Ailuros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Το πρώτο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει μια οποιαδήποτε D3D10 GPU για AGP θα είναι η κατανάλωση ενέργειας. Αν υπάρξουν ποτέ τέτοιες λύσεις θα είναι μόνο low end λύσεις που έχουν και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Πέραν τούτου αν δεν υπάρξει καμία άλλη λύση AGP για D3D10, οι πρώτοι που θα πανηγυρίσουν θα είναι οι δημιουργοί παιχνιδιών μιας και επιτέλους θα μπορέσουν να κάνουν χρήση του αμφίδρομου καναλιού του PCIe.
AGNUSDeI Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Αν υπάρξουν ποτέ τέτοιες λύσεις θα είναι μόνο low end λύσεις Xa... giati... ti exoume...? logistika grafia...? :-x Edo milame gia mesea katigoria ~ 8)
Ailuros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Οι G84/RV630 θα είναι μεν single slot λύσεις, αλλά η κατανάλωση ενέργειάς τους δεν νομίζω να επιτρέπει AGP. Φοβάμαι ότι η X1950PRO θα παραμείνει η γρηγορότερη AGP κάρτα και ο τελευταίος των Μοικανών.
AGNUSDeI Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Φοβάμαι ότι η X1950PRO θα παραμείνει η γρηγορότερη AGP κάρτα και ο τελευταίος των Μοικανών. Ssssssst... apo to stoma sou kai se kanenos to afti ~
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 RX1950GT X1950XT αυτές δεν υποτίθεται ότι είναι πιο γρήγορες από τιν Pro ? εγώ πιστεύω θα βγει κάποια σειρά 8600XX η κάτι άλλο με Dx10 απλά η τιμή του θα σου λέει να πας κατευθεία ναι Pci-e αν αναλογιστούμε ότι η πιο ακριβή Agp κάνει ~320 ευρώ ενώ με τα ίδια και λιγότερα παίρνεις 8800
iced Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 απλά η τιμή του θα σου λέει να πας κατευθεία ναι Pci-e Kαι εμενα αυτο με εκανε και αλλαξα πριν κατι μηνες... Η ακριβοτερη agp εχει 320 αλλα δεν τα αξιζει σε καμια περιπτωση ομως.... Η 1950ΧΤ ειναι πολυ καλυτερη.... Και το 1950προ την φτανει (7800GS golden sample = 7900GT) αρκετα ανετα και ισως την περναει για ελαχιστα σε καποια αλλα
Ailuros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ssssssst... apo to stoma sou kai se kanenos to afti ~ Η αγορά και οι χρήστες είχαν 3 ολόκληρα χρόνια ως τώρα για να κάνουν την μετάβαση στο PCIe. Aν ήταν να διαιωνίζουμε πρωτόκολλα θα έπρεπε λογικά να αρχίσουμε να ζητάμε και κάρτες PCI ή οτιδήποτε άλλο πιο απαρχαιομένο. Δεν πρόκειται να κάνει καμία ιδιαίτερη διαφορά το εύρος μνήμης του PCIe, την διαφορά θα την κάνει η χρησιμοποίηση του αμφίδρομου καναλιού σε αυτά. Ως τώρα οι δημιουργοί παιχνιδιών λαβαίνουν υπόψιν τους την έλλειψη αυτού σε συστήματα AGP και δεν το χρησιμοποιούν. Κανείς τους δεν έχει όρεξη ούτε να αδικήσει μια ομάδα χρηστών αλλά ούτε και να σπαταλάει πολύτιμο χρόνο στο να γράφει πολλαπλά paths για διαφορετικά συστήματα. Λογικά λοιπόν παίρνουν τις ελάχιστες προδιαγραφές για γνώμονα και κάτα έμμεσο τρόπο σημαίνει απλά ότι οι πραγματικές δυνατότητες του PCIe διαύλου μένουν ανεκμετάλλευτες. Φυσικά και σέβομαι τον καθένα που δεν θέλει να αναβαθμίζει σε τακτικά διαστήματα, αλλά κάποια στιγμή όλα τα πράγματα φτάνουν σε ένα όριο όπου πρέπει να τραβηχτεί μια διαχωριστική γραμμή. Τόσο όσων αφορά την κατανάλωση ενέργειας, όσο και την γενική εξέλιξη της τεχνολογίας. Αρκετά φρέναρε η ιστορία αυτή, καιρός να προχωρήσουμε μπροστά.
