Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω αυτές τις μέρες το macbook pro και απο ότι διάβασα στις πρώτες σελίδες δεν χρειάζεται antivirus το mac αλλά είναι παλιό το post οπότε ξαναρωτάω γιατί δεν θέλω να έχω ιούς σε καινούργιο μηχάνημα. Όποιος ξέρει ας απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ.

δεν χρειάζεσαι antivirus άλλα να ξέρεις ότι κυκλοφορούν antivirus όπως και στα windows, μόνο που στο mac το πολύ-πολύ να το βάζεις να κάνει κανέναν έλενχο κάθε μήνα (αν και πάλι δεν είναι αναγκαίο, μάλλον κατάλοιπο απο τα windows είναι) :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
δεν χρειάζεσαι antivirus άλλα να ξέρεις ότι κυκλοφορούν antivirus όπως και στα windows, μόνο που στο mac το πολύ-πολύ να το βάζεις να κάνει κανέναν έλενχο κάθε μήνα (αν και πάλι δεν είναι αναγκαίο, μάλλον κατάλοιπο απο τα windows είναι) :-)

Επειδή δεν υφίστανται ουσιαστικά ιοί για Macintosh, τα προγράμματα antivirus για Mac ελέγχουν μήπως περάσουν από τον Mac ιοί για... Windows και τους σταματάνε για να μην διαδοθούν σε Windows μηχανήματα. :-)

Επειδή δεν υφίστανται ουσιαστικά ιοί για Macintosh, τα προγράμματα antivirus για Mac ελέγχουν μήπως περάσουν από τον Mac ιοί για... Windows και τους σταματάνε για να μην διαδοθούν σε Windows μηχανήματα. :-)

:lol::lol: αυτα ειναι...!

φιλος εβαλε το virus barrier και το εκανε uninstall αργοτερα κανονικα με τον δικο του uninstaller αλλα του εμφανιζει ενα μηνυμα απο το antivirus σε καθε startup ... πως μπορει να το βγαλει αυτο...???

Μιας και για καποιο περιεργο λογο δε μπορουσα να κανω restore στο Western Digital που χρησιμοποιω ως time machine, εκανα "χειροκινητο" αδειασμα και εστειλα το αρχειο Backups.backupdb στο trash. Αλλα απο εκει δε μπορω να το διαγραψω λογω του οτι καποια αρχεια ειναι κλειδωμενα και δε μπορω να τα ξεκλειδωσω. Δοκιμασα να το επαναφερω στο desktop αλλα το κανει copy. Καμια ιδεα?

Για δοκίμασε το finder -> Secure Empty Trash μπας και σου δουλέψει. Και γω μερικές φορές δεν μπορώ να διαγράψω κάποια αρχεία και το secure empty τα διαγράφει πάντοτε. Απλώς θέλει λίγο χρόνο.

Αν αποτύχει αυτό που λέω κάνε repair τα file permissions από το disk utility για τον αντίστοιχο δίσκο και μετά ξαναδοκίμασε να αδειάσεις τον κάδο, πρώτα με τον απλό και αν δε δουλέψει, μετά κάνεις πάλι secure empty! Αν δε... σηκώνω τα χέρια ψηλά! :-)

Παίδες ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που να μπορώ να κάνω σχέδια? Δε μιλάω για cad κτλ. Κάτι αντίστοιχο με τη ζωγραφική των windows. Nα μπορώ δηλαδή να κάνω κουτάκια, κύκλους, βελάκια κτλ.

• Super Moderators
Παίδες ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που να μπορώ να κάνω σχέδια? Δε μιλάω για cad κτλ. Κάτι αντίστοιχο με τη ζωγραφική των windows. Nα μπορώ δηλαδή να κάνω κουτάκια, κύκλους, βελάκια κτλ.

Seashore. Τσάμπα, ανοιχτού κώδικα και χαλαρό.

http://seashore.sourceforge.net/

paintbrush B)

• Super Moderators
βρήκα ένα mod για το middle-click σε ένα MacbookPro trackpad.

Γίνεται με 3 δάχτυλα click

http://clement.beffa.org/labs/projects/middleclick/

Δοκιμασμένο; Δουλεύει; :-)

βρήκα ένα mod για το middle-click σε ένα MacbookPro trackpad.

Γίνεται με 3 δάχτυλα click

http://clement.beffa.org/labs/projects/middleclick/

Δοκιμασμένο; Δουλεύει; :-)

Θελω και εγω να το δοκιμασω αυτο, αλλα εχω βρει και το BetterTouchTool που λεει οτι κανει το ιδιο αλλα και μερικα ακομα πραγματα (φτιαχνεις custom gestures κλπ).

Πρεπει καποια στιγμη να το δοκιμασω, αλλα βαριεμαι!

Ναι δουλέυει μια χαρα στο macbookpro μου. Απλά ακουμπάς 3 δαχτυλα

---------- Προσθήκη στις 10:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:34 ----------

Κατέβασα το LiteIcon , με το οποίο πέρασα μερικά icons αλλα έχει και επιλογή για να ανοίγει iContainer αρχεία.

Ξέρει κανείς που μπορώ να κατεβάσω κάποια καλή συλογή iContainer ???

Επίσης , κάποιο πρόγραμα για skins για το SnowLeo ? (δεν μπορώ να βρώ κάτι στο google)

Καλησπέρα σε όλους! Λοιπόν έχω το εξής μεγάλο πρόβλημα:

Χρησιμοποιώ τον Adium σαν messenger και δεν μπορώ με τίποτα να προσθέσω έναν φίλο που έχει yahoo account. Εγώ έχω hotmail. Όταν μου στέλνει invitation ενώ τo αποδέχομαι μου πετάει error και ενώ μου τον προσθέτει στις επαφές μου όταν πάω να του στείλω μήνυμα μου βγάζει "Message was not sent because the system is unavailable. This normally happens when the user is blocked or does not exis" Μου στέλνει αυτός μήνυμα το δέχομαι αλλά ότι του στέλνω εγώ δεν το λαμβάνει είτε του λεώ να μπεί offline είτε offline. Τι γίνεται? Κάτι ακόμα. Δοκίμασα και άλλους messengers δουλειά δεν έκανα και εκεί συμβαίνει το εξής κουφό. Βλέπω επαφές όπου στο adium τις έχω διαγράψει. Πώς συμβαίνει αυτό? Επίσης όταν πάω στο hotmail στο email μου, στις επαφές εμφανίζονται κάποιες επαφές που έχω διαγράψει και κάποιες άλλες όχι. Πώς μπορώ να διαγράψω επαφές για πάντα απο όλλα τα messengers και απο το email?

Ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...