Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λάθος. Υπάρχουν δύο κάρτες!!!!!! Η nVidia 9400 και η 9600!!!!! Δεν μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ούτε σε Leopard, ούτε σε Windows. Ελπίζουμε ότι στο καινούργιο Snow Leopard που θα φτάσει τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα!!!!

Εχεις δικιο !!! Δικο μου το λαθος. Πραγματικα υπαρχουν 2 καρτες. Μονον τα 13.3ρια και το 15 στα 2.53 εχουν απο μια καρτα. Τα 15αρια στα 2.66 και 2.8 καθως και το 17αρι εχουν απο δυο καρτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Καλησπερα παιδια, μια γρηγορη ερωτηση παρακαλω.

Που διαολο ειναι το bootcamp για να το κατεβασω? Στο site της apple δεν βρισκω κατι για download, μονο σε κατι site soft32 κλπ.

Ευχαριστω.

To bootcamp δεν είναι διαθέσιμο για download αφού, πλέον, είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος (του MacOS X 10.5).

Υπήρχε μία έκδοση beta που είχε δοθεί για download (λειτουργούσε κάτω από MacOS X 10.4) αλλά με την έλευση του 10.5, καταργήθηκε.

ευχαριστω για το reply paredwse. Εχω το Leopard DVD, δηλαδη ειναι εκει μεσα?

Ρωταω γιατι παω σε ενα φιλο να του κανω upgrade απο Tiger που εχει ακομα (!) σε Leopard, και εχει ο φιλος και Windose XP μεσα τα οποια του χαλασαν χεχε....

• Super Moderators
ευχαριστω για το reply paredwse. Εχω το Leopard DVD, δηλαδη ειναι εκει μεσα?

Ρωταω γιατι παω σε ενα φιλο να του κανω upgrade απο Tiger που εχει ακομα (!) σε Leopard, και εχει ο φιλος και Windose XP μεσα τα οποια του χαλασαν χεχε....

Να'σαι καλά. :-)

Ναι, εάν έχεις το DVD του Leopard, το λειτουργικό περιέχει το Bootcamp και θα το εγκαταστήσει εάν κάνεις upgrade ή και clean install (δεν έχεις λόγο να κάνεις clean install).

Όσο για την έκπληξή σου που έχει ακόμα Tiger, μην σου φαίνεται περίεργο. Αυτή τη στιγμή σου γράφω από ένα iMac G5 που τρέχει MacOS X 10.4.11:

picture_4242.png

Δεν βλέπω το λόγο να βάλω Leopard, το Tiger 'τρέχει' μια χαρά. Άσε που στο Tiger παίζει άψογα το Classic Environment, η υποστήριξη του οποίου σταμάτησε με το Leopard. ;)

(εντάξει, στο MacBook Unibody τρέχω το Leopard, μην το παρακάνουμε κιόλας).

ΥΓ: Δεν λέω τίποτα για τα windoze, δεν θέλω να θεωρηθώ εριστικός. :P

• Super Moderators
Κάποια εφαρμογή ή widget που να δείχνει σε ποσοστό το σήμα του Wifi?

Λίιιγο πιο περίπλοκο αλλά δείχνει ΚΑΙ το WiFi σήμα σε ποσοστό (ο scanner).

http://www.chimoosoft.com/products/apgrapher/

Τελικα πακετο φαγαμε με το φιλο μου. Εκανα βεβαια upgrade σε Leopard, αλλα δεν καταφερα να το βαλω στο internet. Στο Network μου εδειχνε το Ethernet inactive, αλλα ουτε και αναβε το λαμπακι ethernet στο μουφα microcom που εχει. Θα δοκιμασω αυριο παλι, με νεο καλωδιο μπας και φταει αυτο, και θα του παω και 2ο modem μπας και εχει προβλημα το δικο του.

Και τιποτα να μην κανεις στο modem οταν ειναι πανω σε καρτα δικτυου με καλωδιο, πρεπει τα ethernet led να αναβουν. Στο microcom δεν αναβε τιποτα.

