kpartsi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Οταν γίνεται συσχετισμός ενος τύπου αρχείου με μια εφαρμογή , πώς ξε-γίνεται ? Θέλω όταν το ανοίγω να με ρωτάει πια εφαρμογή να το ανοιξει και οχι να ανοιγει με αυτήν που είναι συσχετισμενο Για να ανοίξεις ένα αρχείο με μία άλλη εφαρμογή διαφορετική από την προεπιλεγμένη, 1. σέρνεις το αρχείο στο dock και το αφήνεις πάνω στην εικόνα της εφαρμογής που θέλεις να σου το ανοίξει ή 2. μέσα στο finder κάνεις δεξί κλικ στο αρχείο και μετά open with ή 3. πάλι μέσα στο finder κλικάρεις στο αρχείο και μετά κάνεις κλικ στο action (το ''γρανάζι'' στην πάνω μεριά της κορνίζας στο finder) και μετά πάντα open with. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmarimos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Οταν γίνεται συσχετισμός ενος τύπου αρχείου με μια εφαρμογή , πώς ξε-γίνεται ? Θέλω όταν το ανοίγω να με ρωτάει πια εφαρμογή να το ανοιξει και οχι να ανοιγει με αυτήν που είναι συσχετισμενο Τα αρχεια ανοιγουν παντα με την εφαρμογη απο την οποια δημιουργηθηκαν. Πχ εαν ανοιξεις το word, γραψεις ενα κειμενο και το κανεις save την επομενη φορα που θα ανοιξεις με διπλο κλικ το ιδιο αρχειο, αυτο θα το ανοιξει η εφαρμογη απο την οποια δημιουργηθηκε. Στην προκειμενη περιπτωση εαν κανεις διπλο κλικ στο αρχειο το οποιο δημιουργησες με το word, θα ανοιξει πρωτα το word το οποιο, word, θα παει να ανοιξει το συγκεκριμενο αρχειο. Αυτο συμβαινει διοτι το αρχειο αναγνωριζει την συγκεκριμενη εφαρμογη σαν εφαρμογη στην οποια "επιτρεπει να το ανοιξει" καθως επισης η εφαρμογη αναγνωριζει το συγκεκριμενο αρχειο σαν αρχειο το οποιο "μπορει να το ανοιξει". Αυτο (η "αμοιβαια αναγνωριση") γινεται απο το extension του αρχειου πχ. στο συγκεκριμενο παραδειγμα θα ειναι χχχχ.doc. Εαν αλλαξεις το extension για να ανοιξει το αρχειο με αλλη εφαρμογη τοτε δεν θα αναγνωριζει το αρχειο την εφαρμογη και η εφαρμογη το αρχειο. Εαν λοιπον αλλαξεις στο συγκεκριμενο αρχειο το extension .doc και βαλεις π.χ. .jpeg θα σου βγαλει μυνημα πως το αρχειο δεν αναγνωριζεται η πως ειναι corrupted η κατι παρομοιο. Υπαρχει περιπτωση να ανοιξεις ενα αρχειο με διαφορετικη εφαρμογη, απο την εφαρμογη απο την οποια δημιουργηθηκε, εαν οι δυο αυτες εφαρμογες ειναι "συμβατες" και μπορουν να ανοιγουν τα συγκεκριμενα ειδη αρχειων. Π.χ. ενα αρχειο jpeg μπορει να ανοιξει με το Preview με το Photoshop η με το ACDsee η με οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη η οποια ασχολειται με εικονες, η εφαρμογη η οποια εχει την δυνατοτητα να ασχολειτα ΚΑΙ με εικονες π.χ. browser η Adobe Reader. Σε αυτην την περιπτωση ακολουθησε τις οδηγιες του kpartsi με το "open with". Εαν θελεις καποιο συγκεκριμενο ειδος αρχειων να ανοιγει με διαφορετικη εφαρμογη απο την εφαρμογη απο την οποια δημιουργηθηκε τοτε οταν κανεις "open with" τοτε : δεξι κλικ πανω στο επιλεγμενο αρχειο >> open with >> other (στο κατω μερος) και ανοιγοντας το choose application τικαρεις το box Always Open With (στο κατω μερος) και δειχνεις την εφαρμογη με την οποια θελεις να ανοιγει το συγκεκριμενο αρχειο. Ελπιζω να εγινα καταληπτος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Πάντως πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, όσες φορές και να έχω βάλει τα αρχεία με κατάληξη .nfo στο Open with -> Other -> choose application -> always open with να ανοίγουν με το TextEdit, εκείνα συνεχίζουν να έχουν ως προεπιλογή το Script Editor.