Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

2Γιατι χαθικαν τα ειδικα settings που εμφανιζει οταν συνδεεις magic mouse και μου βγαζει μονο σαν να εχω συνδεσει ενα απλο ποντικι?

Thnks:eek:

Έκανες Software Update;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανες Software Update;

οχι εκανα με το cd των 29 $ erase and install μεσο του disk utillity

1) Settings -> Appearance -> τσέκαρε το Double click a window's title bar to minimize

2) Δεν ξέρω,τι σου εμφανίζει όταν πατάς επάνω στα settings του ποντικιού;

ευχαριστω Philcore & Whiteyez λυθηκαν και τα δυο.Το ποντικι εκανα ενα update απλα και εμφανιστικαν τα settings του magic mouse και το minimize με τον τροπο που ειπες Philcore ηταν unmarked(ποπο τι noobas ειμαι και φαντασου εχω το mac 3 χρονια)

καλησπερα παιδες, εχω την εξης απορια, στο ΣΛ οταν διεγραφα ενα προγραμμα, μετα με ρωτουσε αν θελω να διαγραψω και τους associated files of the program, μηπως ξερετε πως μπορω να το ενεργοποιησω παλι;

Ευχαριστω

Καλησπέρα! Έχω ένα MacBook Pro που φοράει έναν δίσκο 320gb 7200rpm. Βλέπω ότι υπάρχει μία επιλογή στο Disk Utility περί erase free space. Αν το κάνω τι καταφέρνω? (μεγαλύτερη ταχύτητα, χώρο στον σκληρό, άλλο?) Επίσης κινδυνεύω να χάσω τίποτα αρχεία μου? Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Τα ρωτάω αυτά γιατί πάντα είχα απορία τη κερδίζω με το erase free data και επειδή θέλω να μάθω αν μετά απο 2 χρόνια που έχω το μηχάνημα χωρίς format αν μπορώ να κάνω κάτι σε περίπτωση που υπάρχει μείωση ταχύτητας στον σκληρό δίσκο.

Καλησπέρα! Έχω ένα MacBook Pro που φοράει έναν δίσκο 320gb 7200rpm. Βλέπω ότι υπάρχει μία επιλογή στο Disk Utility περί erase free space. Αν το κάνω τι καταφέρνω? (μεγαλύτερη ταχύτητα, χώρο στον σκληρό, άλλο?) Επίσης κινδυνεύω να χάσω τίποτα αρχεία μου? Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Τα ρωτάω αυτά γιατί πάντα είχα απορία τη κερδίζω με το erase free data και επειδή θέλω να μάθω αν μετά απο 2 χρόνια που έχω το μηχάνημα χωρίς format αν μπορώ να κάνω κάτι σε περίπτωση που υπάρχει μείωση ταχύτητας στον σκληρό δίσκο.

Κάνε κλικ να δεις τις επιλογές. Εμποδίζει την ανάκτηση αρχείων που έχεις ήδη σβήσει, για λόγους ασφαλείας.

Κάτι παρόμοιο κάνει και το "Secure Empty Trash" (Command + Δεξί κλικ στο Trash).

Λίγο πιο λεπτομερειακά: όταν σβήνεις ένα αρχείο, ο χώρος που καταλαμβάνει στο χώρο δεν "αδειάζει", απλά μαρκάρεται ως ελεύθερος. Τα δεδομένα παραμένουν εκεί μέχρι κάποιο νέο αρχείο να χρησιμοποιήσει το χώρο (όταν συμβεί αυτό). Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και προγράμματα που μπορούν να ανακτήσουν σβησμένα αρχεία ακόμη κι αν τα έχεις πετάξει από το Trash.

Άρα το erase free space κάνει αυτό ακριβώς. Γράφει αυτόν τον χώρο.

Απ' όσο γνωρίζω έχει κάποιον νόημα. Κάνει καλό στο δίσκο. Δεν ξέρω λεπτομέρειες όμως. Προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ. Αυτό που μπορείς να κάνεις σε σχέση με αυτό, είναι να ενεργοποιήσεις το Empty Trash Securely στις επιλογές του Finder, που απ' όσο καταλαβαίνω εκτελεί το erase free space για κάθε αρχείο που σβήνεις από Trash.

Το "Secure Empty Trash" και το "Secure Erase Free Space" οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω γραφει δεδομενα (ουσιαστικα συνεχομενα bit απο 0) στον ελευθερο χωρο ωστε να μην μπορουν να ανακτηθουν δεδομενα που ειχες σβησει.

Γενικοτερα ομως δεν κανει καλο στον δισκο, γιατι τον κουραζει παραπανω και τον αναγκαζει να γραφει/δουλευει περισσοτερο.

Δε βοηθάει ούτε στη λειτουργία του; Από άποψη ανασυγκρότησης ας πούμε; Αν και έχω ακούσει ότι οι Mac δε χρειάζονται ( ; ) ή κάνουν μόνοι τους ( ; ) ανασυγκρότηση. Κάτι τέτοιο.

Το "Secure Erase Free Space" δεν εχει σχεση με την ανασυγκροτηση(defragmentation).

Το μονο θετικο που προσφερει ειναι αυτο που λεει και ο τιτλος του:

οτι σβηνει ασφαλως τον ελευθερο χωρο ωστε να μην μπορουν να ανακτηθουν σβησμενα αρχεια!

Γενικοτερα για το defragment:

το mac os x δεν κανει μονο του πραγματικο/ολικο defragment. Γενικοτερα βεβαια, το filesystem του mac os x ειναι σχετικα ανεκτικο στο fragmentation, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν χρειαζεται κανα defragment που και που οταν γεμιζει ο δισκος.

Ενδεικτικα τι λεει η apple για αυτο το θεμα:

http://support.apple.com/kb/HT1375?viewlocale=en_US

If your disks are almost full, and you often modify or create large files (such as editing video, but see the Tip below if you use iMovie and Mac OS X 10.3), there's a chance the disks could be fragmented. In this case, you might benefit from defragmentation, which can be performed with some third-party disk utilities.

Το "Secure Erase Free Space" δεν εχει σχεση με την ανασυγκροτηση(defragmentation).

Το μονο θετικο που προσφερει ειναι αυτο που λεει και ο τιτλος του:

οτι σβηνει ασφαλως τον ελευθερο χωρο ωστε να μην μπορουν να ανακτηθουν σβησμενα αρχεια!

Γενικοτερα για το defragment:

το mac os x δεν κανει μονο του πραγματικο/ολικο defragment. Γενικοτερα το filesystem του mac os x ειναι σχετικα ανεκτικο στο fragmentation, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν χρειαζεται που και που οταν γεμιζει ο δισκος κανα defragment.

Ενδεικτικα τι λεει η apple για αυτο το θεμα:

http://support.apple.com/kb/HT1375?viewlocale=en_US

Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! Επειδή όντως μου φαίνεται το Mac ποιο αργό σε σχέση με την αρχή να χρησιμοποιήσω π.χ. αυτό το πρόγραμμα http://www.coriolis-systems.com/iDefrag.php για defragmentation? Θα δώ διαφορά σε ταχύτητα γενικά?(λειτουργικό, σκληρό)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...