω και λίγο διαφορετικά για να μην σας μπερδεύω.

Εστω οτι βλέπω στο internet οτι για να κάνουμε το τάδε, θα πρέπει να πάμε στον φάκελο τάδε (Path).

Που κάνω επικόλληση το Path στον Finder για να μεταβώ εύκολα και γρήγορα στην τοποθεσία / Folder που θέλω? (δηλαδή εφόσον εξασφαλίσαμε με την απάντηση που έλαβα οτι οκ, το Copy γίνεται με κάποιον τρόπο απο το Finder, το πάω ένα βήμα πιο περα)?

Συνηθίζω πχ. στα Windows να έχω δυο παράθυρα Windows Explorer.

Στο ένα έχω τα Source αρχεία και στο άλλο τον Target φάκελο.

Για τετοιες δουλειες και γενικοτερα για πολυ περισσοτερες δυνατοτητες απο τον finder υπαρχει ο pathfinder:

http://www.cocoatech.com/

Εχει dual pane view για ευκολη αντιγραφη και χιλια αλλα δυο πραγματα.

Θα σε βολεει αφανταστα σε σχεση με τον "παιδικο" finder.

Ψαξε και για παρομοιο προγραμμα στα windows για αντικατασταση του windows explorer.

Μπορεί, αν έχεις εγκατεστημένα τα MacFuse και NTFS 3G.

Αφού στο Leopard την είχαμε τη δυνατότητα εξ ορισμού! Τώρα ,μόλις το έκανα στον iMac της κοπέλας μου. Γιατί βγάλανε τελέιως την επιλογή αυτή?

• Super Moderators
Αφού στο Leopard την είχαμε τη δυνατότητα εξ ορισμού! Τώρα ,μόλις το έκανα στον iMac της κοπέλας μου. Γιατί βγάλανε τελέιως την επιλογή αυτή?

Όχι, λάθος κάνεις. Το Leopard ουδέποτε είχε εγγενώς τη δυνατότητα να δημιουργήσει partition με NTFS.

Δλδ το NTFS for Mac OS X που είχα περασμένο έκανε τη δουλειά? Στο snow leopard γιατι δν το κάνει? Είχα στο μυαλό μου οτι απτη πρώτη στιγμή μπορούσα να διαμορφὠσω σε NTFS..

• Super Moderators

Λοιπόν, για τελευταία φορά:

Ο τίτλος του παρόντος θέματος είναι: Διάφορες ερωτήσεις για MacOS. Για ερωτήσεις και απορίες για Apple Hardware, υπάρχει η αντίστοιχη κατηγορία.

:mad:

Για τετοιες δουλειες και γενικοτερα για πολυ περισσοτερες δυνατοτητες απο τον finder υπαρχει ο pathfinder:

http://www.cocoatech.com/

Εχει dual pane view για ευκολη αντιγραφη και χιλια αλλα δυο πραγματα.

Θα σε βολεει αφανταστα σε σχεση με τον "παιδικο" finder.

Ψαξε και για παρομοιο προγραμμα στα windows για αντικατασταση του windows explorer.

(h)aHa-aaa!!! Ωραία...!!! :-)

Στα Windows χρησιμοποιώ το φανταστικό "Directory Opus". (Πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια. Όσοι το γνωρίζετε και ξέρετε από πρώτο χέρι πόσο καλό είναι, καταλαβαίνετε ότι με τέτοιες "ευκολίες" που έχω συνηθίσει, νιώθω οτι "χάνω χρόνο" με οτιδήποτε "λιγότερο". Αν και πιστεύω ότι όλα είναι θέμα συνήθειας γενικά και Adaptation)...

Όταν όμως γίνει η μετάβαση σε mac τι κάνω? χχιι

Λίγο που είχα χειριστεί έναν iMac στο mediamarkt παλιά που είχε έναν iMac (τώρα δεν έχουν..κλάψ κλαψ), δυσκολεύτηκα σε σχέση με τις "ευκολίες" που είχα καλό-μάθει και σκέφτηκα οτι απλά εγώ δεν ξέρω τα κόλπα τους ακόμη, και γι' αυτό και ρώτησα εκείνη την λεπτομέρεια...

Αφού πάντως υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές, πολύ όμορφα-μια χαρά...!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...