Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως κι εγώ τόσους μήνες, έστελνα αρχεία στα σκουπίδια με drag 'n' drop, μόλις πριν μερικές μέρες ενημερώθηκα για το cmd+backspace

Τώρα γιατί; Έλα ντε... απλά δεν έτυχε...

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εκτος απο την χαζομαρα-δυσχρηστια να μην υπαρχει κανονικο del, εμενα με ενοχλει που δεν υπαρχει κ απευθειας σβησιμο αρχειου χωρις να παει στον καδο.

Πρεπει μετα να παταω "Option-Shift-Command-Delete" για αδειασμα του καδου..

Δημοσ.
Εκτος απο την χαζομαρα-δυσχρηστια να μην υπαρχει κανονικο del, εμενα με ενοχλει που δεν υπαρχει κ απευθειας σβησιμο αρχειου χωρις να παει στον καδο.

Αυτό μπορεί να γίνει και πατώντας παρατεταμένα το moyse επάνω στον κάδο, θα σου εμφανίσει το empty!

Δημοσ.

Επίσης το opt είναι απαραίτητο μόνο όταν χρησιμοποιείται κάποιο σβησμένο αρχείο. Τις περισσότερες φορές είναι αρκετό το cmd+shift+del. :-)

Δημοσ.
Αυτό μπορεί να γίνει και πατώντας παρατεταμένα το moyse επάνω στον κάδο, θα σου εμφανίσει το empty!

Ή με δεξι κλικ πανω στο καδο..

Απλα προτιμω απο το πληκτρολογιο ,γιατι ειναι πιο γρηγορο: με το που σβηνω ενα αρχειο, παταω κ την συντομευση κ τσουπ αδειαζει ο καδος.

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Επίσης το opt είναι απαραίτητο μόνο όταν χρησιμοποιείται κάποιο σβησμένο αρχείο. Τις περισσότερες φορές είναι αρκετό το cmd+shift+del. :-)

Χωρις το opt, μου εμφανιζεται κ ο διαλογος αν ειμαι σιγουρος οτι θελω να αδειασω τον καδο μπλα μπλα μπλα..

Ενω με "Option-Shift-Command-Delete" αδειαζει κατευθειαν!

Δημοσ.

Ακόμα μία ερώτηση:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την camera στο msn? δεν έχω βρει πουθενά την ρυθμίσει, ενώ με msn και iChat, όλα είναι ΟΚ?

Δημοσ.
Ακόμα μία ερώτηση:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την camera στο msn? δεν έχω βρει πουθενά την ρυθμίσει, ενώ με msn και iChat, όλα είναι ΟΚ?

Όχι, η Mac-έκδοση του MSN δεν υποστηρίζει κάμερα. Νομίζω πως μπορείς να το κάνεις με AMSN αλλά δεν ξέρω αν υποστηρίζει ήχο ή μόνο βίντεο. Η καλύτερη λύση για cross-platform video εξακολουθεί να είναι το Skype.

Δημοσ.

Αυτό θα πει microsoft, προσφέρει δωρεάν την εφαρμογή της σε άλλη πλατφόρμα όπου δεν σου προσφέρει όλες τις δυνατότητες!

Δεν πειράζει skype & google talk.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

νέος, ευτηχής κάτοχος iMac!

αλλά με απορίες:-)

1. ανοίγω κάποια .txt αρχεία που ήταν στα ελληνικά και μου τα βγάζει "κινέζικα". τι κάνω; (έχω βάλει το locale, international ΕΛΛΑΔΑ)

2. Πώς μπορώ στο finder να κάνω sort πρώτα τους φακέλους μαζί και μετά τα χύμα αρχεία; (όπως στα win)

ευχαριστώ

*** το 1. λύθηκε ***

Δημοσ.

2. Πώς μπορώ στο finder να κάνω sort πρώτα τους φακέλους μαζί και μετά τα χύμα αρχεία; (όπως στα win)

ευχαριστώ

το 1 λύθηκε

Σε icon view, δεξί κλικ και Arrange by kind. Σε list view, κλικ στο πεδίο "kind".

Επισκέπτης
Δημοσ.
1. ανοίγω κάποια .txt αρχεία που ήταν στα ελληνικά και μου τα βγάζει "κινέζικα". τι κάνω; (έχω βάλει το locale, international ΕΛΛΑΔΑ)

Το καλύτερο νομίζω είναι ν' αλλάξεις πρόγραμμα αι αντί για default να χρησιμοποιείς το Smultron. Εγώ αυτό έχω κάνει.

Υπάρχει κάποιος τρόπος και για το textedit, αλλά πλέον τον έχω ξεχάσει. :-)

Δημοσ.

Παιδια στο mac os x, τί είναι ακριβώς τα χρώματα, που μπορείς να δώσεις στους φακέλους (label);; Έχει κάποια σημασία για το σύστημα ή να χρωματίσω ανελέητα;;; :-)

Δημοσ.
Παιδια στο mac os x, τί είναι ακριβώς τα χρώματα, που μπορείς να δώσεις στους φακέλους (label);; Έχει κάποια σημασία για το σύστημα ή να χρωματίσω ανελέητα;;; :-)

Κάνε δουλειά σου. Το πολύ πολύ να σου κρατήσει μούτρα 2-3 μέρες και να μη σου μιλάει. Μετά πάλι νεράκι θα γίνει! ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Καμία σημασία για το σύστημα. Τα χρώματα είναι για να ξεχωρίζει ο χρήστης κάποια σημαντικά γι'αυτόν αρχεία ή φακέλους.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Κάνε δουλειά σου. Το πολύ πολύ να σου κρατήσει μούτρα 2-3 μέρες και να μη σου μιλάει. Μετά πάλι νεράκι θα γίνει! ;)

Ναι, έχει αυτόματο σύστημα αναγνώρισης κακογουστιάς, οπότε αν δεν του αρέσει η διακόσμηση σου, θα σου κάνει παρατήρηση! :-)

Για να πούμε και κάτι χρήσιμο: μπορείς ν' αλλάξεις και τα ονόματα που έχουν τα χρώματα, στις επιλογές του Finder (Preferences -> Labels)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...