Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι απλό.

Το ότι στα Mac δεν μπορούμε να αφήσουμε ανοιχτά DVD (multisession DVD) όχι επανεγγράψιμα

τα οποία γράφουμε (ενώ στα CD απ'οσο ξέρω γίνεται) είναι

1ον) Θέμα λειτουργικού (Snow Leopard)

2ον) Θέμα Hardware δηλαδή του DVD-Recorder

3ον) Θέμα Software εγγραφής?

Υ.Γ.: Χρησιμοποιώ το Toast και έχω το MacBook Pro Unibody. Τι γίνεται με αυτό το πολύ σημαντικό κατά εμέ θέμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι βάζοντας το paragonNTFS μου έβαλε μόνο του και το macfuse?

έχει συμβεί και σε εσάς?

Και το Trial του Tuxera που είχα δοκιμάσει κάποτε, αν θυμάμαι καλά είχε εγκαταστήσει και το MacFuse μέσα...!!!

Γενικά στο mac os ποιο είναι το αντίστοιχο πλήκτρο του "delete"?

π.χ. στο excel όταν διαλέγω πολλά κελια για διαγραφή πως κάνω delete με ένα πλήκτρο? Με το backspace δεν γίνεται τίποτα.

Και το Trial του Tuxera που είχα δοκιμάσει κάποτε, αν θυμάμαι καλά είχε εγκαταστήσει και το MacFuse μέσα...!!!

Λογικό, μιας και το Tuxera είναι η εμπορική έκδοση του MacFuse+NTFS3G.

cmd + backspace

Τώρα άνοιξα το mbp και τελικά δεν δουλεύει ως delete αυτός ο συνδυασμός.

Το μόνο που κάνει είναι σε κείμενο να διαγράφει όλα τα προηγούμενα μίας σειράς κατευθείαν.

Διαγραφή πολλών επιλεγμένων κελιών σε excel δεν κάνει.

Κάπως αλλιώς θα είναι. Θα ανακαλύψω, που θα πάει...:-D

Καλά αυτός ο Jobs δεν θέλησε ποτέ του να κάνει ένα παραδοσιακό delete?:P

---------- Προσθήκη στις 15:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:00 ----------

Τελικά ευρέθη ο μαγικός συνδυασμός πλήκτρων.

fn+backspace κάνει την δουλειά.:-D

εχει κανεις προβλημα με την γλωσσα? πχ αν θελω να γραψω ενα κειμενο στα ελληνικα και παω να κανω κατι αλλο παραλληλα μου γυριζει την γλωσσα στα αγγλικα απο μονο του και πρεπει καθε φορα να την αλλαζω

Τώρα άνοιξα το mbp και τελικά δεν δουλεύει ως delete αυτός ο συνδυασμός.

Το μόνο που κάνει είναι σε κείμενο να διαγράφει όλα τα προηγούμενα μίας σειράς κατευθείαν.

Διαγραφή πολλών επιλεγμένων κελιών σε excel δεν κάνει.

Κάπως αλλιώς θα είναι. Θα ανακαλύψω, που θα πάει...:-D

Καλά αυτός ο Jobs δεν θέλησε ποτέ του να κάνει ένα παραδοσιακό delete?:P

---------- Προσθήκη στις 15:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:00 ----------

Εμένα πάντως στον δικό μου Mac/Snow Leopard και σε Open Office σβήνει κανονικά με BackSpace.

---------- Προσθήκη στις 00:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:38 ----------

εχει κανεις προβλημα με την γλωσσα? πχ αν θελω να γραψω ενα κειμενο στα ελληνικα και παω να κανω κατι αλλο παραλληλα μου γυριζει την γλωσσα στα αγγλικα απο μονο του και πρεπει καθε φορα να την αλλαζω

Όχι εγώ τουλάχιστον δεν έχω το πρόβλημα που αναφέρεις.

---------- Προσθήκη στις 00:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:39 ----------

Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι απλό.

Το ότι στα Mac δεν μπορούμε να αφήσουμε ανοιχτά DVD (multisession DVD) όχι επανεγγράψιμα

τα οποία γράφουμε (ενώ στα CD απ'οσο ξέρω γίνεται) είναι

1ον) Θέμα λειτουργικού (Snow Leopard)

2ον) Θέμα Hardware δηλαδή του DVD-Recorder

3ον) Θέμα Software εγγραφής?

Υ.Γ.: Χρησιμοποιώ το Toast και έχω το MacBook Pro Unibody. Τι γίνεται με αυτό το πολύ σημαντικό κατά εμέ θέμα?

http://www.applematters.com/article/burnagain-dvd/

http://freeridecoding.com/burnagainfs/index.html

Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Απλώς έψαξα και σου βρήκα λύση (θεωρητικά τουλάχιστον).:-)

Επισκέπτης

Δεν είναι κανένας απίστευτος συνδυασμός. Το delete υπάρχει κανονικά στα πληκτρολόγια των σταθερών υπολογιστών, στα laptop το ίδιο κουμπί βρίσκεται στο fn+backspace όπως πχ και τα pg up, pg down βρίσκονται σε κάποιον συνδυασμό με το fn, όπως στα περισσότερα (νομίζω) laptop που αυτή η 6άδα κουμπιών λείπει για οικονομία χώρου. :-)

Δεν είναι κανένας απίστευτος συνδυασμός. Το delete υπάρχει κανονικά στα πληκτρολόγια των σταθερών υπολογιστών, στα laptop το ίδιο κουμπί βρίσκεται στο fn+backspace όπως πχ και τα pg up, pg down βρίσκονται σε κάποιον συνδυασμό με το fn, όπως στα περισσότερα (νομίζω) laptop που αυτή η 6άδα κουμπιών λείπει για οικονομία χώρου. :-)

Συγνώμη φίλε μου αλλά έχω αλλάξει 5 laptop και όλα είχαν πάντα το πλήκτρο delete.

Και ταπεινή μου άποψη μεγάλη μ@λ@κι@ της apple που δεν το βάζει.

Είναι ένα πλήκτρο που χρησιμοποιούμε καθημερινά και θα έπρεπε να υπάρχει άμεσα και όχι έμμεσα.

Απλά η απουσία του είναι κατάλοιπο των παλαιών "κολλημάτων" της Apple.

Είπαμε καλή η Apple αλλά σε κάτι στοιχειώδη πράγματα είναι 30 χρόνια πίσω απλά και μόνο για να διαφέρει από τους άλλους.

Παντως αμα θες μπορείς να κανεις fn να κάνει τη δουλεια του delete με την εφαρμογή http://pqrs.org/macosx/keyremap4macbook/ επιλέγοντας remap fn to delete.Αλλά πάλι θα διαφέρεις από τους αλλους.....

Επισκέπτης
Συγνώμη φίλε μου αλλά έχω αλλάξει 5 laptop και όλα είχαν πάντα το πλήκτρο delete.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Κι εγώ, τώρα που κοίταξα ένα παλιό μου laptop της HP, είχε κανονικά όλη την 6άδα μαζί με τα PgUp, PgDown κτλ.

Εμένα θα μου λείψει πολύ άμα πάρω laptop το αριθμητικό πληκτρολόγιο, που το χρησιμοποιώ συνέχεια στο βασικό μου πρόγραμμα (Sibelius).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...