AGNUSDeI Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Καλώς ή κακώς, το AGP πέθανε. Sopa kale... eine Undying...(ligo zobi ala spartarai akoma) ~ 8)
Ailuros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Τι μου θύμισες τώρα.....Clive Barker's Undying...τι παιχνιδάρα για την εποχή του
AGNUSDeI Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Nai Ailuros ala ta DX10 vasizode perisotero stin VGA para stin CPU... Opote opos katalavenis an kapios exei enan P4 apo 3+Ghz kai pano giati na to alaksi ??? Epidi to theloun i eteries ??? Mipos eise kai esei thima tou marketing ton eterion ??? [ Xoris pareksigisi ] Τι μου θύμισες τώρα.....Clive Barker's Undying...τι παιχνιδάρα για την εποχή του To termatisa 2 fores kai gamo ta paignidia... simfono ~
Ailuros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Nai Ailuros ala ta DX10 vasizode perisotero stin VGA para stin CPU... Για δοκίμασε να βάλεις έναν P4 3GHz με μια G84 ή G80 και πες μου μετά τι φρούτο ακριβώς είναι το (abysmally) CPU limited για ένα σύστημα; Αν ίσχυε έστω και κατά το παραμικρό το παραπάνω όπως το έχεις καταλάβει, τότε δεν θα σε εμπόδιζε θεωρητικά και τίποτα να βάλεις ένα Celeron 1GHz με μια 8800 και να περιμένεις να στα κάνει όλα η κάρτα γραφικών. Πρώτον ΠΑΝΤΑ μια δυνατή κάρτα γραφικών θέλει και δυνατό επεξεργαστή και δεύτερον τι ακριβώς περιμένεις ότι θα ξεφορτώσει τάχα μου τάχα μου το D3D10; Opote opos katalavenis an kapios exei enan P4 apo 3+Ghz kai pano giati na to alaksi ??? Ακόμα και με έναν FX-53 είμαι CPU limited με μια 8800GTX σε οποιοδήποτε λογισμικό περιβάλλον. Με σώζει το γεγονός και μόνο ότι χρησιμοποιώ αρκετά υψηλές αναλύσεις στις οποίες δεν έχουν και πρόσβαση όλοι. ΄Οχι μόνο αυτό αλλά οι διπλοπύρηνοι επεξεργαστές θα ξεκινήσουν να κάνουν αισθητή διαφορά πλέον στα επερχόμενα παιχνίδια. Και όχι επειδή μια G84 θα είναι μια ταπεινότερη λύση από μια G80 δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ακριβώς την ίδια επεξεργαστική ισχύ για να απλώσει τα πόδια της. Epidi to theloun i eteries ??? Οι κατασκευαστές καρτών γραφικών χαίρονται για κάθε κάρτα που πουλάνε. Mipos eise kai esei thima tou marketing ton eterion ??? [ Xoris pareksigisi ] Ακόμα και έτσι να ήταν θα άλλαζε τι ακριβώς σε κάποιες πραγματικότητες;
parsifal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μα ακριβώς επειδή οι εταιρείες θέλουν να τα παίρνουν, θεωρώ προσωπικά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγουν αξιόλογες κάρτες σε AGP. Δηλαδή όσοι πήγαν πέρυσι σε πλατφόρμα AMD X2 939 και δεν έχουν καμία διάθεση προς το παρόν να ξεκουνηθούν, δεν αποτελούν σεβαστό target group; Είναι τόσο CPU-limited που δεν έχει νόημα η αντικατάσταση π.χ. μίας 6600GT ή 9800 Pro με κάτι καλύτερο; Και Ailure: το σχόλιο για το πρόβλημα κατανάλωσης ενέργειας σε ΑGP δεν το πολυ-έκαψα. Ένας extra power connector πάνω στην κάρτα δεν είναι αρκετός σε αυτήν την περίπτωση...;
