Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λάθος. Υπάρχουν δύο κάρτες!!!!!! Η nVidia 9400 και η 9600!!!!! Δεν μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ούτε σε Leopard, ούτε σε Windows. Ελπίζουμε ότι στο καινούργιο Snow Leopard που θα φτάσει τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα!!!!

Δεν εγινε κ μεγαλη ζημια αν δεν δουλευουν μαζι..

Μικρη θα ηταν η αυξηση επιδοσεων(λογω οτι η 9400 δεν ειναι καμμια δυνατη καρτα), αλλα παντα καλοδεχουμενη.

Δεν πιστευω παντως οτι στο snow θα δουλευουν μαζι.

Πιο βασικο ειναι να αλλαζει on the fly καρτα γραφικων χωρις logout(οπως γινεται ηδη σε windows σε πολλα φορητα με 2 καρτες γραφικων) , οπως και ακομα πιο βασικο ειναι να βγουν drivers και προγραμματα που θα εκμεταλλευονται τις GPGPU δυνατοτητες της καρτας (Cuda, opencl κλπ).

Οpencl/GPGPU ειναι σιγουρο για το snow leopard.

Νομιζω ομως οτι η on the fly αλλαγη καρτας γραφικων δεν θα παιζει στο snow. Καποιος που εβαλε την beta σε mbp θα μπορουσε να μας πει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Απ'ότι έχω δει για να κατεβάσεις το Xcode πρέπει να κάνεις register ως Apple Developer ωστόσο μπορείς να το κάνεις και εγκατάσταση με το DVD του Leopard.Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει κάποιος περιορισμός αν δεν έχεις κάνει register;Πχ να το χρησιμοποιείς σαν trial μέχρι να βάλεις τα στοιχεία του Developer Account σου.

Απ'ότι έχω δει για να κατεβάσεις το Xcode πρέπει να κάνεις register ως Apple Developer ωστόσο μπορείς να το κάνεις και εγκατάσταση με το DVD του Leopard.Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει κάποιος περιορισμός αν δεν έχεις κάνει register;Πχ να το χρησιμοποιείς σαν trial μέχρι να βάλεις τα στοιχεία του Developer Account σου.

Κανένας περιορισμός. Αλλά καλύτερα να κατεβάσεις την τελευταία, ενημερωμένη έκδοση από την Apple. Η εγγραφή που απαιτήται είναι δωρεάν.

• Super Moderators

Όχι, απ' ότι γνωρίζω, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο Xcode.

Αλλά και το registration στο Apple Developer Connection (ADC) δεν είναι κακό, άλλωστε δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα για την βασική 'συνδρομή'.

Ενημερωτικά, υπάρχουν τρεις συνδρομές: Premier Member (3,500 δολλάρια το χρόνο), Select Member (500 δολλάρια το χρόνο) και Online Member (δωρεάν). Υπάρχει και η συνδρομή Student Member (100 δολλάρια το χρόνο), δεν ξέρω όμως εάν χρειάζεται να είσαι φοιτητής σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ...

Περισσότερα εδώ: http://developer.apple.com/products/membership.html

Κανένας περιορισμός. Αλλά καλύτερα να κατεβάσεις την τελευταία, ενημερωμένη έκδοση από την Apple. Η εγγραφή που απαιτήται είναι δωρεάν.

Σχετικά με αυτό δεν κάνει αυτόματα update ε;Γιατί απ'ότι είδα έχω την 3.0 και έχει βγει 3.1 αλλά δε βρήκα πουθενά επιλογή για να τη κάνω update.

Όταν κατεβάσω τη νέα έκδοση απλά θα αντικαταστήσω τη παλιά όπως γίνεται σε όλα τα προγράμματα ε;Δε νομίζω να χρειάζεται να γίνει πρώτα uninstall η παλιά σωστά;

Ξέρετε καμια ιδέα να συγχρονίζω την library του iphoto μεταξύ του imac κ του macbook? Για την library του itunes χρησιμοποιώ το chronosync και συγχρονίζω επιτυχώς όλο το φάκελο iTunes(συγχρονίζονται δλδ όποια deletions και adds). Έχω την εντύπωση οτι μου διαφέυγει κάποια προφανέστατη λύση αλλά αυτή τη στιγμή δν μου έρχεται τπτ εκτός του να μεταφέρω ολόκληρη τη library κάθε φορά(πολύ χρονοβόρο) :P

Εάν με το "μεταφέρω" εννοείς "συγχρονίζω", δεν μου έρχεται κάτι. Μπορείς όμως να έχεις ο αρχείο της Library κάπου σταθερά και να συγχρονίζεις το φάκελο αυτό με τον αντίστοιχα δομημένο του άλλου mac σου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι που προσπάθησες...

