Sting3r Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ενα προβλημα που δεν βρικα λύση δυστηχως και ζηταω τα φωτα σας. Θέλω να εκτυπωσω σε laser εκτυπωτη δυκτίου (δεν ξερω αν εχει σημασια, απλα το αναφερω) μεσω της κονσολας των windows (cmd). Ελα που ομως δεν αναγνωριζει ελληνικες γραμματοσειρες και μου εκτυπωνει κινεζικα... (Εχω αντιστοιχησει τον εκτυπωτη με την LPT3, οποτε μετα απο cmd δινω ας πουμε dir > LPT3 αλλα οι ελληνικοι χαρακτηρες βγαινουν κινεζικα.. ) Και ως προεκταση, δεν μπορω να εκτυπωσω ελληνικα απο DOS εφαρμογες (ΚΕΦΑΛΑΙΟ) Any ideas?
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δοκιμασε να πας στα properties του cmd, και στο font να επιλεξεις lucida console.
ssof Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δες αν υποστηρίζει ο εκτυπωτής σου ελληνικά απο Dos.Αν δεν υποστηρίζει θα χρειαστει να του περάσεις softfonts.
Sting3r Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Με την επιλογη lucida console δεν αλλαξε κατι. Μαλλον θα χρειαστω softfonts (ετσι εκτυπωνα παλιοτερα με εναν epson). Δεν εχω ιδεα που να τα βρω ομως..
Bspus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 δοκίμασε να αλλαξεις την κωδικοποιηση απο το cmd. Η εντολη ειναι chcp 1253 (ή οποιαδηποτε αλλη γραμματοσειρα. Τα ελληνικα DOS ειναι 737 νομιζω)
Sting3r Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 δοκίμασε να αλλαξεις την κωδικοποιηση απο το cmd. Η εντολη ειναιchcp 1253 (ή οποιαδηποτε αλλη γραμματοσειρα. Τα ελληνικα DOS ειναι 737 νομιζω) Και παλι κινεζικα στην εκτυπωση..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.