Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καμια ιδέα γιατί μπορεί να μην δουλεύει η επιλογή Hide στα login items? Ουτε στον iMac ουτε στο macbook. Εσάς σας δουλεύει? Συγκεκριμένα θέλω το mail να ανοίγει μεν στο log in, να μη φαίνεται το παράθυρο δε

Δημοσ.
Καλημέρες...

To little snitch εδώ και καμια δυό μέρες μου βγάζει ειδοποίηση:

finder via smbclient tcp 139 wants to connect σε μια ip τύπου 5.135.229.?? blah blah bah...

Είναι αυτό διαδικασία συστήματος; Γιατί δεν μου έβγαινέ παλιότερα;

Έψαξα λίγο στο νέτ και κάποιοι αναφέρονται σε vmware etc.. Να πώ οτι δεν έχω τίποτα άλλο εκτός απο το leopard σε αυτό το pc.. :\

Προφανως εχεις ενεργοποιημενο η ενεργοποιησες κατα λαθος το Little Snitch. Αυτη ειναι η δουλεια του. Να σε ενημερωνει καθε φορα που καποιο site προσπαθει να σου στειλει κατι (πχ cookies) η να παρει καποιες πληροφοριες (οχι απαραιτητα κακοβουλα) απο τον υπολογιστη σου. Θα σε συμβουλευα να το πεταξεις στα σκουπιδια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:12 ----------

Ανοίγει το mail αλλα το παράθυρό του μένει στην επιφάνεια εργασίας..ΔΕΝ γίνεται hiden..ενώ θα έπρεπε

κανe ενα repair permissions και restart. Σε τι μηχανακι/λειτουργικο ολα αυτα ??

Δημοσ.
Σε iMac 2.66 και unibody macbook 2.4 με 10.5.7 και στα δυο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Δοκιμάζω repair permissions να δούμε..

Θα δοκιμασεις να ξαναστησεις τις εφαρμογες που μενουν ανοικτες με το login , δλδ να τις πεταξεις απο το log in items και να τις ξαναβαλεις στο login items με το λουκετο ξεκλειδωτο. Ακολουθως κλειδωσε το λουκετο κανε log out και login. Περιεργη η συμπεριφορα των mac σου. Το πιθανοτερο ειναι να μην κανεις καλα κατι.

Δημοσ.
Θα δοκιμασεις να ξαναστησεις τις εφαρμογες που μενουν ανοικτες με το login , δλδ να τις πεταξεις απο το log in items και να τις ξαναβαλεις στο login items με το λουκετο ξεκλειδωτο. Ακολουθως κλειδωσε το λουκετο κανε log out και login. Περιεργη η συμπεριφορα των mac σου. Το πιθανοτερο ειναι να μην κανεις καλα κατι.

Έκανα και στα 2 repair permissions, δν διορθώθηκε το πρόβλημα. Έβαλα-έβγαλα το mail απτα login items και τπτ πάλι. Τα μόνα login items είναι το mail και ενα workflow του Automator(διαφορετικό για κάθε μηχανάκι)(+steermouse manager στα logins του imac, +chronosync backrounder στο macbook). 3 καταχωρήσεις στα login items για κάθε μηχάνημα δλδ.

Εντάξει δν είναι τπτ τραγικό να μην γίνεται hide το παράθυρο του mail, αλλά στη περίπτωση του macbook διέκοπτε το workflow. Αυτό διορθώθηκε βάζοντας τελευταίο το mail στη σειρά των login items, ώστε να έχει ολοκληρωθεί πρώτα επιτυχώς το workflow..αυτά..:-D

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω ένα MacBook Pro Unibody 17" και θέλω να περάσω και τα Windows μόνο και μόνο επειδή θέλω να παίζω Games. Στα Leopard δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ταυτόχρονα και τις 2 κάρτες γραφικών για το λόγο ότι δεν το υποστιρίζουν μου είχαν πεί. Στα Windows θα μπορώ να τις χρησιμοποιώ ταυτόχρονα? Υπάρχει περίπτωση με κάποιον τρόπο να μπορώ να τις χρησιμοποιώ ταυτόχρονα? Μου είχαν πει μόνο μέσω Hardware μέσω ενός καλωδίου. Αληθεύει αυτό?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εάν ο δίσκος μας στο mac είναι 250άρης φτάνει ένας εξωτερικός 250άρης για time machine ή καλό είναι να είναι λίγο μεγαλύτερος.

