Προς το περιεχόμενο

Διάφορες ερωτήσεις για MacOS

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κι εγώ όπως τα λέει ο dali εικάζω ότι είναι. Τα προγράμματα που δεν έχουν ανοιχτά documents δεν τρώνε σημαντικούς πόρους (επεξεργαστή κυρίως, αλλά και από μέγεθος μνήμης που καταλαμβάνουν είναι μικρότερο σε σχέση απ' ότι τα ανοικτά). Στα Windows στις περισσότερες εφαρμογές άπαξ και κλείσεις το τελευταίο παράθυρο κλείνει κι η εφαρμογή, έτσι πχ ο FireFox θα πρέπει να ξαναφορτώσει όπως και το iTunes/Winamp. Γι' αυτό σκεφτήκαν την κομπίνα του κάτω-δεξιά-περιοχή-έχω-ξεχάσει-πως-τη-λένε (task bar?).

Στο OSX αν μαζευτούν πολλά πατάς ένα command-Tab και Q - Q - Q (χωρίς να αφήσεις το command) και είσαι κύριος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καμιά (σχεδόν) εφαρμογή δεν κλείνει με το κουμπάκι πάνω αριστερά. Απλώς κλείνει το παράθυρό της, η εφαρμογή όμως συνεχίζει και μένει ανοικτή (αυτό το καταλαβαίνουμε από ένα μαύρο βελάκι που έχει απο κάτω το εικονίκιο του προγράμματος στο dock).

Εάν θέλουμε να εγκαταλείψουμε εντελώς την εφαρμογή, κάνουμε quit (είτε από τα μενού της εφαρμογής, είτε με δεξί κλικ->quit πάνω στο εικονίδιο στο dock, είτε με "μήλο"+q).

Σαφώς και αυτός είναι ο λόγος,απλά δεν νομίζω ότι ο φίλος μας ρωτούσε με αυτόν τον σκοπό.Υπολόγιζα ότι ρωτούσε μήπως έχει κάνει κάποια λάθος ρύθμιση ή μήπως πιστεύει ότι έχει κάποιο πρόβλημα...

Λογικά είναι switcher και κάτι απλά πραγματάκια που εμείς θεωρούμε δεδομένα και έχουμε συνηθίσει,αυτός ίσως τα θεωρεί δύσκολα να τα συνηθίσει πόσο μάλλον να τα καταλάβει... ;)

Το .dmg δεν εκτελείται, απλά το κάνεις "mount" σαν να λέμε το "αγκιστρώνεις" στο λειτουργικό. Είναι σαν virtual drive. Μέσα εκεί θα βρεις την εφαρμογή και θα την κάνεις drag n' drop στο Desktop ή όπου αλλού θέλεις. Από κει που θα την βάλεις θα την τρέχεις.

και γω τα χα μπλεξει με το dmg σαν κλασικος pcακιας αλλα το καταλαβα τι παιζιε οταν συνδυασα με το daemon tools των windows. ιδια περιπτωση ειναι ας πουμε..

Καλημέρα παιδιά.Καινούριος στα Mac κι εγω και φυσικα γεματος αποριες.Προσπαθω να μεταφερω τα αρχεια μου απο το PC στο Mac μεσω θυρας ethernet αλλα και wifi.Μέχρι στιγμης δεν το εχω καταφερει.Έχει μήπως κανένας καμια προταση ή καποιος που να το έχει καταφέρει μπορει να μου πει τι να κανω;

Πάρα πολύ απλά..

Πάνε System Preferenes > Sharing -> ενεργοποίησε το FTP.

Δες μετα πάλι στο ίδιο παράθυρο κάτω την ΙΡ που σου λεει και κάνε login μετα στοιχεία του User σου.

Αν έχεις κάποιο πρόβλημα εδώ είμαστε. :-)

Και συνεχίζοντας το "μπαράζ" αποριών μιας που είμαι καινούριος στα Mac,έχω κάποιες ακόμα.

-Υπάρχει η επιλογή "αποκοπή" (cut) για έναν φάκελο;Ακόμα και με συνδυασμό πλήκτων δεν το έχω καταφέρει.

-Πώς μπορώ να κάνω ένα συγκεκριμένο είδος αρχείων να ανοίγει με ένα πρόγραμμα;Για την ώρα έχω καταφέρει να ανοίγει ένα συγκεκριμένο μονο αρχείο με το προγραμμα που επιλέγω.

-Πως μπορώ να αλλάξω το εικονίδιο ενός φακέλου;

Όποιος έχει την καλοσύνη να απαντήσει,τον ευχαριστώ από τώρα!

2. Πατάς πάνω σε ένα από τα αρχεία που θέλεις να αλλάξεις το default πρόγραμμα και μετά πατάς command + i... θα πας εκεί που λέει open with θα διαλέξεις το πρόγραμμα και μετά θα πατήσεις change all...

Cmd + C δεν ειναι cut, αλλα copy.

Οπως το εχει στα windows, δεν υπαρχει αποκοπη. Μπορεις οταν κανεις drag n drop να κρατας πατημενο το cmd και τοτε μεταφερει τα αρχεια κι οχι απλα τα αντιγραφει.

Το εικονιδιο το αλλαζεις ή με προγραμματακι που κανει αυτη τη δουλεια, ή με cmd + c κανεις αντιγραφη στο εικονιδιο, μετα πατας cmd + i και στο παραθυρο πανω αριστερα επιλεγεις το εικονιδιο του αρχειου και πατας cmd + v.

Φυσικά και έχεις δίκιο... Sorry μπερδεύτηκα.. Cmd + X είναι το cut...

To Cmd + X πάντως δεν δουλεύει παντού, αλλά σε μερικά προγράμματα λειτουργει.. π.χ. όταν γράφεις text...

Δεν γνωρίζω την χρήση για την οποία θέλετε τη Matlab αλλά υπάρχει και το GNU Octave το οποίο είναι free και είναι αρκετά compatible με Matlab!!

Agapite theoxaris, vrika to Octave kai to katevasa alla einai se ena arxeio .tar.gz. Pos to anoigoun auto to arxeio??

Πρέπει να κάνει η έκδοση Matlab που έχεις. Στο κάτω κάτω, δοκίμασέ την να δεις αν παίζει, δεν χάνεις τπτ. Μπορεί να σου ζητήσει να εγκαταστήσεις το X11 server. Μην τρομάζεις, υπάρχει στα dvd του MacOS X, οπότε οταν στο ζητήσει το κάνεις πολύ εύκολα.

Το Cocoa είναι η πλατφόρμα (γλώσσα) προγραμματισμού που χρησιμοποιείτε για να γράφονται οι εφαρμογές στο MacOS X.

Tin egatestisa kai evala kai to X11. Loipon kanei pos anoigei anevokatevenei to eikonidio gia ligi ora kai meta tipota. svinei kai xanete san na min eixa prospathisei pote na to anoikso. Profanos den pezei.

To erotima einai pos to apegathisto??

Genika eseis poy exete arketo kairo macs mporite na protinete ena dyo (kai tria ama ginete) site me freeware programmata gia mac os.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...