aspirin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Έχω ένα κατεβαστήρι με 600άρι celeron, αλλά δεν αντέχει πολλά. Ήδη τραβάνε 3 υπολογιστές από το δίσκο του. Επίσης τρέχει αρκετά προγράμματα κ έχει φτάσει στα όρια του. Χώρια που οι ταχύτητες επικονωνίας με το υπόλοιπο δίκτυο είναι απαράδεκτες. Οπότε θα τον αναβαθμίσω. Ψάχνω μια μητρική η οποία να έχει ενσωματωμένη κάρτα δικτύου και να είναι φθηνή. Όσο για επεξεργαστή δεν έχω ιδέα τη να του βάλω. Θέλω κάτι το οποίο να μη ζεσταίνεται πολύ και να μη καίει. Οπότε να πάω σε celeron ή sempron? Απλά θέλω να φτιάξω ένα πολύ απλό συστηματάκι το οποίο να είναι οικονομικό, και να μη καταναλώνει πολύ ρεύμα. Ακούω προτάσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
tonyk_x Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 kai posa peripou upologizeis na ependiseis? ektos apo cpu kai mobo 8a xreiasteis kai mnhmh.
aspirin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέχρι 150 ευρώ το μέγιστο λέω να δώσω για μητρική-επεξεργαστή. Άντε κ μια μνημούλα, αν κ έχω μια 256mb /333mhz.
tonyk_x Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 gia mobo 8a sou proteina ayto : http://www.stock-house.gr/ProductShow.asp?Ctg=00070003&Mciid=32738 twra gia cpu 8a sou proteina ayto an kai anevaineis +50 apo oso exeis ypologisei. xrhsimopoieis vevaia th mnhmh pou exeis.: http://www.stock-house.gr/ProductShow.asp?Ctg=00070003&Mciid=33255 twra an den 8eleis na aneveis des ayton: http://www.stock-house.gr/ProductShow.asp?Ctg=000700030001&Mciid=21377 kai sou menoun kai lefta gia na pareis kai extra ram pou sou xreiazetai opsdhpote eidika an sthseis xp sto pc an kai egw 8a sou proteina na valeis 2000 h linux...
S2Katana Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ωραιες οι προτασεις σου. Γενικα aspirin δωσε βαση στην αξιοπιστια.
aspirin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Thx για τις προτάσεις, αλλά γιατί να μην πάρω με τα ίδια χρήματα, κάτι καινούριο, εγγυημένο κ γρηγορότερο? Δε νομίζω ότι είναι πιο φθηνή λύση από sotck house.
parsifal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Τα απολύτως φθηνότερα που μπορείς να βρεις, δεν έχει νόημα κάτι παραπάνω για κατεβαστήρι/file server: ASROCK 775I65G R2.0 : 47.01E INTEL CELERON D 347 - 3,06GHZ LGA775 - 533 - BOX : 53.00E TWINMOS 512-400-TWI DIMM DDR CL3 512MB PC3200 (400MHZ) : 38.60E Σύνολο: 138.61Ε Αφού θα είναι και file server, ίσως έχει νόημα να αλλάξεις τη μητρική με κάποια που θα δίνει Gigabit LAN (αν έχεις σκοπό στο μέλλον να στήσεις τέτοια υποδομή στο LAN σου).
