Προς το περιεχόμενο

Παράλογες θερμοκρασίες CPU

Sermac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την μητρική Soltek SL-86SPE2 με επεξεργαστή Celeron 2.6 GHz.

Πρόσφατα εγκατέστησα την ψύκτρα ZALMAN CNPS7000B-CU (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808009)

Από το πρόγραμμα της μητρικής και το SpeenFan παίρνω τις εξής μετρήσεις:

>Soltekhm: 39 - 38 °C (1350 - 2600 RPM)
SpeenFan: 53 - 55 °C (1350 - 2600 RPM)

Παρατήρηση 1: Η διαφορά ανάμεσα στα δύο είναι τεράστια. 15 σχεδόν βαθμοί. Ποιο από τα δύο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα?

Παρατήρηση 2: Όταν ανεβάζω τις στροφές το SpeenFan δείχνει ότι η θερμοκρασία αυξάνεται! Είναι λογικό?

Δημοσ.

Παρατήρηση 2: Όταν ανεβάζω τις στροφές το SpeenFan δείχνει ότι η θερμοκρασία αυξάνεται! Είναι λογικό?

Και μένα περίεργο μου φάνηκε αυτό το τελευταίο.Η μόνη λύση είναι ο δια χειρώς έλεγχος τηες θερμοκρασίας.Πιάσε ή άγγιξε το μεταλικό κομμάτι της ψύκτρας.Στους 38C μπορείς άνετα να κρατήσεις το χέρι σου πάνω για αρκετή ώρα, ενω στους 50C+ μετά απο λίγο θα νοιώθεις δυσφορία

Δημοσ.
Παρατήρηση 1: Η διαφορά ανάμεσα στα δύο είναι τεράστια. 15 σχεδόν βαθμοί. Ποιο από τα δύο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα?

File mou emena i diki mou apopsi eine oti sinithos ta BIOS ton Mobos...

Eine vathia niktomena stis thermokrasies genika...

Ta trita programata sinithos eine pio aksiopista... dokimase kai to Everest ~ :)

Δημοσ.

Giati re file mipos exeis kanena Prescott sta 4+Ghz...???

Ti thermokrasies na anevazi tora o Celeron sta 2.6...???

Profanos i ZALMAN CNPS7000B-CU kani poly kala din douliatis...

Oriste ta specs. tis psiktras ~

Base Material: Pure Copper

Dissipation Area: 3154 cm2

Bearing Type: Double Ball Bearing

Speed: 1350~2600rpm +/- 10%

Thermal Resistance: 0.27~0.20 C/W Me 0.27 sou vazo adistasi akoma kai an katanalones 100watt tha eixes 0.27X100=27c

Noise Level: 18~27.5dBA +/- 10%

Δημοσ.

Με 1350 στροφές έπιασα το μέταλλο όσο πιο κοντά στην cpu μπόρεσα και δε νιώθω ζέστη. Όπως λέει και ο Tenshi άνετα κρατάω το χέρι μου πάνω για αρκετή ώρα. Η χάλκινη ψύκτρα της ram είναι πιο ζεστή...

• Moderators
Δημοσ.

Εχω την συγκεκριμενη ψυκτρα (οχι ακριβως ιδια, αυτη με το μισο-μισο αλουμινιο εχω), πανω σε A64 3500+ (οπως αλλωστε φαινεται και στην υπογραφη), και ειμαι 29° IDLE, 42° full load...

Οποτε μαλλον το εβερεστ λεει σωστα. :)

Δημοσ.

Η Διαφορά στη θερμοκρασία ωφείλεται στο σημείο από το οποίο παίρνει τη μέτρηση το πρόγραμμα. Πολύ χοντρικά και απλά θα το πω. Απλά η μια μέτρηση είναι από το pin-άκι του cpu και η άλλη είναι από τη μητρική. Κατά τη γνώμη μου η σωστότερη είναι αυτή από το CPU καθώς η άλλη εξαρτάται από την ποιότητα της μητρικής.

Δημοσ.

ontws akoumpise to metaliko stoixeio epanw sthn psixtra kai prospathise na katalaveis panw katw an einai tetoia h thermokrasia oi sensor pou exeoun oi CPU den einai kai poly aksiopisth egw egatestisa mia psixtra se ena pentium 3.00 s478 me silikones ktl kai leei 90C kai akoumpaw thn psixtra kai ante na einai 40c!!mporei na fteei o sensor!

Δημοσ.

Field Value

CPU 40 °C (104 °F)

CPU 2500 RPM

Αυτην την στιγμη ειναι normal χωρις καμια ουσιαστικα εργασια στο pc? ποιες ειναι οι θερμοκρασιες που κρουουν τον κοδωνα του κινδυνου

Δημοσ.

με celeron και zalman πανω πρεπει να ειχες σε νορμαλ κατασταση

και με λιγο καλη κυκλοφορια αερα στο κουτι σου γυρω στα 25-26 C

σε φουλ στροφες!

οποτε το everst Τα λεει καλα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...