• Super Moderators
Τελικα πακετο φαγαμε με το φιλο μου. Εκανα βεβαια upgrade σε Leopard, αλλα δεν καταφερα να το βαλω στο internet. Στο Network μου εδειχνε το Ethernet inactive, αλλα ουτε και αναβε το λαμπακι ethernet στο μουφα microcom που εχει. Θα δοκιμασω αυριο παλι, με νεο καλωδιο μπας και φταει αυτο, και θα του παω και 2ο modem μπας και εχει προβλημα το δικο του.

Και τιποτα να μην κανεις στο modem οταν ειναι πανω σε καρτα δικτυου με καλωδιο, πρεπει τα ethernet led να αναβουν. Στο microcom δεν αναβε τιποτα.

Άρα έχει πρόβλημα ή το καλώδιο (θα το διαπιστώσετε αύριο) ή το microcom...

Κρίμα.

Βασικα και τα windose ειχαν προβλημα, εκαναν μια-δυο μπλε οθονες, ξερεις αυτες που λεει "Η Micro$oft σας ευχεται καλο καλοκαιρι", αλλα δεν θεωρησα σημαντικο να το αναφερω, μιας και ειναι οι συνηθησμενες ευχες αγαπης της M$ καθε καλοκαιρι, πασχα, χριστουγεννα κλπ :-)

Μου εβγαζε "dumping memory" και κατι τετοια, και μετα μετραγε μεχρι το 100 και μετα auto-restart, και μετα παλι BSOD χεχε.

Λοιπον paredwse θελω λιγο τα φωτα ή οποιος αλλος μπορει να βοηθησει γιατι θα τρελαθουμε τελειως!

Πηγα σημερα λοιπον με το macbook, συνδεω κατευθειαν το ethernet στο macbook και σε 1 sec μου εβγαλε active στο network panel κλπ, στα καπακια ανοιγω firefox, με τη μια internet ολα ok.

Οποτε ουτε το καλωδιο εχει προβλημα, ουτε το microcom.

Λεω να κανω full format λοιπον ολο τον iMac σκληρο του φιλου μου, και φρεσκο Leopard απο πανω. Το κανω λοιπον, και με το μπαινω leopard, παω Network, βαζω το καλωδιο ethernet... τιποτα! "Not connected" ή "inactive" μου ελεγε, κατι τετοιο....1ο πακετο.

Τρεχω το network assistant και διαλεγω ethernet test, μου σκαει μηνυμα πως δεν εχω συνδεδεμενο πανω καποιο καλωδιο ethernet, ή dsl modem κλπ..... 2ο πακετο.

Λεω λοιπον να δοκιμασω μεσω airport μπας και εχει κανενας στη γειτονια να "δανειστω" λιγο bandwidth να δω τι γινεται, κανω λοιπον στο iMac Airport On, τιποτα..... no networks found. Παω πισω στο macbook μου, ανοιγω το airport, boom 8 networks, τα 3 ξεκλειδωτα. Μπαινω σε ενα, ολα οκ, internet κλπ. Φρικη λοιπον, 3ο πακετο....

Παμε λοιπον τωρα για το "Apple Hardware Test".. το τρεχω λοιπον και ολα τα βγαζει ok. Και δευτερη φορα που το ετρεξα ολα ok Μου τα εβγαλε.

Φρικαρω λοιπον, αρχιζω να τα μαζευω και λεω στο φιλο να καλεσει rainbow για αλλαγη airport και ethernet και λεω απο μεσα μου, για να κανω μια on-off το airport, τιποτα και μετα απο 2-3 λεπτα μου φωναζει ο φιλος πως βρηκε τα wireless δικτυα.

Μπηκε λοιπον internet και τωρα ουσιαστικα ειναι με κλεμενο internet και αυριο θα παει να παρει ενα wireless router για να ειναι ok.

Τι φταει τελικα? Τα εφτυσε η ethernet? Και γιατι ομως τετοιο κολλημα το airport?

ειναι αγορασμενο το 2006, οποτε καλα χριστουγεννα....

logic board σαν να λεμε motherboard?

στο apple hardware test το logic board test το εβγαλε ok, ολα μια χαρα ok τα εβγαλε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...