Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε terminal πήγαινε στο /usr/lib και δώσε

>
ls -al /libc*

Αν εννοείς προεγκατεστημένο (και δεν έχεις mac, απλά αναρωτιέσαι) νομίζω πως ΔΕΝ είναι. Πάντως μπορείς να βάλεις όποια έκδοση θέλεις πολύ απλά μέσω του macports.

Ναι προεγκατεστημένο εννοώ. Έχω mac και μου βγάζει διάφορα με αυτή την εντολή που μου έδωσες και δεν καταλαβαίνω. Μάλλον δεν υπάρχει προ-εγκατεστημένο.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω φτιάξει κάτι προγράμματα σε C -στο mac- που τρέχουν ρολόι, και όταν τρέχουν σε linux διανομή που έχει εγκατεστημένο glibc και ενώ μεταγλωτίζονται κανονικά όταν εκτελούνται μου λέει: "glibc detected bla bla bla" και μου βγάζει άπειρα πράγματα και μετά σκάει. Και ψάχνομαι και δεν ξέρω τί να κάνω. Υπάρχει περίπτωση να απενεργοποιήσω τη glibc και στις άλλες διανομές για να τρέξουν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Χμμ... Τότε ίσως να πρέπει να ποστάρεις το πρόβλημά σου στον τομέα Programming ή Linux, εφόσον το πρόβλημα έγκειται στο glibc του Linux.

Δοκίμασε και να ψάξεις για φάκελο glibc:

Από terminal πάντα:

>
locate glibc/

Παιδιά μια βοήθεια. Θέλω είτε να απενεργοποιήσω το Zoom in/out που κάνει το leopard π.χ. με ctrl και το scroll είτε να αλλάξω key binding γιατί δημιουργείται ένα conflict με το Zend Studio που χρησιμοποιώ. Γνωρίζει κανείς πως γίνεται? γιατί δεν το βρίσκω το συγκεκριμένο στα keyboard shortcuts!

Ευχαριστώ πολύ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Έχω τη μουσική συλλογή μου σε έναν σκληρό  NTFS (δηλαδή είναι η συλλογή που έχω στα Windows). Πώς γίνεται να την βάλω στο iTunes χωρίς να την αντιγράψει στον φάκελο Music;

Την βάζω στο iTunes και αυτό αντιγράφει όλα τα αρχεία στο φάκελο /Users/username/Music/iTunes/iTunes Music. Αυτό που θέλω είναι να μην αντιγράψει τίποτα. Απλά η συλλογή να είναι από τον σκληρό.

Την βάζω στο iTunes και αυτό αντιγράφει όλα τα αρχεία στο φάκελο /Users/username/Music/iTunes/iTunes Music. Αυτό που θέλω είναι να μην αντιγράψει τίποτα. Απλά η συλλογή να είναι από τον σκληρό.

Στα Preferences στο Advanced αποεπιλέγεις τα "Keep my music folder organized" και "Copy file to iTunes Music Folder when adding to Library".

Έτσι τα αρχεία δε θα αντιγράφονται στο Music Folder.

Αλλά επειδή ο δίσκος είναι NTFS και συνεπώς Read Only για το Mac OS X δε θα μπορείς να πειράζεις tags τραγουδιών κλπ κλπ και ίσως αν δει το iTunes πως δε μπορεί να τροποποιήσει τα αρχεία τότε να τα αντιγράφει έτσι κι αλλιώς στο Music Folder αγνοώντας τις παραπάνω 2 επιλογές.

Τότε η λύση είναι macfuse και NTFS-3G τα οποία είναι δωρεάν και σου δίνουν τη δυνατότητα read-write του Mac OS X σε NTFS δίσκους.

Τότε η λύση είναι macfuse και NTFS-3G τα οποία είναι δωρεάν και σου δίνουν τη δυνατότητα read-write του Mac OS X σε NTFS δίσκους.

Τα έχω βάλει ήδη αυτά οπότε λογικά δν θα έχω πρόβλημα. Ευχαριστώ και τους δύο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...