MusicNonStop Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 kalispera se olous.. exw ena provlima xwrou sto pc mou ki etsi apofasisa na agorasw hdd. to provlima mou einai to eksis ektos apo poli xwro xreiazomai episis kai megali aksiopistia logo twn simadikwn (gia mena) dedomenwn... rwtisa kai mou eipan pws tha einai kalo na kanw kapoio eidos mirroring. etsi exw kataliksei se 2 liseis ki elpizw na me voithisete na kataliksw se 1. Mou proteinan loipon tis Western digital to My Book Pro II, to apoio apoteleitai apo 2 sklirous twn 500GB ekastos,kai mou eipan pws mporw na tous xrisimopoihsw eite san 1 disko diladi 1TB eite san (raid 1 or 0) to opoio einai san mirroring 500gb...etsi otan kai ama KAEI enas apo tous 2 sklirous diskous paw kai agorazw enan allo 500gb ton vazw sto kouti tis western kai kanei Rebuilt kai ola komple. Elpizw na ta lew swsta mexri edw... Episis egw to allo pou skeftika kai den kserw an mporw na to kanw se ena PC einai na parw 2 sklirous 500gb ekastos kai na kanw to idio (mirroring or raid 1,0). Isxioun ola auta? Tha mporesw na exw aksiopistia...? Ki an nai me poia apo tis 2 liseis poio aksiopista wste na min iparxei periptwsi na xasw ta dedomena mou...? opoia alli idia kalodexoumeni... euxaristw poli...!
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 καλύτερα 2 δίσκους μέσα στο pc σου δεν ξέρω αν στο mybook υποστηρίζει raid 1 αλλα για σίγουρα 2 εσωτερικούς δίσκους ότι μέγεθος θες και όπως δήποτε έναν κοντρόλερ να υποστηρίζει raid 1 αν δεν έχει η μητρική σου ήδη πάνω τις
antonl Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Κι εγώ ψηφίζω υπέρ της λύσης pci κάρτας & εσωτερικών δίσκων. Επίσης το raid 0 είναι για λόγους ταχύτητας και πιο «ευαίσθητο» στην απώλεια δεδομένων αλλά θα χρησιμοποιείς όλο το μέγεθος των σκληρών (πχ 1ΤΒ στο My Book).
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 κάτσε ρε συ antonl γιατι με μπέρδεψες Raid 0 είναι Striping ( ταχύτητα στην ανάγνωση αξιοποίηση όλων τον δίσκων αλλα καμια προστασία δεδομένων αν χαλάσει ο ένας δίσκος χαλάει όλη η συστοιχία ) Raid 1 είναι mirroring ( πιο αργό από τω raid 0 αλλα υπερέχει στην ταχύτητα εγγραφης νομίζω {δεν θυμάμαι και σίγουρα όμως} αλλα παρέχει προστασία δεδομένων αν κλατάρει ο ενας δίσκος κανεις rebuiled και τα έχεις όλα πάλι πίσω) οποτε τω παιδί ψάχνει για λύση raid 1 έτσι δεν είναι ? τώρα όσο για τω mybook εγώ δεν θα τω πρότεινα εκτος του ότι θα είναι αρκετά πιο αργό από 2 σατα εσωτερικούς δεν τω εμπιστεύομαι και για σημαντικά δεδομένα λόγο ότι θα είναι και φορητός δηλαδή και εγώ έχω στείλει έναν εξωτερικό να δει τα ραδίκια ανάποδα όταν ο μικρός μου αδερφός έμπλεξε τα πόδια του στα καλώδια καθώς έτρεχε και τα πήρε όλα μαζί του
random Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 το Mybook του 1 TB, ειναι πολύ ακριβό, 500+ ευρώ. πως το κρινω ακριβό; external WD 500 GB USB2.0 My Book Essential 169,00 ? internal SATA Seagate 500GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2) 140,00 ? Στο Internet: 135,00 ? 