Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και σχετικά με το Time Machine θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Οκ, παίρνουμε incremental backups.

Αν θέλουμε κάποια στιγμή να κάνουμε Format και να κάνουμε Restore συγκεκριμένες εφαρμογές (πχ. μόνο τα Mail, ή κάτι άλλο)? Μπορούμε? Πως?

Και δεύτερη ερώτηση, αν υποθέσουμε οτι στην πρώτη ερώτηση η απάντηση είναι όχι.

Αν πλοηγηθώ εγώ στον HDD του Time Machine και εντοπίσω το Last Date Backup, και τσιμπήσω (copy/paste) τους φακέλους που θέλω από τον φάκελο Library και τους "ρίξω" (paste) μέσα στο Library του Mac HDD (normal mac OSX HDD), τα αρχεία που θα γίνουν Copy Paste θα είναι "κανονικά"? Η θα είναι μόνο "οι διαφορές" των αρχείων σε σχέση με τα Real Files και δεν θα δουλέψει?

Και για να κάνω πιο κατανοητή την ερώτησή μου, ας υποθέσουμε ότι έχω ένα αρχείο *.Doc που κάθομαι κάθε μέρα και το ενημερώνω (προσθέτω δηλαδή κείμενο μέσα και κάνω αλλαγές μέσα του γενικώς, μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα). Αν το Time Machine παίρνει backup αυτό το αρχείο για πχ. μία εβδομάδα, όταν θα πλοηγηθώ στον HDD του Time Machine και κάνω copy / paste το αρχείο αυτό από τον φάκελο κάποιας ημερομηνίας (πχ. την χθεσινή ή της προηγούμενης ώρας), το αρχείο αυτό θα είναι "ολόκληρο"? Θα είναι "κανονικό"??? Η θα έχει μόνο τις διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα αρχεία και θα πρέπει να το "τσιμπήσω" μόνο μέσω του Time Machine?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Και για να κάνω πιο κατανοητή την ερώτησή μου, ας υποθέσουμε ότι έχω ένα αρχείο *.Doc που κάθομαι κάθε μέρα και το ενημερώνω (προσθέτω δηλαδή κείμενο μέσα και κάνω αλλαγές μέσα του γενικώς, μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα). Αν το Time Machine παίρνει backup αυτό το αρχείο για πχ. μία εβδομάδα, όταν θα πλοηγηθώ στον HDD του Time Machine και κάνω copy / paste το αρχείο αυτό από τον φάκελο κάποιας ημερομηνίας (πχ. την χθεσινή ή της προηγούμενης ώρας), το αρχείο αυτό θα είναι "ολόκληρο"? Θα είναι "κανονικό"??? Η θα έχει μόνο τις διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα αρχεία και θα πρέπει να το "τσιμπήσω" μόνο μέσω του Time Machine?

Αν και δεν γνωριζω 100%, στο βιντεο παρουσιασης του time machine δειχνει οτι εχει σβησει ενα αρχειο και ψαχνει στο backup και το επαναφερει για να το χρησιμοποιησει.

Αρα ειναι ολοκληρο και δεν ειναι μονο οι αλλαγες που εχει κανει.

Το ξαναλεω ομως οτι δεν χρησιμοποιω το time machine, αλλα εγω αυτο καταλαβα απο το βιντεο-παρουσιαση ( ριξτου μια ματια και εσυ ).

Ας απαντησει ομως καποιος που ξερει σιγουρα γιατι απο μερα σε μερα περιμενω τον σκληρο για να αρχισω backup..

Αν και δεν γνωριζω 100%, στο βιντεο παρουσιασης του time machine δειχνει οτι εχει σβησει ενα αρχειο και ψαχνει στο backup και το επαναφερει για να το χρησιμοποιησει.

Αρα ειναι ολοκληρο και δεν ειναι μονο οι αλλαγες που εχει κανει.

Το ξαναλεω ομως οτι δεν χρησιμοποιω το time machine, αλλα εγω αυτο καταλαβα απο το βιντεο-παρουσιαση ( ριξτου μια ματια και εσυ ).

Ας απαντησει ομως καποιος που ξερει σιγουρα γιατι απο μερα σε μερα περιμενω τον σκληρο για να αρχισω backup..

Απο οτι έχω καταλαβει υπολογιζει ποια αρχεία έχουν αλλαξει και τα κάνει backup.Οσα δεν έχουν αλλαξει τα αφήνει ιδια.Τώρα οι φακελοι με τις αλλαγες έχουν μέσα και όσα αρχεια δεν έχουν αλλαξει αλλα μάλλον πρεπει να είναι shortcut του πρώτου backup απλα στο finder δείχνουν κανονικοι φάκελοι.Γιατί αλλιως κάθε ώρα θα έκανε 200 γίγα backup πχ.όσο είναι ολα τα αρχεια του σκληρού...

Μάλλον αν σβήσει κάποιος manual κάποιο φάκελο θα χαθούν όσα αρχεία είχαν αλλαξει εκεινη την ημέρα και θα υπάρχει κενό που λογικά μπορει να επηρεασει, αν αυτα τα αρχεια συνεργάζονται με αλλα, τις επόμενες ώριαιες αλλαγες του backup...Το timemachine σβήνει παλια αρχεία για να βάλει καινόυργια οταν γεμίσει ο σκληρός αλλα ουσιαστικά σβήνει τις παλαιοτερες αλλαγες φροντίζοντας να φτιάχνει ξανά μια βάση σε μια συγκεκριμένη ώρα.Δηλαδή πιστευω οτι ο πρώτος φάκελος με το πρώτο backup πρεέπει να είναι ο βασικός.

