Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κι άλλες ερωτήσεις!

Όλες είναι ευπρόσδεκτες!

Από registrations και τέτοια (εγγυήσεις) κτλ, τι προτείνετε να κάνω; Αξίζει τον κόπο να γραφτώ στα downloads της rainbow; Το greek update απ' ότι έχω διαβάσει είναι θάνατος, οπότε δεν το εγκατέστησα. Παρόλ' αυτά, μήπως θα έπρεπε να πάρω τον κωδικό που ζητάει στην αρχή τηλεφωνικώς, για κάποιον άλλο λόγο; Θα μου χρειαστεί δηλαδή κάπου;

Registration στην Apple μπορείς να κάνεις, δεν είναι κάτι κακό, αφού είσαι ο νόμιμος κάτοχος και του υπολογιστή αλλά και του software που το συνόδευσε.

Το GR-Update της Rainbow θα σου χρειαστεί μόνο αν θέλεις όπως-και-δήποτε να έχεις Ελληνικά μενού στο Finder και σε κάποιες εφαρμογές (μη επαγγελματικές κυρίως) της apple. Απο εκεί και πέρα υπάρχει πλήρης υποστήριξη Ελληνικών, οπότε σε εγγραφή/ανάγνωση κειμένων δεν πρόκειται να σε βοηθήσει σε κάτι.

Όταν είχα πρωτοανοίξει τον mac με είχε ρωτήσε να κάνω κάποιο register, νομίζω στο apple.com, αλλά εκείνη την ώρα δεν είχα ίντερνετ και απάντησα όχι. Τώρα έτρεξα βέβαια το software update και απ' ότι φαίνεται δουλεύει μια χαρά (ακόμα κατεβαίνουν).

Δεν θα έχεις ποτέ κανένα πρόβλημα. Το registration είναι προεραιτικό και τα updates σου θα τα κατεβάζεις κανονικά.

Γενικά υπάρχουν πλεονεκτήματα που πρέπει να έχω υπόψη μου ως πελάτης;

Πελάτης ποιανού? Της Apple ή της Rainbow?

Μάλλον και τα δύο θα τα διαπιστώσεις απο μόνος σου στην πορεία! :-D

Η εγγύση πως ενεργοποιείται; Γιατί αυτοί λένε να τους στείλω γράμμα με το ταχυδρομείο Ή εναλλακτικά μέσω ίντερνετ σε μια διεύθυνση. Δηλαδή μέσω ίντερνετ θα είμαι καλυμένος;

Για την εγγύηση της Rainbow, θα πρέπει να συμπληρώσεις το χαρτί της εγγύησης που σου βάλανε μέσα στη συσκευασία (αυτό που πρέπει να συμπληρώσεις 2-3 φορές τα ίδια στοιχεία) και να τους το στείλεις. Θα το καταχωρίσουν, θα το σφραγίσουν και το ένα σφραγισμένο στέλεχος θα σου το στείλουνε πίσω. Αν δεν κάνω λάθος βέβαια, είσαι καλυμένος ούτως ή άλλως, μόνο με την επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

Επί τη ευκαιρία, γιατί δε λειτουργεί ο ορθογραφικός έλεγχος του firefox; Γενικά ποιές είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για ελληνικά, δηλαδή η καλύτερη ας πούμε κωδικοποίηση χαρακτήρων. Και κανένα font δε μπόρεσα να βρω (σχεδόν όλα τα default μου βγάζουν παραμορφωμένο το "π"). Πρέπει να κατεβάσω ή είναι πρόβλημα ρύθμισης;

Για το firefox δεν ξέρω... Γιατί δεν χρησιμοποιείς safari?

Για τα Ελληνικά, ουσιαστικά το μόνο που πρέπει να κάνεις στο MacOS είναι να πάς system preferences->International->Input menu και να ενεργοποιήσεις την επιλογή "Greek". Πιθανώς να πρέπει να ρυθμίσεις και τα shortcuts του πληκτρολογίου για την αλλαγή της γλώσσας και τελείωσες.

Αυτά τα λίγα!

Μόνο? :-D

Τελειώσαμε κιόλας? :-D

-----Προστέθηκε 23/9/2008 στις 12 : 36 : 37-----

To ζήτημα όμως παραμένει: τί κάνεις αν θέλεις να μειώσεις το όγκο του Time Machine. Ξέρει κανείς; Εννοώ, ξέρει κάποιος/α;

Απο όσο ξέρω, το time machine κάνει incremental backup, δηλαδή κάθε φορά γράφει αυτά που έχουν αλλάξει, κάνοντας link στο παλαιότερο backup για ό,τι δεν έχει αλλάξει.

Αν θέλεις να μειώσεις τον όγκο, μπορείς να πάς απο τα preferences του time machine και να επιλέξεις να σου παίρνει backup μόνο συγκεκριμένους φακέλους/ρυθμίσεις και όχι όλο το σύστημα.

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...

