Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως μπορουμε να κατεβασουμε ενα flv video στο 10.5.7 ?

Προσπαθω με το window/activity αλλα δεν μου κατεβαζει video.

Eπισης,μπορειτε να προτεινετε καποιο καλο προγραμματακι για να ενωνουμε και να μετατρεπουμε flv ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλημέρες...

To little snitch εδώ και καμια δυό μέρες μου βγάζει ειδοποίηση:

finder via smbclient tcp 139 wants to connect σε μια ip τύπου 5.135.229.?? blah blah bah...

Είναι αυτό διαδικασία συστήματος; Γιατί δεν μου έβγαινέ παλιότερα;

Έψαξα λίγο στο νέτ και κάποιοι αναφέρονται σε vmware etc.. Να πώ οτι δεν έχω τίποτα άλλο εκτός απο το leopard σε αυτό το pc.. :\

Ρε παίδες θέλω να γράφω σε NTFS..Συγκεκριμένα έχω εναν WD Passport και θα ήθελα να γράφω σε αυτόν. Προφανώς γνωρίζω περί NTFS-3G και το χρησιμοποιούσα αλλά μου γεμίζει τους NTFS σκληρούς με φάκελους-"σκουπίδια" (DS_Store κλπ). Δεν λέω ότι δεν χρειάζονται για το Mac OS αλλά θα ήθελα κάπως να μπορώ να γράψω μόνο στον εξωτερικό ή καλύτερα να γίνεται mount μόνο αυτός. Γίνεται κάτι;

Δεν φταίει το NTFS-3G για τα αρχεία .DS_Store κλπ. Τα βάζει το Mac OS X σε όλους τους δίσκους, απλά σε unix λειτουργικά όποιο αρχείο αρχίζει με . είναι hidden γι' αυτό και δεν τα βλέπεις.

Κάπου είχα δει κάποια κόλπα για να μην γράφει τα .DS_Store σε removable ή δικτυακούς δίσκους. Google-άρισε το...

Λοιπον η λυση ονομαζεται hidden cleaner και ειναι μια εφαργμογη την οποια θα χρησιμοποιειτε οταν θελετε να κανετε eject καποιο flashaki ή καποιον δισκο.Η δουλεια της ειναι αυτη ακριβως δηλαδη να σβηνει τα αρχεια τα οποια γραφει το OSX και δεν φαινονται σε αυτο αλλα σε περιβαλλον windows.http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/34318

Λέει για mp3 players και usb devices οπότε δεν ξέρω αν θα δουλεύει σε εσωτερικού σκληρούς. Θα το δοκιμάσω πάντως..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:32 ----------

Έχω βαρεθεί να σβήνω αυτά τα αρχεία σε περιβάλλον Windows....

Αυτό βαριέμαι κ εγώ φίλε kpartsi.

Με αιφνιδίασε(ευχάριστα πάντα) για ακόμη μια φορά το Mac OS X.. Αφιερωσα και...3 λεπτά για κάτι που θα μου λύνει τα χέρια το υπόλοιπο της ζωής μου :-D Έφτιαξα με τον Automator ενα workflow ώστε κάθε φορά που ανοίγω το macbook τρέχει αυτόματα το chronosync και συγχρονίζει τον φάκελο itunes ,στη περίπτωσή μου, απτο iMac. Καταπληκτικό ;)

Για εσωτερικούς (IDE ή SATA) είναι το θέμα μου όμως...

Λοιπόν, εγώ βρήκα λύση σε αυτό το άρθρο.

Σε terminal με την εντολή

sudo find / -name ".DS_Store" -depth -exec rm {} \;

καθαρίζεις όλο τον σκληρό από αυτά τα αρχεία,

ενώ με το πρόγραμμα DS Store Terminator μπορείς να επιλέξεις και συγκεκριμένους φάκελους. Το πρόγραμμα είναι shareware (10$) και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα..... :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...