Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Thanks αλλά δυστηχώς έτσι δεν μεγαλώνουν όλα...Πάντως κάτι είναι και αυτό.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:32 ----------

Ναι κάτι κάνει αυτό αλλά στην ουσία είναι zoom.

Αυτα νομιζω μπορεις να κανεις..Δεν γνωριζω κατι αλλο.

Παντως επουδενη μην βαλεις χαμηλοτερη αναλυση απο την native.. Η ευκρινεια οπως ειδες παει περιπατο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Αυτα νομιζω μπορεις να κανεις..Δεν γνωριζω κατι αλλο.

Παντως επουδενη μην βαλεις χαμηλοτερη αναλυση απο την native.. Η ευκρινεια οπως ειδες παει περιπατο.

Όντως...Κάτι ακόμα ρε παιδία. Όταν το άνοιξα για πρώτη φορά η μπαταρία ήτνα φορτισμένη. Εγώ όμως το έβαλα παρ'ολα αυτά μετά απο λίγο στο ρεύμα. Έκανα καλά? Γενικά ποιά είανι η σωστή λειτουργία για την μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας?

Όντως...Κάτι ακόμα ρε παιδία. Όταν το άνοιξα για πρώτη φορά η μπαταρία ήτνα φορτισμένη. Εγώ όμως το έβαλα παρ'ολα αυτά μετά απο λίγο στο ρεύμα. Έκανα καλά? Γενικά ποιά είανι η σωστή λειτουργία για την μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας?

Δεν εγινε τιποτα με την μπαταρια..

Απλα καλα θα ειναι τωρα να κανεις 2-3 πληρους κυκλους φορτισης-εκφορτισης..

Εδώ είμαι πάλι! Cut-paste δεν υπάρχει? Μόνο με copy-paste και μετα διαγραφή του αρχείου γίνεται?

Cut-paste μόνο σε κείμενα, όχι στον Finder.

Στον Finder μόνο drag n' drop μπορείς να κάνεις.

Cut-paste μόνο σε κείμενα, όχι στον Finder.

Στον Finder μόνο drag n' drop μπορείς να κάνεις.

Δυστυχώς όχι... και το drag n drop γίνεται μόνο ανάμεσα στους φακέλοςυ του ίδιους δίσκου (ή παρτίτιον) π.χ. αν έχεις δύο κατατμήσεις ή ένα usb stick το drag n drop θα γίνει drag(copy) n paste.

To γιατί ... μην το ρωτήσεις... σίγουρα κάτι περισσότερο ξέρει η μαμα ......:devil::devil::devil::devil: από όλους τους χρήστες........

Ενναλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Quicksilver (για οδηγίες http://www.macosxhints.com/article.php?story=20081112153330648)

[choose file] > Move to.. > [choose folder]

ή αν σου είναι τελείως απαράιτητο μπορείς να το κάνεις μέσω apple script kai spark (http://mac.softpedia.com/get/System-Utilities/Spark.shtml)

δες εδώ http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1148185.html (δυστυχώς το link που δίνουν για το script είναι νεκρο..... οπότε πρέπει να ξαναγραφει)

Hasodikis

Δυστυχώς όχι... και το drag n drop γίνεται μόνο ανάμεσα στους φακέλοςυ του ίδιους δίσκου (ή παρτίτιον) π.χ. αν έχεις δύο κατατμήσεις ή ένα usb stick το drag n drop θα γίνει drag(copy) n paste.

γίνετε cut αν κατά το dragndrop έχεις πατημένο το μηλαράκι

χμμμ..... βρε λες????????????

http://www.koingosw.com/products/macpilot.php

Features

Finder

* Show icons on the Desktop

* Show hidden files and folders

* Enable the "Cut" menu item

* Disable custom icons on removable and remote volumes

* Prevent .DS_Store creation on a network

* Toggle window state restoration on restart

* Disable Finder alternating row colors

* Turn off interface sound effects

* Add a "Quit Finder" menu item

* Toggle Finder visual effects

* Hide & disable Finder menu items

* Show POSIX path in window titles

* Change the Finder Label Line Count

* Disable Desktop Icons

* Increase icon grid padding

* Modify max. characters shown in file names

* Restrict access to certain Finder operations

Οσο το ψάχνω το θέμα τόσο περισσότερα βρίσκω.....

δες και αυτό

Also, when dragging a file, holding down the Command key will Move the file rather than copying it.