Με το ChronoSync, έχεις και το ChronoAgent για ασύρματους συγχρονισμούς; Ή μέσω Firewire;

Επίσης, κάτι άλλο. Κάποιες φορές δεν εμφανίζεται το μηνυματάκι corrupt library στο iTunes όταν έχεις πάνω από μέρα να κάνεις sync; [ανακάλυψα πως αυτό το χρονικό διάστημα είναι που χρειάζεται για να "χάνει" την δομή της η iTunes lib και προκαλεί σε εμένα ένα τεράααααστιο πρόβλημα σαν αυτό]

Ξεκινάω απτο τέλος..Δν μου έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα ο συγχρονισμός του itunes(το έχω βάλει να γίνεται αυτόματα κάθε φορά που ανοίγω το μικρό macbook, ασύρματα αφού πρόκειται για λίγα MB, αλλά και να ήθελα με firewire δν έχει..) A, μια φορά τη βδομάδα περίπου το κάνω αυτό(επειδή αναφέρεις οτι σου προκαλεί πρόβλημα στη μέρα πάνω)

Τώρα σχετικά με το iphoto, νομίζω δν κατάλαβα αυτό που μου προτείνεις.. Σίγουρα γίνεται να κάνω copy-paste την library(3.8gb και μεγαλώνει) απτον imac στο macbook, αλλά θα ήθελα με κάποιο τρόπο να συγχρονίζω μόνο τις αλλαγές και οχι ολόκληρη τη library.. :confused:

Η βιβλιοθήκη του iPhoto είναι ουσιαστικά κι αυτή ένας φάκελος που περιέχει αρχεία και υποφακέλους. Μπορείς να δεις τα περιεχόμενα της κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Show Package Contents.

Εφόσον όμως δεν είναι φάκελος, αλλά ένα packaged αρχείο, δεν θεωρείται από προγράμματα συγχρονισμού ένας απλός φάκελος ώστε να έχει έναν mirror στο άλλο Mac.

Εγώ στο Pictures έχω σε φακέλους με ημερομηνίες κ.λπ. όοοολες τις φωτογραφίες μου. Όταν όμως έκανα το αρχικό setup στο iPhoto, με ρώτησε πού να δημιουργήσει το packaged αρχείο της βιβλιοθήκης. Του δήλωσα έναν φάκελο όπου θα είναι μόνιμα και το αποδέσμευσα από αυτόν των Pictures. Έτσι ότι αλλαγές κάνω στα αρχεία στο pictures γίνονται imported στο πρόγραμμα κάθε φορά που συμβαίνουν, και μπορώ να κάνω συγχρονισμό μόνο το packaged αρχείο της library.

@ mmarimos : [Φαντάζομαι εννοείς "Pictures" όπου "Music"] Τώρα που το δοκίμασα, δεν με αφήνει να επιλέξω το αρχείο της library. Είναι grayed-out.

Όντως δν γίνεται να επιλέξεις το αρχείο της library, είναι grayed-out όπως είπες. Το έκανα drag n drop όμως και το δέχτηκε, αλλά αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά(όλης της library και όχι των αλλαγων μόνο) κατέληξα να έχω στο φάκελο Pictures του macbook την αρχική library και ενα σωρό φακέλους(τα package contents της library που μετέφερα). Δοκιμάζω τώρα κατι άλλο που μου ήρθε κ ενημερώνω

edit: τελικά το chronosync είχε επιλογή Allow package selection με την οποία σε αφήνει πλέον να επιλέξεις και packages για συγχρονισμό, αλλα με το που πατάω sync τελείωνει σε 1 sec και δν έχει κάνει τπτ απολύτως. Είναι τόσο παράλογο να θέλει κάποιος να έχει τις ίδιες foto στους υπολογιστές του χωρίς να χρειαζεται να τις ξαναπερνάει απτη ψηφιακή πχ?? Απορώ πως δν είχα ασχοληθεί νωρίτερα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...