omnislash Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Λοιπόν επειδή το pc κάνει πολύ θόρυβο ειδικά όταν κάνει encoding η παίζει κανά πιαχνίδι (να φανταστείτε ότι και με κλειστή την πόρτα του δωματίου ακούγεται ) θα ήθελα να μου πρότείνετε τι εξαρτήματα να αγορασω για να μη με πιάσουν κώτσο και μου φορτώσουν τα χίλια δυο.
omnislash Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Στα system devices μου έχει intel 82801 και intel 915g και pentium στα 3,6 ghz
kx5 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Αρχικά αλλάζεις ψύκτρα-ανεμιστήρα επεξεργαστή που κάνει τον περισσότερο θόρυβο. Στη συνέχεια βλέπεις ποιοι ανεμιστήρες (κάρτας γραφικών, κουτιού κτλ) βαράνε στα αυτιά σου και ανάλογα τους αλλάζεις με κάτι ποιοτικότερο. Για λεπτομέρειες βλέπε παρόμοια θέματα στο forum και.. εδώ είμαστε
omnislash Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Αρχικά αλλάζεις ψύκτρα-ανεμιστήρα επεξεργαστή που κάνει τον περισσότερο θόρυβο. πόσο περίπου παέι το μαλλί; Στη συνέχεια βλέπεις ποιοι ανεμιστήρες (κάρτας γραφικών, κουτιού κτλ) βαράνε στα αυτιά σου και ανάλογα τους αλλάζεις με κάτι ποιοτικότερο Αυτό πως θα το διαπίστώσω; Παίζει κανά ρόλο η σκόνη ή ότι το πίσω μέρος του κουτιού ακουμπάει τοίχο;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ναι σαν πρωτο βημα πρεπει να αλλαξεις ψυκτρα+ανεμιστηρακι για την cpu και να παρεις μια που να εχει θορυβο αρκετα λιγοτερο απο 20db, περιπου 16db. Ποια καρτα γραφικων εχεις και ποιο τροφοδοτικο ; το κουτι εχει ανεμιστηρακι ;
Lafas1987 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Παίζει κανά ρόλο η σκόνη ή ότι το πίσω μέρος του κουτιού ακουμπάει τοίχο; OMG... Τι λες τώρα??? Και πώς βγαίνει ο αέρας με αυτό που έχεις κάνει???? :-? :???: ΄ Tα PC κάνουν φασαρία όπως και να έχει... Άλλα κάνουν πολύ και άλλα λιγότερο...
ANEMOS-V Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 mipos exei kanei trypa sto toixo? ? kali skepsi.. pao na fero kalemia..
tolis86 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 1. καθαριζεις τις σκονες. αυτο απο μονο του θα ριξει τις θερμοκρασιες καμποσους βαθμους αν εχει φτιαξει πετσα η σκονη 2. αν δεν εχεις περνεις και βαζεις μπροσ/πισω/πανω οπου μπαινουν τελως παντων ανεμιστηρες καταληλου μεγεθους. να προσεξεις να παρεις ανεμιστηρες που κανουν θορυβο λιγοτερο απο 20 ΤΟ ΠΟΛΥ db 3. αν ο θορυβος συνεχιζεται αλαζεις ψυκτρα/ανεμιστηρα στον επεξεργαστη ή/και στη καρτα γραφικων αν κανει θορυβο 4. αλαζεις τροφοδοτικο. καποια ειναι αρκετα θορυβοδη. ισως και το δικο σου αλλα αυτο οπως βλεπεις ειναι το τελευταιο... το ποιος ανεμιστηρας κανει θορυβο το καταλαβαινουμε πιεζοντας στον στον αξωνα του για να σταματισει να περιστρεφεται(για λιγο!) αν ο θορυβος πεσει τοτε βρηκαμε τον ενοχο.
omnislash Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Φχαριστώ για τις απαντήσεις. Καρτα γραφικών έχω την 7800 gtx.Το τροφοδοτικό πως το βλέπω; Πάντως εγώ νομίζω πως κάτι παίζει με τον επεξεργαστή.Γιατί είναι τόσος ο θόρυβος στο encoding που δεν μπορώ να μεινω στο δωμάτιο. Σε κατάστημα που ρώτησα μου είπαν για υδρόψυξη και δε θα ακούγεται τπτ.Στέκει αυτό;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Aμα παρεις κατι τετοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806302 φυσικα και στεκει
Lafas1987 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Μα το ανεμιστιρακι του CPU στις ίδιες στροφες δουλεύει ετσι και αλλιως... Ειτε δουλεύει σε full load είτε σε idle... πως γίνεται και κάνει παραπάνω θόρυβο δεν μπορω να καταλαβω.
IMMORTALFRANK Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Κάτι μου λέει πως ο ένοχος είναι το ανεμιστιράκι του chipset. Για δες μήπως προέρχεται από εκεί το πρόβλημα. Είχα πάθει και εγώ κάτι παρόμοιο. Έκανε τόσο θόρυβο που νόμιζα πως ότι ήταν από την απέναντι οικοδομή. Αν είναι κάτι τέτοιο μπορείς να το αλλάξεις και με heatsink, αρκεί το κουτί σου να αερίζεται επαρκώς. Πάντως απομάκρυνέ το κουτί αρκετά από τους τοίχους. Δεν το βοηθάς να ανανεώνεται ο αέρας έτσι......
passaris91 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 thermokrasies exeis kitaksei pote??posous anemisthres exeis epanw sto kouti???lafas1987 oso gia to anemisthraki oso pio megaly h thermokrasia toses perissoteres oi strofes pou doulevei!!o megalos thoryvos synythos einai apo karta grafikwn chipset kai cpu oso gia tous case fan den nomizw na kanoun kai toso thoryvo!
Lafas1987 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Ρε παιδιά τι λέτε? Το ανεμιστηράκι το ίδιο δουλεύει. Δεν είναι mobile ο CPU, εκτός και αν το έχει ρυθμίσει με κάποιο πρόγραμμα να το κάνει ή έχει βάλει κάτι σαν Coll 'n' Quiet ή κάτι τέτοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.