όντως δουλέυει...κάνει κανονικά cut and paste πράγμα που μου δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη απορία γιατί δεν περιλαμβάνεται στον finder.....!!!!!!!!!!!!:-(:-(:-(:-(

hasodikis

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:20 ----------

γίνετε cut αν κατά το dragndrop έχεις πατημένο το μηλαράκι

xmmmm με προλαβες

Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας! 'Έρχονται και άλλες απορίες επομένως...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:11 ----------

Παρατηρώ ότι όταν επιλέγω ένα αρχείο αν πάω στο Edit υπάρχει η επιλογή Cut αλλά δεν μπορώ να την επιλέξω. Γιατί υπάρχει και πότε μπορώ να την επιλέξω?

Άκυρο είναι για το κείμενο όπως λέτε και πριν...

Παιδιά μια ερωτησουλα στα γρήγορα έχει να κάνει με Itunes..

Λοιπόν πέρασα όλη την μουσική μου στον φάκελο Music ωραία?

O Φάκελος που πέρασα λέγεται Rock & Metal.

0egwanb3lv88p8ga1ly3_thumb.png

Λοιπόν όταν έκανα imbort library στο Itunes έβγαλε έναν άλλο υποφάκελο στο φάκελο Music και μέσα έχει την μουσική που του πέρασα το οποίο είναι και όσα GB είναι και ο φάκελος της μουσικής μου μέσα ο φάκελος δηλαδή Rock & Metal.

usktu3vbawyv2o98ppid_thumb.png

Η ερώτηση λοιπόν είναι να τον σβήσω αυτόν τον φάκελο δηλαδή και να κρατήσω του itunes?

Και αν ναι μπορώ αργότερα να μεταφέρω την μουσική σε Pc η σε mp3 έτσι???

Παιδιά μια ερωτησουλα στα γρήγορα έχει να κάνει με Itunes..

Λοιπόν πέρασα όλη την μουσική μου στον φάκελο Music ωραία?

O Φάκελος που πέρασα λέγεται Rock & Metal.

0egwanb3lv88p8ga1ly3_thumb.png

Λοιπόν όταν έκανα imbort library στο Itunes έβγαλε έναν άλλο υποφάκελο στο φάκελο Music και μέσα έχει την μουσική που του πέρασα το οποίο είναι και όσα GB είναι και ο φάκελος της μουσικής μου μέσα ο φάκελος δηλαδή Rock & Metal.

usktu3vbawyv2o98ppid_thumb.png

Η ερώτηση λοιπόν είναι να τον σβήσω αυτόν τον φάκελο δηλαδή και να κρατήσω του itunes?

Και αν ναι μπορώ αργότερα να μεταφέρω την μουσική σε Pc η σε mp3 έτσι???

Έχεις ρυθμίσει το iTunes έτσι ώστε να σου μεταφέρει τα τραγούδια που κάνεις drag n' drop στον φάκελο που έχεις ορίσει ως Music Library (που αν δεν κάνω λάθος είναι by default ο φάκελος Music). Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που "πετάς" ένα τραγούδι στο iTunes, αυτό θα στο αντιγράφει στον φάκελο Music αυτοματα. Δοκίμασέ το με 2-3 τραγούδια για να καταλάβεις πως δουλεύει. ;)

Φυσικά μπορείς την επιλογή αυτή να την απενεργοποιήσεις.

Πώς μπορώ να σβήσω μια εφαρμογή που ενώ είναι κληστή μου λέει ότι χρησιμοποιείται ενώ δεν? Γιατι συμβαίνεια αυτό? Επίσης αυτόν τον έναν και μοναδικό ίσως ιό που διάβασα για τα Mac πώς τον κολλάω? Χρειάζομαι κάποιο antivirus και αν ναι ποιό?

Δοκίμασε το What is keeping me?. Του γράφεις τη διεργασία που θές, τη βρίσκει και κάνεις quit. Μετά σβήνεις κανονικά την εφαρμογή. Σχετικά με τους ιούς έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το αν θα πρέπει να ανησυχούμε, να χρησιμοποιούμε antivirus κλπ... Υπάρχουν μερικά antivirus, μπορείς να τα δοκιμάσεις αν θες και να κρίνεις... Εγώ έχω το iAntiVirus και κανω ενα scan μια φορά στο 2μηνο πχ, (φυσικά ποτέ δεν βρήκε κάτι). Υπάρχει και το ClamXav που έχω ακούσει οτι είναι καλό, αλλα γενικώς ποτέ δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα. Το καλύτερο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι το Time Machine. Ο,τι και να πάθεις θα έχεiς backup, οπότε και μία στο εκατομμύριο να κολλήσεις ιό, απλά θα κάνεις ένα restore.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...