Για την εγγύηση της Rainbow, θα πρέπει να συμπληρώσεις το χαρτί της εγγύησης που σου βάλανε μέσα στη συσκευασία (αυτό που πρέπει να συμπληρώσεις 2-3 φορές τα ίδια στοιχεία) και να τους το στείλεις. Θα το καταχωρίσουν, θα το σφραγίσουν και το ένα σφραγισμένο στέλεχος θα σου το στείλουνε πίσω. Αν δεν κάνω λάθος βέβαια, είσαι καλυμένος ούτως ή άλλως, μόνο με την επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

...

Εναλλακτικά, για την εγγύηση, αντί να στείλεις την κάρτα εγγύησης, μπορείς να το δηλώσεις στην σελίδα: http://register.rainbow.gr/cgi-bin/WebObjects/Register.woa

Δημοσ.

Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και για τη διάθεση για βοήθεια! :-) Παρακάτω:

Registration στην Apple μπορείς να κάνεις, δεν είναι κάτι κακό, αφού είσαι ο νόμιμος κάτοχος και του υπολογιστή αλλά και του software που το συνόδευσε.

Το GR-Update της Rainbow θα σου χρειαστεί μόνο αν θέλεις όπως-και-δήποτε να έχεις Ελληνικά μενού στο Finder και σε κάποιες εφαρμογές (μη επαγγελματικές κυρίως) της apple. Απο εκεί και πέρα υπάρχει πλήρης υποστήριξη Ελληνικών, οπότε σε εγγραφή/ανάγνωση κειμένων δεν πρόκειται να σε βοηθήσει σε κάτι.

Έχω την αίσθηση ότι δεν έχω τόσες πολλές επιλογές. Πχ προσπάθησα να φτιάξω μια κάρτα με το Mail και σχεδόν όλες οι άλλες γραμματοσειρές πλην της default ήταν πολύ περίεργες. Λογικά βέβαια αυτό λύνεται με το να κατεβάσω fonts. Από πού επί τη ευκαιρία λέτε; Τίποτα όμορφα καλλιγραφικά δωρεάν.

Υπάρχει ίσως περίπτωση να λυθεί και το πρόβλημα με τον μη έλεγχο ελληνικών (γιατί έλεγχο Αγγλικών κάνει να διευκρινίσω) στον firefox με την εγκατάσταση του update ή του itunes ή όλα αυτά είναι άσχετα προβλήματα; (του itunes απ' όσο διάβασα είναι σίγουρα άλλο πρόβλημα)

Για το firefox δεν ξέρω... Γιατί δεν χρησιμοποιείς safari?

Για τα Ελληνικά, ουσιαστικά το μόνο που πρέπει να κάνεις στο MacOS είναι να πάς system preferences->International->Input menu και να ενεργοποιήσεις την επιλογή "Greek". Πιθανώς να πρέπει να ρυθμίσεις και τα shortcuts του πληκτρολογίου για την αλλαγή της γλώσσας και τελείωσες.

Ε, εντάξει, αυτό έχει γίνει ήδη :). Εκεί στην επιλογή Languages, έβαλα πρώτα τα Ελληνικά, μετά τα Αγγλικά και από κει και έπειτα κράτησα μόνο πολύ βασικές γλώσσες (Γαλλικά, Γερμανικά κτλ) και έσβησα τις υπόλοιπες. Αλλά δεν κατάλαβα τι κάνει αυτή η επιλογή. Μήπως έκανα γκάφα; Με την κωδικοποίηση χαρακτήρων τι γίνεται τελικά;

Ο Safari δεν ξέρω αν έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον Firefox. Τα plugins ας πούμε. Επίσης θέλω να υπάρχει η επιλογή για δυναμικό search με το που ξεκινάω την πληκτρολόγηση και όχι να πηγαίνω να το βρίσκω. Με εξυπηρετεί πάρα πολύ. Τέλος πάντων, μ' αρέσει ο Firefox, δε βρίσκω λόγο να τον αλλάξω, δε μου λείπει κάτι.

Έχω πάντως ένα σημαντικό ίσως-πρόβλημα. Νιώθω ότι κατεβάζει πολύ αργά ο Firefox, καμιά φορά μου δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει download limitation στα 10kb/s σε κάθε αρχείο. Αν βάλω 3 μαζί, μπορεί να πάνε στα 30. Βέβαια αυτό δεν είναι μόνιμο, αλλά κατά κανόνα δεν εκμεταλλεύεται ιδιαιτέρως τα 2mbps. Ίσως σε αυτό να φταίνε και οι ρυθμίσεις της σύνδεσής μου (που έγιναν με το αυτόματο σύστημα του MacOS), αν και τα τεστ δείχνουν πως η ταχύτητα φτάνει περίπου στο 1mbps και γενικά τα torrents κατεβαίνουν ικανοποιητικά.

Δημοσ.

Ο firefox για να δειξει σωστα τις ελληνικες σελιδες θελει καποιες εξτρα γραμματοσειρες..

