Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εννοείται για εκείνη την ημερομηνία. Άμα έχεις όμως back-up μεταγενέστερο θα υπάρχει. Απ' ότι είδα το Time Machine κάνει full back-ups. Αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τη διαπίστωσή μου, θα το εκτιμούσαμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλημέρα! Από χθες, είμαι πλέον και έγω ένας Mac user και είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος! Σχεδόν όλες μου οι απορίες λύθηκαν μέχρι τώρα, μου έμειναν όμως κάποιες: Το firefox addon noscript, χρησιμεύει σε τίποτα, τη στιγμή που δεν υπάρχουν ιοί για Mac; Έχω πολλές ταινίες και τραγούδια στο φορητό μου σκληρό των 500GB. Με δεδομένο ότι ο σκληρός του iMac μου χωράει μέχρι 320GB και δε θέλω να τον γεμίσω πλήρως, υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτώ τα αρχεία μου από τον φορητό σκληρό; Δηλαδή να μπορώ και να τα βλέπω με το Apple Remote. Δε με αφήνει να τα πειράξω (μετακίνηση, μετονομασία), μήπως οφείλεται στο NTFS; Επειδή γενικά θα τον χρησιμοποιώ τον σκληρό και με PC-Windows, υπάρχει ενιαίο σύστημα αρχείων; Το FAT32 ας πούμε; Αυτά προς το παρόν, να περιμένετε ίσως κι άλλα :-)

• Super Moderators

Το NTFS δεν υποστηρίζεται εγγενώς από το MacOS X (πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο πρόσθετο δωρεάν software για να γράφει σε NTFS, προς το παρόν διαβάζει μόνο).

Το FAT32 δουλεύει μια χαρά. :-)

Εννοείται για εκείνη την ημερομηνία. Άμα έχεις όμως back-up μεταγενέστερο θα υπάρχει. Απ' ότι είδα το Time Machine κάνει full back-ups. Αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τη διαπίστωσή μου, θα το εκτιμούσαμε.

Full backup κάνει μόνο την πρώτη φορά που το ενεργοποιείς, μετά κάνει μόνο της αλλαγές που έχεις κάνει μετά το πρώτο full backup.

Κάποια παιχνίδια που υπάρχουν για Mac, πρέπει εξ' αρχής να είναι σε έκδοση "Mac"; Δηλαδή το "The Movies" που εδώ λέει ότι είναι universal (το οποίο δεν έχω ιδέα τι σημαίνει όπως και τα υπόλοιπα που λέει εκεί) βγαίνει σε δύο εκδόσεις, μια για pc και μια για mac και πρέπει να έχω τη σωστή; Ή μπορώ να κάνω εγκατάσταση και από το δισκάκι που έχω;

Γενικώς αν υποθέσουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω Windows, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσω dual boot (στο οποίο, προσθέτω ακόμα μια απορία, είναι 100% απαραίτητο να γίνεται επανεκκίνηση και να ξεκινάει μόνο το ένα από τα 2 λειτουργικά συστήματα, έτσι; Δεν μπορώ να τα δουλεύω παράλληλα, ε; ), ή κανένα από τα προγραμματάκια που απ' ότι έχω καταλάβει κυκλοφορούν και τρέχουν εφαρμογές Windows μέσω MacOS;

Oops!

Σίγουρα;

:shock:

Σίγουρα δεν ξέρω να σου πω, αλλά βάσει λογικής, αν έκανε full backup κάθε φορά, θα έκανε όσο χρόνο έκανε να πάρει το πρώτο backup και περισσότερο. Εκτός αν έχει κάποιο άλλον τρόπο που παίρνει τα υπόλοιπα backups.

Πάντως, κοιτόντας τα backup που έχει πάρει π.χ. στο folder των Applications το κάθε backup έχει όλα τα Applications...

Πάντως, κοιτόντας τα backup που έχει πάρει π.χ. στο folder των Applications το κάθε backup έχει όλα τα Applications...

Αυτό είδα και εγώ και υπέθεσα ότι κάνει full back-ups.

Κάποια παιχνίδια που υπάρχουν για Mac, πρέπει εξ' αρχής να είναι σε έκδοση "Mac"; Δηλαδή το "The Movies" που εδώ λέει ότι είναι universal (το οποίο δεν έχω ιδέα τι σημαίνει όπως και τα υπόλοιπα που λέει εκεί) βγαίνει σε δύο εκδόσεις, μια για pc και μια για mac και πρέπει να έχω τη σωστή; Ή μπορώ να κάνω εγκατάσταση και από το δισκάκι που έχω;

Γενικώς αν υποθέσουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω Windows, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσω dual boot (στο οποίο, προσθέτω ακόμα μια απορία, είναι 100% απαραίτητο να γίνεται επανεκκίνηση και να ξεκινάει μόνο το ένα από τα 2 λειτουργικά συστήματα, έτσι; Δεν μπορώ να τα δουλεύω παράλληλα, ε; ), ή κανένα από τα προγραμματάκια που απ' ότι έχω καταλάβει κυκλοφορούν και τρέχουν εφαρμογές Windows μέσω MacOS;

Universal λέγονται οι εφαρμογές που είναι φτιαγμένες και για intel και για PowerPC Macs.

