Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όσον αφορά το QuickSilver το έχω εγκατεστημένο και το χρησιμοποιώ αρκετές φορές, αλλά μου αρέσει να τα βλέπω και κάτω στο Dock τα προγράμματα και ας φαίνονται υπερ-πολλά. Άλλωστε εκεί φαίνονται εύκολα (με μια ματιά) και ποια προγράμματα είναι ανοικτά και ποια κλειστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
αφου ετσι κιαλλιως τα προγραμματα που τρεχουν μπαινουν αυτοματα στο dock :-)

Ναι αλλά όχι και με την ίδια σειρά (είναι θέμα προσωπικού γούστου μάλλον).

Μετά είναι και το θέμα των ένα σωρό εφαρμογών με περίεργες ονομασίες. Που να θυμάμαι τώρα πως λέγεται και η κάθε μία (για να την τρέξω μέσω QuickSilver) και όταν πρέπει να ανοίξω το Finder/Applications και εκεί γίνεται χάσιμο...!!!

Οπότε καλύτερα στο Dock (αν και επειδή πλησιάζουν τα 100 περίπου εικονίδια στο Dock, έχει αρχίσει να γίνεται κάπως πιο "αφόρητη η κατάσταση" και λέω να ομαδοποιήσω αρκετά σε "smart Folders" (ή δεν ξέρω και γω πως λέγεται)...!!! xιχιχι

Ίσως με το νέο Mac OS X "Lion" να βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση των "πολλών εφαρμογών". Σύμφωνα με το Keynote, ενδιαφέροντα πράγματα πρόκειται να συμβούν μάλλον...!!! :-)

Δοκίμασα να φτιάξω περισσότερους φακέλους στο Dock, για να μειώσω τον όγκο των πολλών εικονιδίων που διαφαίνονται σε αυτό (περίπου 100 στον αριθμό) για να δω αν θα με βολέψει. (εννοείται οτι και εμένα μου αρέσει ο μινιμαλισμός αλλά ταυτόχρονα είμαι και πρακτικός και θέλω να κάνω γρήγορα όταν χειρίζομαι τον Mac μου)

Ενώ κάνω Copy / Paste ένα εικονίδιο για τον κάθε φάκελο (μέσα στο Get Info) και μου το εμφανίζει σωστά στον Finder (όταν το βλέπω από τον Finder δηλαδή), στο dock μου βάζει για εικονίδιο το εικονίδιο της πρώτης εφαρμογής του φακέλου.

Δηλαδή αν δω με τον Finder το εικονίδιο του φακέλου, τότε είναι αυτό που έχω ορίσει στο "Get Info". Όταν όμως βλέπω το εικονίδιο του φακέλου στο Dock, τότε ο φάκελος έχει το εικονίδιο της πρώτης εφαρμογής από αυτές που περιέχει.

Πως μπορώ να το ανατρέψω αυτό και να κάνω να φαίνεται και εκεί το εικονίδιο που θέλω (για να πέφτει πιο εύκολα το μάτι στον έκαστο φάκελο)?

ps: να αναφέρω οτι ο φάκελος είναι κανονικός φάκελος και μέσα περιέχει "aliases" των εφαρμογών (shortcuts στον Mac του έκαστου *.app δηλαδή). Η τοποθεσία του είναι μέσα στο ~/documents/Shortcuts/"Folder Name XXX".

στο quicksilver πατας τα πρωτα 1-5 περιπου (αναλογα με το ποσα αρχεια εχουν παρομοιο ονομα) γραμματα του αρχειου + tab + c + tab + (διαδοχικα οχι ταυτοχρονα) τα πρωτα γραμματα του φακελου προορισμου

http://www.youtube.com/watch?v=Qv73Nb89pGU

Ρε συ ενα απλο copy ειπαμε να κανουμε, οχι να γραψουμε κωδικα! :P

Ξερω,ξερω, real men do it on keyboard onyl!

---------- Προσθήκη στις 17:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:01 ----------

Είναι θέμα συνήθειας. Έχω πλέον συνηθίσει να κάνω με το enter rename και launch εφαρμογών με το quicksilver....

Για Launch πατάς το cmd+Arrow Down. Άμα το συνηθίσεις δεν είναι και τόσο πρόβλημα αυτό.

Θεωρητικα τιποτα δεν ειναι προβλημα αν το συνηθισεις.. Απλα ειναι δυσχρηστο.

Και πες το launch των εφαρμογων το κανουμε με το quicksilver. (παλι καλα που υπαρχει και αυτο γιατι χωλαινει απιστευτα σε αυτο το θεμα το mac os x)

Το ανοιγμα ενος απλου αρχειου word κλπ που δεν γινεται απο default με enter πως το κανουμε?

Εκει ερχεται ο path finder!

αν ήταν free μπορεί και να χρησιμοποιούσα τον pathfinder,λεφτά για file browser δεν δίνω,επίσης δεν βάζω σπασμένο ένα πρόγραμμα που θα τρέχει όποτε είναι ανοιχτό το macbook,το minimal look του finder μ' αρέσει αλλά σηκώνει βελτίωση.