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Καλημέρα! Κάποιο ευχάριστω πρόραμμα εκμάθησης τυφλού συστήματος όπως το Typing Master στα Windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inSync Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Χέλπ... όταν πετάω μια εικόνα για επισύναψη στο Mail.app, ρίχνει αυτόματα την ανάλυση και την ποιότητα... πως μπορώ να το αλλάξω αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmarimos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Πάντως πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, όσες φορές και να έχω βάλει τα αρχεία με κατάληξη .nfo στο Open with -> Other -> choose application -> always open with να ανοίγουν με το TextEdit, εκείνα συνεχίζουν να έχουν ως προεπιλογή το Script Editor.... Αν θελεις στειλε μου ενα αρχειο .nfo να του ριξω μια ... ματια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Υπάρχει καποιο προγραμματάκι που όταν αλλάζω Desktop με το Expose να κάνει το γνωστό Cube Effect? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmarimos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Χέλπ... όταν πετάω μια εικόνα για επισύναψη στο Mail.app, ρίχνει αυτόματα την ανάλυση και την ποιότητα... πως μπορώ να το αλλάξω αυτό; Στο mail κατω δεξια υπαρχει ενα κουμπακι Actual size , Small , Medium , Large Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Υπάρχει καποιο προγραμματάκι που όταν αλλάζω Desktop με το Expose να κάνει το γνωστό Cube Effect? Βρήκα το Youcontrol: Desktops... Μεταξύ άλλων κάνει και αυτό το τρελό όντως transition. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Thanks! Φοβερό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Αν θελεις στειλε μου ενα αρχειο .nfo να του ριξω μια ... ματια. Δεν είναι σε ένα συγκεκριμένο αλλά σε όλα.... Συνήθως είναι αυτά που συνοδεύουν τα scene releases κατεβασμένα από τον ''θείο'' Του βάζω να τα ανοίγει πάντα με το TextEdit, το συγκεκριμένο που το κάνω το ανοίγει με το TextEdit, αλλά μετά στα καινούργια θα χρησιμοποιήσει πάλι ως προεπιλογή το Script Editor... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Use the terminal Luke.. (oh and the fix permissions ) 1. Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilisxd Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Επιδη δεν πήρα την απάντηση μου στο ερώτημα , να δώσω παράδειγμα. Έχω ένα αρχείο .nrg το οποίο το έχω συσχετισει με το Nero των Windows από Parallels και μόλις κάνω κλικ μου bootαρει εικονικά τα windows και μετά Nero. Θα πρέπει να το συσχέτισω με π.χ TextEdit ; Μηπως να απεγκαταστησω το Nero ; Μηπως να ξυλωσω το Parallels ; ή υπάρχει τρόπος από κάποιο μενού του συστήματος να ξε-συσχετισω τελείως τον τύπο αρχείων .nrg ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmarimos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Επιδη δεν πήρα την απάντηση μου στο ερώτημα , να δώσω παράδειγμα. Έχω ένα αρχείο .nrg το οποίο το έχω συσχετισει με το Nero των Windows από Parallels και μόλις κάνω κλικ μου bootαρει εικονικά τα windowsκαι μετά Nero. Θα πρέπει να το συσχέτισω με π.χ TextEdit ; Μηπως να απεγκαταστησω το Nero ; Μηπως να ξυλωσω το Parallels ; ή υπάρχει τρόπος από κάποιο μενού του συστήματος να ξε-συσχετισω τελείως τον τύπο αρχείων .nrg ; Απαντηση πηρες , ψαξε λιγο και θα την βρεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Επιδη δεν πήρα την απάντηση μου στο ερώτημα , να δώσω παράδειγμα. Έχω ένα αρχείο .nrg το οποίο το έχω συσχετισει με το Nero των Windows από Parallels και μόλις κάνω κλικ μου bootαρει εικονικά τα windowsκαι μετά Nero. Θα πρέπει να το συσχέτισω με π.χ TextEdit ; Μηπως να απεγκαταστησω το Nero ; Μηπως να ξυλωσω το Parallels ; ή υπάρχει τρόπος από κάποιο μενού του συστήματος να ξε-συσχετισω τελείως τον τύπο αρχείων .nrg ; Πας με την διαδικασία που είπαμε και το συνδέεις με το πρόγραμμα που θέλεις να σου το ανοίγει.... π.χ Toast ή Burn.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.