Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως μπορω να κανω edit ενα plist αρχειο χωρις να εγκαταστησω ολο το xcode developers tools που ειναι 2.5GB ??

Με τον Textedit δοκίμασες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Πως μπορω να κανω edit ενα plist αρχειο χωρις να εγκαταστησω ολο το xcode developers tools που ειναι 2.5GB ??

κατεβασε το PlistEdit Pro. Φοβερο προγραμμα. θα κανεις τη δουλεια που θες. βεβαια ειναι Shareware.

Με τον Textedit δοκίμασες;

Το textedit δυστυχως δεν κανει δουλεια ......:-(

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:48 ----------

κατεβασε το PlistEdit Pro. Φοβερο προγραμμα. θα κανεις τη δουλεια που θες. βεβαια ειναι Shareware.

....αλλα το PlistEdit Pro ειναι οντως καταπληκτικος editor !!! Ευχαριστώ :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Στο Firefox γίνεται να πας μπρος-πίσω με τη χρήση 3 δαχτύλων στο trackpad;

Επίσης πάλι στο FIrefox αν και έχω βάλει το Greek-English dictionary τα λάθη στα Ελληνικά δε τα χτυπάει.Ξέρετε τι φταίει;(και στο Ubuntu το έχω αυτό το πρόβλημα)

Γίνεται όταν ένα παράθυρο είναι ελαχιστοποιημένο και το διαλέγεις μέσω του alt-tab να το ξε-ελαχιστοποιεί;Είναι σπαστικό να πρέπει να το κάνω χειροκίνητα.

Στο Xee και το Phoenix Slides είναι δυνατό όταν φτάνεις στο τέλος και πατάς να πάει στην επόμενη εικόνα να ξαναπηγαίνει από την αρχή;Δεν βρήκα κάποια επιλογή.

Αυτά προς το παρόν αν μου έρθει και κάτι άλλο στο μυαλό θα επανέλθω.

Στο Firefox γίνεται να πας μπρος-πίσω με τη χρήση 3 δαχτύλων στο trackpad;

Επίσης πάλι στο FIrefox αν και έχω βάλει το Greek-English dictionary τα λάθη στα Ελληνικά δε τα χτυπάει.Ξέρετε τι φταίει;(και στο Ubuntu το έχω αυτό το πρόβλημα)

Γίνεται όταν ένα παράθυρο είναι ελαχιστοποιημένο και το διαλέγεις μέσω του alt-tab να το ξε-ελαχιστοποιεί;Είναι σπαστικό να πρέπει να το κάνω χειροκίνητα.

Στο Xee και το Phoenix Slides είναι δυνατό όταν φτάνεις στο τέλος και πατάς να πάει στην επόμενη εικόνα να ξαναπηγαίνει από την αρχή;Δεν βρήκα κάποια επιλογή.

Αυτά προς το παρόν αν μου έρθει και κάτι άλλο στο μυαλό θα επανέλθω.

backspace

Να μαθεις να τα δουλεύεις αλλιώς υπάρχουν και τα spaces έξαλλου.

Πανε στις ρυθμίσεις του firefox και βρες να ενεργοποιήσεις την λειτουργία ανίχνευσης ορθογραφικών λαθών.

Καλημέρα. θα ηθελα να κανω μια ερωτηση...

εχω παρει πριν απο λιγο καιρο mac apple και τωρα στην προσπαθεια ''ανακαλυψης ''του αντιμετωπισα το εξης προβλημα: εκανα αντιγραφη ενος dvd που εχω απο καμερα και θελω να το χρησιμοποιησω για να φτιαξω με το imovie ενα video με πλανα απο το dvd και διαφορες φωτο αλλα μου λεει οτι δεν μπορει να το αναγνωρισει....τι πρεπει να κανω??? ευχαριστω εκ των προτερων

Λοιπόν το βρήκα.Μπορείς όταν κάνεις cmd+tab πριν αφήσεις το cmd να κρατήσεις το alt(ή αν χρησιμοποιείς το trackpad όταν κάνεις κλικ με το ποντίκι να κρατάς πάλι το alt) ή αλλιώς πατάς cmd+H για να κάνεις hide το παράθυρο και μετά κανονικά με cmd+tab το επαναφέρει.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι σε μερικά πράγματα τα Mac είναι πίσω σε σχέση με τα Windows.Για μερικά πολύ απλά πράγματα όπως το παραπάνω πχ πρέπει να πας μέσω Τριπόλεως για να τα κάνεις.

Επισκέπτης

Γιατί στα Windows πώς γίνεται; Κάθε φορά που επιλέγεις ένα πρόγραμμα, κάνει maximize όλα του τα παράθυρα;

Δεν είμαι σίγουρος αν θα το ήθελα αυτό (πχ αν έχω πολλά ανοιγμένα παράθυρα του Safari).

Όπως και να έχει, όμως, η μεγαλύτερη ευκολία είναι το Spaces και δεν κάνεις ΠΟΤΕ minimize. Τουλάχιστον εγώ έχω πάρα πολύ καιρό να κάνω. Απλά πηγαίνω σε άλλο space.

demilina πρέπει να μας πεις κι άλλες λεπτομέρειες. Τι δεν μπορεί να αναγνωρίσει; Το DVD; Το iMovie το video; Πώς το αντέγραψες; Πήρες απλά τα αρχεία του και τα έκανες copy κάπου μέσα στον Mac;

Kαλά αυτό με το minimize δεν έχεις άδικο.

Κάθε φορά που πιάνει τον iMac που έχω Windows χρήστης, καταλήγω να βρίσκω όλα τα παράθυρα minimized :P

αυτό το touchpad και οι πατέντες του...

λυπάμε ολους που εχουν φορητό με winblows και τα δύσχρηστα touchpad τους

Εγω πάλι δεν βρίσκω κατι δύσχρηστο σε καλα touchpad των pc's :-)

Δύσχρηστα ειναι τα windows ;)

Με εξαίρεση προγράμματα όπως το photoshop, προσωπικά το touchpad των mac το βρίσκω ανώτερο, λειτουργικότερο και πιο ξεκούραστο και από mouse.

Όταν κάθομαι στο iMac, μου λείπει αυτή η λειτουργικότητα. Είναι πολύ μπροστά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...