Ολα αυτά δεν τα έχω διασταυρώσει αλλα μου φαίνονται λογικά...

Αν χρησιμοποιείς το Preview για να βλέπεις τις φωτογραφίες υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε αν κάνεις διπλό κλικ πάνω σε μια φωτογραφία να τις ανοίγει όλες;(δηλαδή να μη χρειάζεται κάθε φορά να τις επιλέγεις όλες πρώτα)

Αν χρησιμοποιείς το Preview για να βλέπεις τις φωτογραφίες υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε αν κάνεις διπλό κλικ πάνω σε μια φωτογραφία να τις ανοίγει όλες;(δηλαδή να μη χρειάζεται κάθε φορά να τις επιλέγεις όλες πρώτα)

Πρέπει να βρίσκονται σε φάκελο.Δηλαδή αν πας στο file open(στο preview) και επιλέξεις desktop θα ανοιξει οτι υπάρχει στο desktop ακόμα και pdf...στο ιδιο παράθυρο ή αναλογα τι έχεις βάλεις στα preferences

Η εναλλακτικά να ανοίξεις την πρώτη, να εμφανίσεις το πλαίσιο δεξιά που σου δείχνει τις σελίδες, και να κάνεις drag n' drop εκεί μέσα όλες τις υπόλοιπες photos.

Yπαρχει κανενα προγραμμα image viewer σαν το xee, που να κανει δειχνει τη μια εικονα μετα την αλλη απο τις εικονες που περιεχει ενας φακελος του σκληρου, γυριζοντας το ροδακι του ποντικιου?

Πώς μπορώ να κρύψω όλα τα extensions στα αρχεία του Mac απο παντού?(όχι μόνο στο Desktop)

Υ.Γ.: Έχω Snow Leopard

To μονο που ξερω και είναι λιγο σπαστικό ειναι δεξί κλικ σε αυτό που δεν θέλεις να φαίνεται το extension, get info, hide extension..

---------- Προσθήκη στις 15:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:12 ----------

Yπαρχει κανενα προγραμμα image viewer σαν το xee, που να κανει δειχνει τη μια εικονα μετα την αλλη απο τις εικονες που περιεχει ενας φακελος του σκληρου, γυριζοντας το ροδακι του ποντικιου?

Eγραψα στο Google Xee for mac και μου εβγαλε αυτό http://wakaba.c3.cx/s/apps/xee.html

δεν ξέρω αν σου κάνει...

Eγραψα στο Google Xee for mac και μου εβγαλε αυτό http://wakaba.c3.cx/s/apps/xee.html

δεν ξέρω αν σου κάνει...

To ξερω, το χρησιμοποιω! Αλλα επειδη εχουν να το ανανεωσουν απο το 2007, πιστευω οτι σε καμια επομενη αναβαθμιση λειτουργικου δεν θα παιζει πλεον, και εχω αρχισει να ψαχνω αντικαταστατη. Μαλλον σταματησαν την εξελιξη του...

Καλησπέρα! Ερωτήσεις σχετικά με το NTFS για Mac. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Έχω εγκαταστήσει στα Snow Leopard το Paragon NTFS για να μπορώ να γράφω σε NTFS.

1ον) Βλέπω ότι κάποιοι κάνουν εγκατάσταση και το πρόγραμμα MacFuse αν περάσουν αντί για το Paragon NTFS το 3G-NTFS. Χρειάζομαι και εγώ να περάσω το MacFuse παρ'οτι μου δουλεύει μια χαρά το Paragon NTFS?

2ον) Ποιό είναι το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για NTFS σε Snow Leopard?

3ον) Πήγα να απεγκαταστήσω το Paragon NTFS απο τα Snow Leopard και μου πέταξε μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει απεκατάσταση καθώς δεν είναι εγκατεστημένο. Doing!!! Δεν ισχύει καθώς το έχω και γράφω κανονικά σε NTFS. Πώς το απεγκαθιστώ?

4ον) Πώς μπορώ να κάνω format σε NTFS ένα USB-Stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο στα Snow Leopard χωρίς να χρειάζεται να βρώ υπολογιστή με Windows?

Αυτά ευχαριστώ πολύ!

Δεν είναι ΤΑ snow leopard αλλά ΤΟ snow leopard.

Ο συνδυασμός MacFuse & NTFS-3G δεν είναι απαραίτητος εφ' όσον έχεις βάλει το Paragon NTFS.

Η εφαρμογή Disk Utility του Mac OS X μπορεί να κάνει format σε NTFS, εφόσον έχεις εγκαταστήσει τα MacFuse & NTFS-3G. Πιθανολογώ πως, αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει αν έχεις εγκαταστήσει το Paragon NTFS.

Δεν είναι ΤΑ snow leopard αλλά ΤΟ snow leopard.

Ο συνδυασμός MacFuse & NTFS-3G δεν είναι απαραίτητος εφ' όσον έχεις βάλει το Paragon NTFS.

Η εφαρμογή Disk Utility του Mac OS X μπορεί να κάνει format σε NTFS, εφόσον έχεις εγκαταστήσει τα MacFuse & NTFS-3G. Πιθανολογώ πως, αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει αν έχεις εγκαταστήσει το Paragon NTFS.

Χεχε! Όντως Snow Leopard είναι το σωστό απλά απο συνήθεια που λέμε τα Windows...Anyway πήγα στο Disc Utilite βρήκα μία επιλογή για NT format αλλά όταν το κάνω format και το βάλω στα Windows μου λέει ότι πρέπει να το κάνει format για να το διαβάσει και ας είναι σε NTFS απο Mac. Γιατί?

Δοκιμασε αυτο http://www.apple.com/downloads/macosx/imaging_3d/justlooking.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...