Λογικά ο δίσκος του mac δεν θα είναι ποτέ γεμάτος...

Δημοσ.

Νομίζω φτάνει απλά αν είναι και λίγο μεγαλύτερος θα ήταν ακόμα καλύτερα.Για λεπτομέρειες ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος.

Και μια δικιά μου ερώτηση.Έβαλα να δω ένα anime σήμερα σε 720p και ενώ με το Quicktime και το MPlayer τα έπαιζε κανονικά με το VLC κολλούσαν.Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;Επίσης στο MPlayer δεν έδειχνε υπότιτλους αν και είναι ενσωματωμένοι στο αρχείο.

Δημοσ.
Και μια δικιά μου ερώτηση.Έβαλα να δω ένα anime σήμερα σε 720p και ενώ με το Quicktime και το MPlayer τα έπαιζε κανονικά με το VLC κολλούσαν.Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;Επίσης στο MPlayer δεν έδειχνε υπότιτλους αν και είναι ενσωματωμένοι στο αρχείο.

Το αρχείο παίζει μέσω δικτύου? Αν ναι, τότε ο VLC έχει κάποια προβλήματα σχετικά με κολλήματα.

Δημοσ.
Καλησπέρα! Έχω ένα MacBook Pro Unibody 17" και θέλω να περάσω και τα Windows μόνο και μόνο επειδή θέλω να παίζω Games. Στα Leopard δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ταυτόχρονα και τις 2 κάρτες γραφικών για το λόγο ότι δεν το υποστιρίζουν μου είχαν πεί. Στα Windows θα μπορώ να τις χρησιμοποιώ ταυτόχρονα? Υπάρχει περίπτωση με κάποιον τρόπο να μπορώ να τις χρησιμοποιώ ταυτόχρονα? Μου είχαν πει μόνο μέσω Hardware μέσω ενός καλωδίου. Αληθεύει αυτό?

Ευχαριστώ!

Δεν υπαρχουν δυο καρτες !!! Μια καρτα γραφικων ειναι. Η προηγουμενη σειρα MacBook Pro Unibody ειχε την μνημη της καρτας γραφικω shared με την κυρια μνημη. Τα καινουργια MacBook Pro Unibody εχουν ξεχωριστη μνημη για την καρτα γραφικων. Δεν θυμαμαι εαν αυτο ισχυει και για τα 17αρια.Βαλε τα win με parallels και δες αν παιζεουν τα παιχνδια σου. Αν δεν παιζουν ... πεταξε τα win.

Δημοσ.
Δεν υπαρχουν δυο καρτες !!! Μια καρτα γραφικων ειναι. Η προηγουμενη σειρα MacBook Pro Unibody ειχε την μνημη της καρτας γραφικω shared με την κυρια μνημη. Τα καινουργια MacBook Pro Unibody εχουν ξεχωριστη μνημη για την καρτα γραφικων. Δεν θυμαμαι εαν αυτο ισχυει και για τα 17αρια.Βαλε τα win με parallels και δες αν παιζεουν τα παιχνδια σου. Αν δεν παιζουν ... πεταξε τα win.

Λάθος. Υπάρχουν δύο κάρτες!!!!!! Η nVidia 9400 και η 9600!!!!! Δεν μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ούτε σε Leopard, ούτε σε Windows. Ελπίζουμε ότι στο καινούργιο Snow Leopard που θα φτάσει τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα!!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, μια γρηγορη ερωτηση παρακαλω.

Που διαολο ειναι το bootcamp για να το κατεβασω? Στο site της apple δεν βρισκω κατι για download, μονο σε κατι site soft32 κλπ.

Ευχαριστω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...