2 απο αυτα να παρεις, για να εχεις το 1 TB, λιγοτερα απο 500ε θα δωσεις. Λες οτι εχεις προβλημα χώρου. εννοείς δεν εχεις που να βαλεις data, τοτε πάρε εσωτερικους δισκους. πιο φτηνοι, πιο γρήγοροι, και (αν εχεις καταλληλη μητρικη) μπορεις να κανεις raid μόνος σου. αν προβλημα χωρου ειναι οτι δεν χωραει αλλους δισκους το κουτί, ή ενδιαφέρεσαι για μεταφορά δεδομενων γραφειο-σπιτι, παρε εξωτερικό(ούς). Τo RAID-1 (mirroring, για ασφάλεια), μπορεις να το υλοποιήσεις οπως εγραψα, σε εσωτερικους αν εχει sata raid η μητρικη σου, ή σε εΞωτερικους, να φτιάξεις το "raid του φτωχού", με ενα πρόγραμμα που θα αντιγράφει σε τακτά χρονικά διαστήματα, στον Β δίσκο, οτι καινουριο αρχειο εμφανίζεται στον Α. Φυσικά χάνεις το 50% της χωρητικότητας. θα παρεις 2x500 Gb, και θα εχεις διαθεσιμα 500 για χρήση. Το RAID-0 (stripping, για αυξημενη ταχύτητα), κατα τη γνώμη μου δεν αξίζει. Κερδιζεις λιγη ταχυτητα, και χάνεις απο την αυξημένη πιθανότητα να τα χασεις όλα (1 χαλασμενος δισκος, χανονται τα δεδομένα και των 2). Σε εξωτερικους δε, δισκους, ειναι εντελως αχρηστο.
antonl Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Vatos_locos ο λόγος που ανέφερα τη διευκρίνιση για το raid 0 : [...] eite san 1 disko diladi 1TB eite san (raid 1 or 0) to opoio einai san mirroring 500gb...[...] το οποίο είναι όπως εξηγήσατε με λεπτομέρειες εσύ κι ο random. Αυτό που δεν ανέφερα είναι πως τέθηκα υπέρ της λύσης εσωτερικών δίσκων για λόγους ταχύτητας.
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 ok τοτε τώρα κατάλαβα απλά νομιζα οτι τα μπέρδεψαμε λιγο και τα εμπλεξα και εγω μετα
MusicNonStop Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 euxaristw poli gia tis apadiseis sas... tha dieleukanw ligo tin katastasi... iparxei mia periptwsi na ton metaferw ton disko...alla den einai auto to zitoumeno.... elega kai gia ekswteriko epeidi skeftika pws an..lew an kamia mera dwsei i DEI kamia kali tasi anw twn 220 volt stin mpriza mou kai kaei to pc mou tha parei paramazoma kai tous diskous mazi..enw o ekswterikos mporei kai na swthei.. oso gia tin timi logo etairias tha mou paei girw sta 300 eurw...opote den me polipeirazei i timi oso na kanw tin douleia mou me ton kalitero dinaton tropo...!
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 για την δεη που λες είναι σχετικό γιατί και ο εξωτερικός θα έχει δικό του τροφοδοτικό οποτε αν κάποια στιγμή η τάση πιάσει αιχμές μπορεί να καεί και εκείνο και μαζί και ο εξωτερικός δίσκος για αυτό καλύτερα αν φοβάσαι τόσο πολύ παίρνεις και ένα Πολύπριζο ασφαλειας η καλύτερα ένα UPS τώρα για το θέμα της μεταφοράς τω μονο σίγουρο είναι ότι αν κανεις raid με εσωτερικούς δίσκους δεν θα μπορείς να τους πας πουθενά αν δεν έχεις και ακριβώς τον ίδιο κοντρόλερ μαζί οποτε εδώ είναι ένα πρόβλημα και περιορίζεσαι στο να πάρεις Pci κοντρόλερ έτσι αν χρειαστεί να πας πάκου με τους εσωτερικούς δίσκους να έχεις και τον κοντρόλερ μαζί αν όμως σκέφτεσαι να τα μεταφέρεις μια φορα στο τόσο τότε καλύτερα να τους έχεις εσωτερικούς και ότι θες να μεταφέρεις με κάποιο Flashακι η ένα δισκάκι DVD η έναν εξωτερικό μικρότερης χωρητικότητας για αυτήν την δουλειά εγώ προσωπικά αν είχα δεδομένα που δεν θα ήθελα με τίποτα να τα χάσω τους δίσκους μου δεν θα τους κούναγα καθόλου
MusicNonStop Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 wraia... me oles autes tis simvoules diladi egw na kataliksw lete se eswterikous...? den kserw giati alla tous fovamai perrisotero apo ton ekswteriko giati mou exoune kanei malakeies ki exw xasei dedomena polles fores apo eswterikous logo reumatwn...logo astoxias diskou...logo diaforwn conflicts... a kai kati allo... ti paizei gia na kanw raid 1? thelei programa? kai den tha mporw na metaferw mono ton 1 apo tous 2 eswterikous diskous...?i tha thelei anagastika kai ton allo mazi me ton controller?