Για να εγκαταστήσεις ένα παιχνίδι στο Mac, προφανώς και πρέπει να έχεις την ανάλογη έκδοση για Mac, αν και πολλά παιχνίδια έχουν DVD υβριδικά, που κάνουν και σε Windows και σε MacOS. Δεν ξέρω αν το παιχνίδι που λες είναι έτσι. Απλά βάλ' το μέσα και θα καταλάβεις. :-)

Αν θέλεις να παίζεις παιχνίδια στα Windows, τότε αναγκαστικά dual boot με το Boot Camp. Αν θέλεις να τρέξεις κάτι πιο ελαφρύ, τότε μπορείς μέσω virtual machine χρησιμοποιώντας ένα εκ των VMware, Parallels, Virtualbox που σου δίνουν την δυνατότητα να τρέχεις τα Windows μέσα στο MacOS.

Για τα προγραμματάκια που λες ότι τρέχουν εφαρμογές των Windows μέσα στο MacOS, μάλλον μιλάς για το CrossOver. Κάνει δουλειά. αλλά όχι σε όλες τις εφαρμογές.

Από περιέργεια, ορμώμενος από αυτό που είπες andreaslfc για το χρόνο, έβαλα το Time Machine να κάνει Back Up Now. Σταμάτησα να το παρακολουθώ στα 15 λεπτά και δεν είχε τελειώσει. Τίθεται όμως το ερώτημα αν τα αυτόματα back ups είναι partial και τα forced (Back Up Now) είναι full.

Από περιέργεια, ορμώμενος από αυτό που είπες andreaslfc για το χρόνο, έβαλα το Time Machine να κάνει Back Up Now. Σταμάτησα να το παρακολουθώ στα 15 λεπτά και δεν είχε τελειώσει. Τίθεται όμως το ερώτημα αν τα αυτόματα back ups είναι partial και τα forced (Back Up Now) είναι full.

Όπως διάβασα στο wikipedia, αντί να δημιουργεί ολόκληρο backup, δημιουργεί links (όπως το λέει hard links) από αυτά τα δεδομένα που ήδη υπάρχουν και παίρνει backup τα δεδομένα που έχουν αλλάξει.

How It Works

When a user starts Time Machine, it creates a folder on the remote drive whose name contains the current date and time. It then copies the entire primary hard drive[3] (except for files and directories that it has specifically been told not to copy) to the folder. Every hour thereafter, it creates a new folder on the remote drive using the same naming scheme, but instead of making another complete copy of the primary hard drive, Time Machine instead creates hard links to files or folders that already exist on the remote drive and only backs up files that changed. (Unlike some backup utilities which save "deltas" or block level changes to a file, Time Machine will save a new copy of any changed file.) A user can browse these "versions" of the primary drive and see each file as if it were right where it was left...

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Machine_(Apple_software)

Χμμμμ. Βέβαια. Αν έκανε full back ups κάθε φορά, ο σκληρός θα έπρεπε να είναι πολλά TB. Και πάλι δεν θα έφτανε. Και για να έκανε τόση ώρα το Back Up Now σημαίνει ότι μόνο τότε κάνει full back up.

Κι άλλες ερωτήσεις!

Από registrations και τέτοια (εγγυήσεις) κτλ, τι προτείνετε να κάνω; Αξίζει τον κόπο να γραφτώ στα downloads της rainbow; Το greek update απ' ότι έχω διαβάσει είναι θάνατος, οπότε δεν το εγκατέστησα. Παρόλ' αυτά, μήπως θα έπρεπε να πάρω τον κωδικό που ζητάει στην αρχή τηλεφωνικώς, για κάποιον άλλο λόγο; Θα μου χρειαστεί δηλαδή κάπου;

Όταν είχα πρωτοανοίξει τον mac με είχε ρωτήσε να κάνω κάποιο register, νομίζω στο apple.com, αλλά εκείνη την ώρα δεν είχα ίντερνετ και απάντησα όχι. Τώρα έτρεξα βέβαια το software update και απ' ότι φαίνεται δουλεύει μια χαρά (ακόμα κατεβαίνουν).

Γενικά υπάρχουν πλεονεκτήματα που πρέπει να έχω υπόψη μου ως πελάτης;

Η εγγύση πως ενεργοποιείται; Γιατί αυτοί λένε να τους στείλω γράμμα με το ταχυδρομείο Ή εναλλακτικά μέσω ίντερνετ σε μια διεύθυνση. Δηλαδή μέσω ίντερνετ θα είμαι καλυμένος;

Επί τη ευκαιρία, γιατί δε λειτουργεί ο ορθογραφικός έλεγχος του firefox; Γενικά ποιές είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για ελληνικά, δηλαδή η καλύτερη ας πούμε κωδικοποίηση χαρακτήρων. Και κανένα font δε μπόρεσα να βρω (σχεδόν όλα τα default μου βγάζουν παραμορφωμένο το "π"). Πρέπει να κατεβάσω ή είναι πρόβλημα ρύθμισης;

Αυτά τα λίγα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...