aspirin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 σωστά. Κ εγώ κάτι πολύ οικονομικό ψάχνω. Γι'αυτό θέλω κ ενσωματωμένη κάρτα γιατί δε με ενδιαφέρουνε οι επιδόσεις . Μόνο να τρέχω μερικά προγραμματάκια (κυρίως p2p) και να λειτουργεί σαν file-print server. Ωραία σύνθεση. Μνήμη γλυτώνω γιατί έχω μία 256. Σίγουρα είναι λίγη αλλά γι'αρχή κάτι κάνω. Η asrock είναι αξιόπιστες? Είναι της asus ή κάνω λάθος. Έχει πολλά καλούδια πάνω. στην τελική βάζω μια gigabit καρτούλα που έχω κ να καθα΄ρισα
parsifal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Φοβάμαι ότι η μνήμη δεν είναι αρκετή και μάλλον τα κολλήματα που έχεις τώρα με τον Celeron προέρχονται από εκεί. Τί λειτουργικό τρέχει;
aspirin Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 XP τρέχει. Το πρόβλημα είναι κυρίως με την μητρική πλακέτα (soltek sl-65fv+). Συγκεκριμένα πρέπει να έχει πρόβλημα το dma γιατί όταν κάνω upload/download η cpu πιάνει 100% χρήση. Νομίζω πώς αν δώσω ευρώ για να αναβαθμίσω το υπάρχον κατεβαστήρι θα πάνε πεταμμένα γιατί ουσιαστική βελτίωση δε θα δώ. Γι'αυτό θα κάνω μια μαγκιά κ θα το αναβαθμίσω έτσι ώστε να τρέχει πιο πολλά προγράμματα κ να αντέχει τους 3 υπολογιστές του τοπικού δικτύου που τον χρησιμοποιούν
parsifal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Σίγουρα είναι μνήμη, 256MB με XP (όσο ελαφρωμένα και αν είναι από services), δεν αφήνουν και πολύ χώρο για κάτι παραπάνω. Ειδικά αν στέλνεις και καμιά μεγάλη εκτύπωση, ο print spooler θα κάνει την κατάσταση κόλαση και θα τραβάει χειρόφρενο το σύμπαν. Νομίζω πως αν είχες τη δυνατότητα να δεις το μηχάνημα να δουλεύει με 1GB μνήμη (ή με 512MB σε Linux χωρίς σηκωμένο X server), θα άλλαζες άποψη. Τώρα, για το θέμα του DMA αν κάνεις μία αναζήτηση θα βρεις πάρα πολλά θέματα με τη λύση του προβλήματος. Πρόσφατα, είχα ποστάρει σχετικό link, αν το εντοπίσω θα το δώσω κι εδώ. ***Edit: εδώ Γενικά, για τις δουλειές που θέλεις, οτιδήποτε πάνω από P3-800GHz δεν πρόκειται να κάνει ουσιαστική διαφορά. Σε RAM, υποσύστημα δίσκων και δικτύου όμως, πάντα αξίζει να ρίχνεις φράγκα...
aspirin Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Έχω τσεκάρει τα πάντα για το dma. Αλλά φταίει το via apollo 133. Ειναι παλιοτσίπσετ. Κ μνήμη που δοκίμασα πάλι 100% έπιασε ο επεξεργαστής. Παλιοκατάσταση. Πάντως ο φορητός του αδερφού μου, με πιο αργό δίσκος,1000άρη celeron και 256 μνήμη, δε εμφανίζει τέτοια προβλήματα. Υποθέτω πώς για το πρόβλημα αυτό φταίει πρώτα η μητρική και μετά η μνήμη-επεξεργαστής. Στην τελική θα πάρω κάτι καινούριο κ γρήγορο γιατί όσο ψάχνω αυτό το θέμα θα δίνω χρήματα απο δώ κ από κεί τσάμπα.
parsifal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 VIA 4in1 drivers να περάσεις φρέσκους, μήπως και γίνει τίποτα...
aspirin Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Τους έχω περάσει κ αυτούς. Ο δίσκος δουλεύει σαν dma mode 4. Άσε έχω ψάξει τα πάντα, αλλά δε γίνεται τίποτα. Μακάρι να γίνόταν μπάς κ γλίτωνα την αναβάθμιση, αλλά τζίφος. Σήμερα πέρασα μια βόλτα από stock house μπάς κ έχει τίποτα καλό, αλλά έχει κάποιες ξεπερασμένες μητρικές. Θα κάνω μια θυσία να πάρω κάτι σύγχρονο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο κ αν χρειαστεί κάποιο RMA να υπάρχει διαθεσιμο hardware.
pcos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Oti kai na ftia3eis na valeis sigoura win2003 server. Ta exo se ena P3-500MHz me 128MB kai eimai en8ousiasmenos. Einai apo ta kalitera leitourgika gia server.Eno ta XP kai ta ubuntu sernonousan. Tora gia sistima pigaine se Sempron i Celeron (panta omos me speedstep) gia na exeis oikonomia kai ligo 8orivo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.