Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μια απορία για το θαυμάσιο ichat. Στα preferences έχει επιλογή για auto accept εισερχὀμενων κλήσεων video/φωνής/text κ.α μέσω κάποιων scripts που η μαμά Apple έχει είδη φτιάξει για εμάς. Δε βλέπω επιλογή όμως για auto accept screen sharing request, δε θα ήταν βολικό να έχουμε με τόσο απλό τρόπο απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή μας??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

!!! Νομίζω ότι τίθεται μεγάλο θέμα ασφάλειας...

Αν θες απομακρυμένη πρόσβαση, μπορείς είτε να τρέξεις το VNC, είτε να τρέχεις το screen sharing από το /System/Library/CoreServices και να μπαίνει στον υπολογιστή σου με όνομα χρήστη και κωδικό.

Μια απορία για το θαυμάσιο ichat. Στα preferences έχει επιλογή για auto accept εισερχὀμενων κλήσεων video/φωνής/text κ.α μέσω κάποιων scripts που η μαμά Apple έχει είδη φτιάξει για εμάς. Δε βλέπω επιλογή όμως για auto accept screen sharing request, δε θα ήταν βολικό να έχουμε με τόσο απλό τρόπο απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή μας??

Εκτός από εσένα όμως θα είχαν και όλοι οι υπόλοιποι πρόσβαση στον υπολογιστή σου :-) Και δεν το θέλουμε αυτό έτσι;

Δοκίμασε το TeamViewer ή το LogMein.

Ευχαριστώ, δεν είχε τύχει να ασχοληθώ με vnc και φαίνεται πολύ καλή λύση. Thx mate

@dali13gr γκουχ*γκουχ...σα να έχεις δίκιο, είχα ξεχάσει οτι με αυτό το τρόπο δε θα ζητάει usr name-pass.. Δοκιμάζω vnc και αργότερα αυτά που μου προτείνεις για να συγκρίνω. Thx again

Γινεται να εχεις το macbook σε sleep mode και να τον "ξυπνησεις" απο αποσταση με vnc ή κατι παρομοιο ?

Ειναι κριμα να τον εχεις συνεχεια ανοιχτο.

Γινεται να εχεις το macbook σε sleep mode και να τον "ξυπνησεις" απο αποσταση με vnc ή κατι παρομοιο ?

Ειναι κριμα να τον εχεις συνεχεια ανοιχτο.

Για πήγαινε

System Preferenced-> Save Energy στην καρτέλα Options

Καλησπερα σε ολους.!

Ειμαι σχετικα νεος σε Mac και εχω μερικες ερωτησεις.!

1.Υπαρχει εκδοση του MSN που να μπορω να χρησιμοποιησω την καμερα του MacBook.?

2.Εχω συνδεσει ενα σκληρο MyBook WD και δεν με αφοινει να κανω αλλαγες μεσα δλδ να μετονομασω να μεταφερω να σβησω κτλ. Ξερει καποιος απο που αλλαζω το configuration του σκληρου.?

3.Πως μπορω οταν ανοιγω ενα νεο παραθηρο να μου ανοιγει στο ηδη υπαρχων και οχι σε καινουργιο καθε φορα.?

Αυτα για τωρα.!

Ευχαριστω εκ των προτερων.!

Καλησπέρα! Λοιπόν:

1) Υπάρχει και λέγεται aMSN αν δν κάνω λάθος, όπως επίσης και με skype για να έχεις επικοινωνία με εικόνα με windows.

2)Συμπερασματικά απο αυτά που λες ο MyBook είναι σε ntfs ε? Εγγενώς το MacOS X δεν μπορεί να επέμβει στο ntfs,παρα μόνο να διαβάσει απο αυτό. Οι λύσεις είναι δύο: α) ή χρησομοποιείς FAT32 και γράφεις-διαβάζεις κλπ και απο mac και απο pc, αλλά με πριορισμό 4gb ανά αρχείο β) Χρησιμοποιείς σε MacOS X ενα απο τα προγράμματα MacFuse ή ParagonNTFS που σου επιτρέπουν να επέμβεις σε ntfs, για το MacFuse ακούω καλύτερα λόγια.

3) Αν εννοείς αυτό : click πάνω αριστερά στο Finder/Preferences και στην καρτέλα General ξε-τικάρεις την επιλογή Always open folders in a new window ;)

ναι! Κανείς καμία πρόταση για το που να βρω ορθογραφικό έλεγχο για το Microsoft Mac:Office (!!) :-P

Επίσης ποιο είναι το πρόγραμμα που σου επιτρέπει να βάλεις και windows; Το χρειάζομαι μέχρι να συνηθίσω πλήρως στο νέο περιβάλλον

Ναι, πολύ καλό...

Το πρόγραμμα που βάζεις windows είναι commercial? Το χρειάζομαι σε πρώτη φάση...

Το parallels αν θελεις να τρεχεις τα windows μεσα απο το mac os x και

bootcamp αν θελεις να τρεχεις τα windows native . (θα κανεις restart και θα μπαινεις σε win)

Εκτυπώνει κανείς cd labels (και κυρίως τα στρογγυλά που κολλάμε πάνω στα cd)? Αν ναι, με ποιο πρόγραμμα?

Εγώ δοκίμασα σήμερα για πρώτη φορά και απογοητευτικα. Έχω έναν HP Deskjet 3940 και δοκίμασα μέσα από το Disc Cover 2 (έρχεται μαζί με το Toast), και χρησιμοποιόντας labels της Connect (από Πλαίσιο).

Το θέμα είναι ότι μου τα εκτυπώνει εν μέρει εκτός της κατάλληλης περιοχής, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί (έχω παίξει πολύ με ρυθμίσεις, δε νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα).

Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο άλλο software ή τρόπο? :fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...