Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Το καλύτερο νομίζω είναι ν' αλλάξεις πρόγραμμα αι αντί για default να χρησιμοποιείς το Smultron. Εγώ αυτό έχω κάνει. Υπάρχει κάποιος τρόπος και για το textedit, αλλά πλέον τον έχω ξεχάσει. Smultron Rulez http://tuppis.com/smultron/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicos00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 2. Πώς μπορώ στο finder να κάνω sort πρώτα τους φακέλους μαζί και μετά τα χύμα αρχεία; (όπως στα win) Καλορίζικο το Mac κατ'αρχήν! Ένας τρόπος είναι το arrange by kind, όπως είπε ο cassidy, απλά κάποιοι τύποι αρχείων θα είναι πάλι πρώτοι, πριν τα folders (όπως πχ τα .avi). Η άλλη εναλακτική, που δεν τη βρίσκω καθόλου βολική, αλλα υπάρχει κόσμος που δουλεύει έτσι, είναι να κάνεις rename τους φακέλους βάζοντας ένα κενό στην αρχή, ή κάποιο σύμβολο όπως "~"... Η τελευταία και καλύτερη εναλλακτική, είναι να εγκαταστήσεις το Path Finder. Είναι πιο εξελιγμένος απο το Finder, και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα έχεις συνηθίσει απο τα windows, όπως φακέλους στην αρχή, δυνατότητα cut/paste, auto align, +πολλές άλλες δυνατότητες όπως πολύ καλό search, προβολή πολλαπλών παραθύρων "side by side", και πολλά πολλά άλλα, που αξίζει να τα ψάξεις. Βέβαια χάνεις την απλότητα του Finder, αλλά έχεις άπειρες δυνατότητες μόλις το συνηθίσεις. Αν λοιπόν δεν μπορείς να δουλεύεις χωρίς τους φακέλους στην αρχή, δοκίμασέ το! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 +1 για τον pathfinder.. Ο απλος-μαμισιος finder ειναι ελλειπεστατος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 +1 για τον pathfinder.. Ο απλος-μαμισιος finder ειναι ελλειπεστατος.. Για να μην ανοίγω άλλο thread, πώς μπορώ να κάνω τον PathFinder να ανοίγει τα Stacks; Όσο το είχα ανοιχτό, ακόμα και με Finder quitted, μόλις ένοιγα ένα κάτι από τα Stacks, μου το άνοιγε σε Finder... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicos00 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Ναι αυτό είναι ένα πρόβλημα.. Γενικώς το dock είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Finder. Όπως θα παρατηρήσεις, όταν έχεις κλειστό το finder και μόνο το path finder ανοιχτό, ο κάδος στο dock δεν αδειάζει, ούτε ανοίγει να δεις τα περιεχόμενα, και ούτε μπορείς να τον αντικαταστήσεις με τον κάδο του path finder! Είναι όπως λένε "hardcoded" μέσα στο dock, δεν είναι εύκολο να τα αλλάξεις. Εγώ χρησιμοποιώ τον Finder γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, και ανοίγω τον path finder μόνο όταν χρειαστεί να κάνω κάποια λίγο πιο πολύπλοκη εργασία, μετακινήσεις, SEARCH (έχει καταπληκτικό search ο path finder) κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Ααααααααχ, δηλαδή δεν έχω ελπίδες... Πάει και ο εναλλακτικός file manager. Κουβέντα να γίνεται τώρα, τι διαφορά έχει το search του PathF? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicos00 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Απλά είναι πάρα πολύ καλό, βρίσκει τα πάντα. Πολύ καλύτερο κ απο το spotlight. Βρίσκει αρχεία στο library, και στα backups του time machine. Έκανα κι εγώ κάποιες δοκιμές, έβαλα ένα αρχείο σε διαφορα σημεία μέσα στον σκληρό, και μόνο ο path finder το βρήκε σε όλες τις θέσεις. Αν όμως δεν θες τον path finder, και θες μονο το search (αν και έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει ο path finder), υπάρχει και ένα freeware, το Find any file, που είναι εξίσου καλό με το search του path finder! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 OK... την έχω καταβρεί με QuickSilver, οπότε δν μου χρειάζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Εδώ και καιρό προσπαθώ να μεγαλώσω το μέγεθος της γραμματοσειράς των φακέλων και των αρχείων στο Path Finder και δεν τα καταφέρνω.... Έχω την έκδοση 5.0.8. Πηγαίνω στο Path Finder -> Preferences -> Shelf και ότι και να βάλω δεν αλλάζει τίποτα. Υποθέτω ότι αλλάζει από εκεί... Edit. Να προσθέσω ότι στην δικιά μου έκδοση το πρόγραμμα αδιάζει τον κάδο ακόμα και όταν το Finder είναι κλειστό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicos00 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Είναι πολύ εύκολο, θα ανοίξεις τον path finder και θα κάνεις δεξί κλικ στο παράθυρο, και "show view options" (Η απο το μενού view -> show view options, ή απο το πληκτρολόγιο command+J). Στο παράθυρο που ανοίγει κάνεις κλικ στο κουτάκι που λέει "Lucida Grande" ή τέλος παντων αναγράφεται το όνομα της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείς. Εκεί ανοίγουν όλες οι ρυθμίσεις για τη γραμματοσειρά! Κι εγώ τη μεγάλωσα, την έκανα ίδια με του finder γιατί όντως αν έχεις συνηθίσει είναι λίγο σπαστικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Έτσι ακριβώς. Και εγώ βλακωδώς έψαχνα τόσο καιρό στο Preferences. Ευχαριστώ. Μια που είμαστε στο θέμα, πως μπορώ να βλέπω την κατάληξη σε όλα τα αρχεία; Μόνο σε μερικά φαίνεται... Έχω π.χ δύο εικόνες png, την μία την έχει ως image1.png και την άλλη ως image2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicos00 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Εγώ μόνο στα view options ξέρω, την επιλογή "always show file extensions", αλλα και σε μενα δεν τα εμφανίζει όλα, όπως πχ τα .dmg και .iso... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Ναι, έτσι ακριβώς. Εμένα όλα τα αρχεία που βρίσκονται στο σκληρό μου τα δείχνει με την κατάληξη. Αυτά που βρίσκονται όμως σε εξωτερική μνήμη usb όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myst77 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 ρε παιδιά τη πήγα να αντιγράψω από εξωτερικό δίσκο έναν φάκελο με το ίδιο όνομα στον εσωτερικό δίσκο. ήθελα να κανω merge αλλά έσβησε όλο τον φάκελο του εσωτερικού και τον αντικατέστησε με τον άλλον 1. πώς μπορώ να κάνω merge και όχι ολική αντικατάσταση του άρχικού φακέλου 2. πώς μπορώ να βρω τα αρχεία που έχασα (δεν ειναι στο trash). να δοκιμάσω το data resue II ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Εμένα μου έκανε καλή δουλειά το Data Rescue II. Εύκολο πρόγραμμα. Για merge δεν ξέρω. Η πιο απλή λύση είναι βέβαια να ανοίξεις απλά τα περιεχόμενα του φακέλου και να τα μεταφέρεις στον άλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.