Προς το περιεχόμενο

Πλήρης Μεταφορά Λειτουργικού σε Άλλο Δίσκο

kergaz13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έβαλα στον υπολογιστή μου ένα 2ο σκληρό δίσκο (SATA) και επειδή είναι αρκετά γρηγορότερος από τον απλό IDE που είχα, θέλω να μεταφέρω όλο το λειτουργικό μου σύστημα σε αυτόν (για να μην κάνω format και επανεγκατάσταση εξαρχής).

Ποιο πρόγραμμα προτείνετε για να πάρω ένα πλήρες image του συστήματος όπως είναι τώρα (drivers, προγράμματα, παιχνίδια κλπ.) και να το μεταφέρω στον καινούργιο δίσκο, ώστε πλέον να κάνω boot από εκεί;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Norton Ghost, Acronis True Image. Το πρώτο το έχω δουλέψει και είμαι υπερευχαριστημένος. Το 2ο, το προτείνουν πολλοί τώρα τελευταία. :)

Δημοσ.

Και εγώ για το Norton Ghost σκεφτόμουνα, απλά δεν έχω χρησιμοποίησει κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα και φοβάμαι μήπως μπλεχτώ με την διαδικασία, δεδομένου ότι τα data μου είναι περίπου 30GB (συνολική χωρητικότητα του σκληρού που βρίσκεται το λειτουργικό είναι 40GB)

Πρέπει να κάνω ένα image τέτοιου μεγέθους στον καινούργιο δίσκο, και μετά να τα "αποσυμπιέσω" σε αυτόν ώστε να μπορώ πλέον να τον κάνω bootable χωρίς πρόβλημα;

Δημοσ.

Γιατί δεν κάνεις ένα format και να στήσεις ένα καθαρό λειτουργικό με τα προγράμματα που χρειάζεσαι και να κάνεις τότε το image ώστε μετά αν ξαναχρειαστεί να κάνεις format να έχεις ένα έτοιμο σύστημα σε 5 λεπτά; ;)

Δημοσ.
Γιατί δεν κάνεις ένα format και να στήσεις ένα καθαρό λειτουργικό με τα προγράμματα που χρειάζεσαι και να κάνεις τότε το image ώστε μετά αν ξαναχρειαστεί να κάνεις format να έχεις ένα έτοιμο σύστημα σε 5 λεπτά; ;)

Μα αυτό θέλω να αποφύγω! Έκανα σχετικά πρόσφατα format και δεν θέλω να φάω 1-2 μέρες να το ξαναστήσω.

Βρήκα ένα προγραμμα το acronis migrate easy 7 που λέει οτι κάνει αυτό που ακριβώς θέλω...Θα δοκιμάσω και θα postaro σχόλια / εντυπώσεις

Δημοσ.
Μα αυτό θέλω να αποφύγω! Έκανα σχετικά πρόσφατα format και δεν θέλω να φάω 1-2 μέρες να το ξαναστήσω.

Α, οκ! Εγώ το είπα με το σκεπτικό πως είχες αρκετό καιρό να κάνεις και ήταν βαρύ το σύστημα. Όσον αφορά τις 1-2 μέρες, είσαι λίγο υπερβολικός! 3-4 ώρες καλά είναι (με μπόλικα προγράμματα)! Εκτός και αν χρησιμοποιείς τίποτα εξειδικευμένο που θέλει μπόλικη παραμετροποίηση! Anyway, καλή επιτυχία! ;)

Δημοσ.

Χρησιμοποίησα τελικά το Acronis Migratre Easy, δημιούργησε ένα ακριβές αντίγραφο του μικρού δίσκου (40GB) στον μεγάλο (160GB) αλλά:

- Αποσύνδεσα τον IDE δίσκο, το μηχάνημα φόρτωσε κανονικά windows από τον SATA, αλλά όταν έδωσα username και password για να μπω μέσα, έκανε logoff (!) και κολλούσε σε αυτή την ένδειξη!

- Όταν πάλι είχα τον IDE δίσκο συνδεδεμένο και έκανα boot από τον SATA, μπήκε μέσα κανονικά!!! Βέβαια, ως c: είχε τον IDE. Υποψιάζομαι ότι ίσως φταίει αυτό (πρέπει να δηλώσω τον SATA ως c: αλλά δεν με αφήνει!)

Έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω;

Το τελείως κουφό είναι ότι σε περίπτωση που αναγκαστώ να εγκαταστήσω τα windows εξ'αρχής στον SATA δίσκο, όταν ξεκινάω την διαδικασία με το cd των windows, δεν τον αναγνωρίζουν! Μου λένε ότι δεν υπάρχει καθόλου σκληρός δίσκος!

Δημοσ.
Το τελείως κουφό είναι ότι σε περίπτωση που αναγκαστώ να εγκαταστήσω τα windows εξ'αρχής στον SATA δίσκο, όταν ξεκινάω την διαδικασία με το cd των windows, δεν τον αναγνωρίζουν! Μου λένε ότι δεν υπάρχει καθόλου σκληρός δίσκος!

Αν προσέξεις, στην αρχή της εγκατάστασης των xp, σου λέει να πατήσεις F6 (αν θυμάμαι καλά) για να εγκαταστήσεις κάποια συσκευή όπως sata αν δεν την αναγνωρίζει η mb σου. Θα πρέπει να κατεβάσεις τους sata drivers για τον σκληρό σου, να τους εγκαταστήσεις εκείνη τη στιγμή και στη συνέχεια θα δει τον sata σκληρό σου! :)

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στο drive letter (C, D κτλ). Είχα ποστάρει παλιότερα αναλυτική περιγραφή και τρόπο να το λύσεις, ψάξε εδώ στο insomnia. Αν θυμάμαι καλά ούτε σε safe mode θα σε αφήνει, θέλει σωστή διάταξη των δίσκων και fdisk /mbr.

Δημοσ.

Η λύση που σου προτείνω είναι δοκιμασμένη πάρα πολλές φορές και 100% εγκυημένη.

- Κάνεις μία δισκέτα εκκίνησεις με το Norton Ghost.

(Υπόψιν το Norton Ghost πρέπει να είναι σχετικά καινούργιο σε έγκδιοση για να αναγνωρίζει τον SATA)

-Ξεκινάς το σύτημα με τη δισκέτα και κάνεις ένα copy disk (οχι partition) του IDE σου στον καινούργιο SATA.

:!: :!: :!: Μεγάλη προσοχή δώσε στο οτι κάποια στιγμή σου λέει οτι ο destination disk είναι μεγαλύτερος οπότε εσύ του λές να μεγαλώσει το partition σύμφωνα με το μέγεθος του destination disk.

Όσο για το οτι η εγκατάσταση των XP δεν σου εμφανίζει το δίσκο SATA οφείλεται στο οτι η Microsoft δεν περιλαμβάνει τους drivers του SATA controller της μητρικής σου στο πακέτο της εγκατάστασης. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις όσο ποιό καινούργια drivers βρέις για τον SATA controller και να κάνεις μια δισκέτα με αυτούς. Στη συνέχεια όπως είπε και ο Darkman_dd όταν ξεκινάει η εγκατάσταση θα πατήσεις F6 για να εγκαταστήσεις έναν άλλο driver, αυτόν που έχεις μέσα στη δισκέτα.

Good Luck ! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...