AGNUSDeI Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Kala tora apo pou na ksekinisi kanis...??? Αν ίσχυε έστω και κατά το παραμικρό το παραπάνω όπως το έχεις καταλάβει, τότε δεν θα σε εμπόδιζε θεωρητικά και τίποτα να βάλεις ένα Celeron 1GHz με μια 8800 και να περιμένεις να στα κάνει όλα η κάρτα γραφικών. Ego den sigrino CPU'S kai epidosis... panta i kenouries eine kaliteres... Kai den milao gia Celeron... pos den thimithikes kai ton Pentium Pro...? E kai...? ti diladi...? tosa xronia pou i gamers me consola PS2 paizoun orea paignidia mipos exou kani kamia anavathmisi...??? Tote giati i PC users prepi na kanoun sinexia anavathmisi...??? Epidi to theloun i eteries...(oxi mono ton VGA, ala kai CPU, Chipset, ktl.)...??? Ti soi skeptiko eine afto pou exeis...? den to katalaveno ~ Πρώτον ΠΑΝΤΑ μια δυνατή κάρτα γραφικών θέλει και δυνατό επεξεργαστή και δεύτερον τι ακριβώς περιμένεις ότι θα ξεφορτώσει τάχα μου τάχα μου το D3D10; "Taxa mou taxa mou"... ti enois paly...? Ego leo oti ena systima me carta DX10 tha trexi pio grigora se efarmoges DX10 apoti se efarmoges DX9... Kai afto aneksartitos CPU... An lipon kapoii xrisimopioun tora enan P4 3+Ghz kai paizoun ta paignidia tous mia xara... Giati na min boroun kai me DX10...??? Epidi to theli to marketing... gia na poulane sinexia... xaras to kouragio sou... Gia na doume posa xronia tha kratisi afto... (to kouragio sou) ~ :roll: Ακόμα και με έναν FX-53 είμαι CPU limited με μια 8800GTX σε οποιοδήποτε λογισμικό περιβάλλον. Με σώζει το γεγονός και μόνο ότι χρησιμοποιώ αρκετά υψηλές αναλύσεις στις οποίες δεν έχουν και πρόσβαση όλοι. ΄Οχι μόνο αυτό αλλά οι διπλοπύρηνοι επεξεργαστές θα ξεκινήσουν να κάνουν αισθητή διαφορά πλέον στα επερχόμενα παιχνίδια. Nai simfono se afto to simio... kamia antirisi... Ala kai to Hyper threading ton P4 emine anekmetalefto tosa xronia ousiastika ~ Και όχι επειδή μια G84 θα είναι μια ταπεινότερη λύση από μια G80 δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ακριβώς την ίδια επεξεργαστική ισχύ για να απλώσει τα πόδια της. Olo isxi... isxi... isxi... na min epanalavo paly ta peri marketing... Kai gia to paradigma me tis consoles ~ :-? Οι κατασκευαστές καρτών γραφικών χαίρονται για κάθε κάρτα που πουλάνε. Edo simfonoume 100%... Arki na min xeromaste na agorazoume kai emois kathe xrono ~ (oxi oti tha me xalage an mou perisevane ta Euro) :twisted: Ακόμα και έτσι να ήταν θα άλλαζε τι ακριβώς σε κάποιες πραγματικότητες; Den ksero... malon tipota... Ego pistevo oti emois prepi na prospathoume gia na kanoume sosti oikonomia tirodas to gnomiko "Pan metron Ariston" ~
Lafas1987 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Mages Georgiou speaking.... Βασικά πότε θα σταματήσουν να βγαίνουν AGP?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.