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 για raid αν θες κάτι αξιόλογο θα κανεις μονο από hardware dildi τον κοντρόλερ σου τώρα όσο για τις φοβίες σου είναι καθαρά θέμα τύχης αν πάρεις όλες τις απαραίτητες προστασίες μου μπορεί μέσος χρηστης (σταθεροποιητές Ups συχνά backup) τότε από εκεί και πέρα είναι άλλο θέμα αν θα σου χαλάσει κάτι από "οστοξια" που λες πράμα που μπορεί να τω πάθεις και στον εξωτερικό εγώ πχ αγόρασα από πλαίσιο έναν Western Digital 250Gb καινούριο και μου ήρθε χαλασμένος πήγα τον άλλαξα και μάντεψε και αυτός με bad clusters, αποτέλεσμα η παρτίδα μάλλον ήταν προβληματική α και αν κανεις raid από hardware ναι αν θελήσεις να μεταφέρεις ποτε τους δίσκους σου θα πρέπει να τους μεταφέρεις μαζί όλους τους HDD + Κοντρόλερ αν μεταφέρεις μονο έναν δίσκο τότε απλά θα φαίνεται σας αφορμάριστος εγώ προσωπικά έχω raid με εσωτερικούς δίσκους και αν θέλω να μην χάσω δεδομένα τα αφήνω μέσα στο pc μου σε εσωτερικούς δίσκους και αν θέλω να τα μεταφέρω έναν πιο μικρό εξωτερικό η κάποια αλλα αναλώσιμα
MusicNonStop Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 a kai ti paizei se periptwsi pou px: exw enan skliro 40gb me to leitourgiko sto opoio exw kanei tis rithmiseis gia na kanoun raid 1 oi 2 diskoi twn 500gb kai kanw format....? tha xalasei to raid? tha prepei na ksanastisw kati sto leitourgiko gia na tous dei...?
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 δεν υπάρχουν ρυθμίσεις στο hardware raid που να έχουν σχέση με software και λογισμικό όλες οι ρυθμίσεις σου μένουν πάνω στον κοντρόλερ σου οποτε και όταν κανεις format έχεις τους δίσκους σου στην συστοιχία που ήταν άθικτους
random Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Eπειδή βλέπω ρωτάς πολλά, λεω να μην κάνεις τιποτα σε raid. Καλή λύση αλλα θελει προσοχή. μη με παρεξηγείς και συγνώμη αν προσβάλω. ειτε, βρες καποιον επαγγελματία που να ξέρει να στο φτιάξει (της εργασίας ειναι τα data, αφου πληρώνεις για το hardware δωσε και κατι για μια υπηρεσία), ειτε, βρες ενα πρόγραμμα που να κανει one way synchronization every X min/secs, μεταξυ δυο δισκων, οπως εγραψα στο προηγουμενο ποστ. πιο ευκολη διαχειριση, ευκολα μεταφέρεις το προγραμμα, τα settings, και τους δισκους σε αλλο pc. απλά δεν θα ειναι real time. θα χάσεις οσα δεδομενα, γράφτηκαν στον δισκο μεσα στο Χ χρόνο. στο χερι σου ειναι να τον κάνεις σύντομο για να μη χασεις πολλά.
tonyk_x Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 +1 gia eswterikous sklirous se raid 0. twra an fovase toso poly th day pare ena kalo ups me eksomalhnsy tashs gia na exeis perisoteres pi8anothtes kai ta data na swseis sthn ka8e mlk ths deh alla kai to pc ......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.