δεξί σουτ ->Display as folder

Όχι, δεν γίνεται αυτό που λες (δεν πιάνει το κόλπο - το είχα ήδη δοκιμάσει).

Με αυτό το εικονίδιο γίνεται το κλασσικό μπλε εικονίδιο των φακέλων και όχι αυτό που θέλω να ορίσω εγώ.

Όχι, δεν γίνεται αυτό που λες (δεν πιάνει το κόλπο - το είχα ήδη δοκιμάσει).

Με αυτό το εικονίδιο γίνεται το κλασσικό μπλε εικονίδιο των φακέλων και όχι αυτό που θέλω να ορίσω εγώ.

Και όμως αυτό που λέει ο elven θα έπρεπε να πιάνει, το δοκίμασα δλδ. Φαντάζομαι δοκίμασες να το αφαιρέσεις και να το ξαναβάλεις στο dock. Αν τα έχεις σε stacks δεν μπορεί να γίνει αυτό που θές εκτός αν βάλεις μέσα το εικονίδιο (του φακέλου) που θές με κενό όνομα και sort by name.

αν ήταν free μπορεί και να χρησιμοποιούσα τον pathfinder,λεφτά για file browser δεν δίνω,επίσης δεν βάζω σπασμένο ένα πρόγραμμα που θα τρέχει όποτε είναι ανοιχτό το macbook,το minimal look του finder μ' αρέσει αλλά σηκώνει βελτίωση.

Εγώ τα έδωσα τα λεφτά για τον "Pathfinder" όπως είχα δώσει και στο παρελθόν για το "Directory Opus" στα windows...!!! (το Directory Opus στα Windows, σε σχέση με τον κλασσικό Windows Explorer, είναι "μέρα με την νύκτα")

(είμαι συνηθισμένος να έχω αυτό το "κάτι καλύτερο από το default" του κάθε λειτουργικού,.... από DOS εποχή ακόμη ---> με τον Norton Commander...!!! Α, ρε κάτι εποχές τότε..χιχιιχ).

Σίγουρα σηκώνουν βελτίωση όλα αυτά που λέμε. Η Apple κακώς δεν έχει βελτιώσει περισσότερο τον Finder της.

Σίγουρα όμως έχει κάνει απίστευτα καλή δουλειά overall στο λειτουργικό της, δηλαδή και σαν εμπειρία χρήστη αλλά και σαν υποδομή προγραμματιστική, API's κλπ. Πριν λίγο είχα συζήτηση μακράς διαρκείας με ένα φίλο μου προγραμματιστή. Ρωτήστε τους προγραμματιστές που έχουν δοκιμάσει να προγραμματίσουν σε Windows και σε Mac, να σας πουν που τους αρέσει να προγραμματίζουν καλύτερα / που έχει γίνει πιο προσεγμένη δουλειά από τις εταιρίες. Στο χάος της Microsoft ή στην εκπληκτική υποδομή του Mac?)

(Η καλή δουλειά έχει γίνει στους Mac, "μέσα και έξω" που λέμε...!!! Και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά). Δεν είναι τέλειοι, σαφώς παίρνουν βελτίωση...!!!

Οι Mac είναι "Designed" μέσα και έξω...!!!

Καμία ιδέα για τα εικονίδια των φακέλων στο Dock που ανέφερα σε προηγούμενα Post μου κανείς?

---------- Προσθήκη στις 21:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:52 ----------

Και όμως αυτό που λέει ο elven θα έπρεπε να πιάνει, το δοκίμασα δλδ. Φαντάζομαι δοκίμασε να το αφαιρέσεις και να το ξαναβάλεις στο dock. Αν τα έχεις σε stacks δεν μπορεί να γίνει αυτό που θές εκτός αν βάλεις μέσα το εικονίδιο (του φακέλου) που θές με κενό όνομα και sort by name.

Τώρα το είδα το μήνυμά σου.

Ναι, τελικά με αφαίρεση και ξανά προσθήκη στο Dock, πιάνει το κόλπο.

(έπρεπε να το αφαιρέσω-ξανα προσθέσω).

Ρε συ ενα απλο copy ειπαμε να κανουμε, οχι να γραψουμε κωδικα! :P

Ξερω,ξερω, real men do it on keyboard onyl!

το ξερω οτι φαινεται "καπως" ετσι οπως το εγραψα αλλα στην πραξη ειναι πολυ πιο απλο!

δοκιμασε το μερικες μερες... μετα θα γινεται "αυτοματα" :-)

με τετοιο trackpad ειναι αδυνατο το keyboard only! :-D

Συγγνώμη, στα windows πως κάνεις copy δηλαδή; Δεν κάνεις με ctrl+c και ctrl+v; Ή με drag 'n' drop και κρατώντας το ctrl; Υπάρχουν νέα συστήματα και δεν τα ξέρω ακόμη;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...