Πχ , δες εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=1831918&highlight=%E3%F1%E1%EC%EC%E1%F4%EF%F3%E5%E9%F1%E5%F2#post1831918

Επισης, αρκει να εγκαταστησει το ms office (εστω και το trial) για να δειχνει ο firefox σωστα τις γραμματοσειρες..

Δημοσ.
Απο όσο ξέρω, το time machine κάνει incremental backup, δηλαδή κάθε φορά γράφει αυτά που έχουν αλλάξει, κάνοντας link στο παλαιότερο backup για ό,τι δεν έχει αλλάξει.

Αν θέλεις να μειώσεις τον όγκο, μπορείς να πάς απο τα preferences του time machine και να επιλέξεις να σου παίρνει backup μόνο συγκεκριμένους φακέλους/ρυθμίσεις και όχι όλο το σύστημα.

Ευχαριστώ e-tic :-)

Δημοσ.
Ο firefox για να δειξει σωστα τις ελληνικες σελιδες θελει καποιες εξτρα γραμματοσειρες..

Πχ , δες εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=1831918&highlight=%E3%F1%E1%EC%EC%E1%F4%EF%F3%E5%E9%F1%E5%F2#post1831918

Επισης, αρκει να εγκαταστησει το ms office (εστω και το trial) για να δειχνει ο firefox σωστα τις γραμματοσειρες..

Ο Firefox 3 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Στο δικό μου δείχνει μια χαρά τα ελληνικά χωρίς καμία παρέμβαση.

Δημοσ.
Ο Firefox 3 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Στο δικό μου δείχνει μια χαρά τα ελληνικά χωρίς καμία παρέμβαση.

Σωστος, το γραφω αλλωστε...

Δημοσ.

Επί τη ευκαιρία, γιατί δε λειτουργεί ο ορθογραφικός έλεγχος του firefox; Γενικά ποιές είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για ελληνικά, δηλαδή η καλύτερη ας πούμε κωδικοποίηση χαρακτήρων. Και κανένα font δε μπόρεσα να βρω (σχεδόν όλα τα default μου βγάζουν παραμορφωμένο το "π"). Πρέπει να κατεβάσω ή είναι πρόβλημα ρύθμισης;

Αυτά τα λίγα!

Υποθέτω πως έχεις κατεβάσει το Greek - English Spelling Dictionary ε; Αν ναι, έχεις επιλέξει και τις δύο γλώσσες; Δεξί κλικ στο κείμενο και Languages -> English & Greek.

Δημοσ.
Υποθέτω πως έχεις κατεβάσει το Greek - English Spelling Dictionary ε; Αν ναι, έχεις επιλέξει και τις δύο γλώσσες; Δεξί κλικ στο κείμενο και Languages -> English & Greek.

Ωχ! Σωστός, το βρήκες! Thanks.

Δημοσ.

Βοήθεια!!!

Εχασα το disc utility από τα utilities. Το ψάχνω με το spotlight αλλά τίποτα. Δεν ξέρω τι παλικαριά έκανα και το έβγαλα!

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να με διαφωτήσει για το πως θα το ξαναβρώ???

Δημοσ.
Βοήθεια!!!

Εχασα το disc utility από τα utilities. Το ψάχνω με το spotlight αλλά τίποτα. Δεν ξέρω τι παλικαριά έκανα και το έβγαλα!

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να με διαφωτήσει για το πως θα το ξαναβρώ???

Κατεβάζεις το Pacifist από εδώ και βρίσκεις το Disk Utility στο DVD εγκατάστασης του Leopard.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά παρόλο που προσπάθησα αυτό που προτεινες κάτι δεν πήγε καλα!

Το εγκατέστησα το pacifist, βρήκα το disk utiity, το έκανα install και όταν πάω να το ανοίξω μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα.

You cannot open the appication "disk utiity" because it is not supported on this architecture.

Τι κάνω λάθος?

Δημοσ.

Παράξενο. Αυτό κανονικά το βγάζει όταν η εφαρμογή είναι για ppc Macs. Από ποιά έκδοση του MacOS το έκανες extract;

Δημοσ.

Τι εννοείς? Δεν είχε επιλογές.

Το dvd είναι του Leopard. Πιο συγκεκριμένα πάνω του γράφει έκδοση 10.5.2

Όταν πατάω get info γράφει

Kind: Application

ενώ τα υπόλοιπα utilities γράφουν

kind: Application(universal) ή (intel)

Υπάρχει κάποια άλλη παράμετρος που εν είδα?

Κάποια εναλλακτικη λύση?

Δημοσ.

Οκ, έκανες λάθος αρχείο extract. Πήγαινε στο παρακάτω path που θα σου πω και θα είσαι έτοιμος.

Contents of OSInstall.mpkg --> Contents of EssentialSystemSoftware --> Contents of EssentialSystemSoftwareGroup --> Contents of BaseSystem --> Applications -->Utilities. Κάνεις extract το Disk Utility εκεί που θέλεις και θα δουλεύει κανονικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...