Eusebius Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 24/07/2007: Η LP2065 βγαίνει πλέον με πάνελ A-MVA, όχι S-IPS! Δείτε μήνυμα #10. Με βάση τον ασύλληπτο οδηγό στα φόρουμ του AnandTech (βλ. και σχόλια από Insomniacs), τα καλά λόγια που μου είπαν και την πάρα πολύ καλή τιμή για τέτοιο πάνελ (505?, με τον ΦΠΑ μέσα, όχι από ηλεκτρονικό κατάστημα), παρήγγειλα την HP LP2065, 20 ιντσών, 1600x1200, με πάνελ S-IPS. Ο οδηγός την έχει 2η στις εφαρμογές γραφείου και στο desktop publishing, 3η για φωτογραφία, και πουθενά στα παιχνίδια και τις ταινίες. Δεν είχα βρει κάποιο αναλυτικό τεστ εμπιστοσύνης σαν αυτά του X-bit labs και την παρήγγειλα κάπως διστακτικά, αλλά την έχω τώρα δύο μέρες και δεν έχω απογοητευτεί καθόλου. Παρουσίαση της LP2065 στο ελληνικό σάιτ της HP Πρώτες εντυπώσεις Η ευκρίνεια είναι πολύ καλή. Για να ακριβολογώ, η καλύτερη που έχω δει ποτέ, μόνο που δεν έχω δει πολλές καλές οθόνες. Η κατασκευή φαίνεται γεροδεμένη. Τα συνοδευτικά ήταν πλήρη: ένα ζευγάρι DVI και ένα ζευγάρι αναλογικά καλώδια, USB καλώδιο για τροφοδοσία των τεσσάρων θυρών που έχει στο πλάι και από κάτω, λογισμικό για ρύθμιση (δεν το έβαλα), άλλο λογισμικό για εναλλαγή πορτραίτου/τοπίου (Pivot Pro για 2000 και XP, ούτε αυτό το έβαλα), οδηγοί, εγχειρίδια PDF κλπ. Η όψη της είναι μοντέρνα και κομψή, αν και θα την προτιμούσα μια ιδέα λιγότερο ογκώδη. Ηχεία και τέτοια συμπράγκαλα δεν έχει, αλλά έχει υποδοχή για κάτι έξτρα ηχεία της HP. Με εγγυήσεις κ.τ.τ. δεν ασχολήθηκα, αλλά βλέπω τώρα στην ελληνική σελίδα της HP ότι δεν είναι άσχημοι οι όροι. Την έχω δουλέψει σε XP SP2 με ενεργοποιημένο το ClearType και λίγο σε Ubuntu Linux (το ουμπουντάκι μου αρέσει πιο πολύ τώρα με τη νέα οθόνη), και τα δύο με low-end κάρτα, την FX 5200. Η οθόνη που αντικατέστησε είναι μια NEC LCD1970NX, 19΄΄, 1280x1024, επίσης με S-IPS και ψηφιακή είσοδο. Δύο σημειώσεις 1. Oι οθόνες με πάνελ S-IPS μπορεί να είναι οι ακριβότερες, αλλά δεν είναι ιδανικές για παιχνίδια και πολυμέσα. (Από παιχνίδια δεν έχω ιδέα, αλλά για πολυμέσα δεν ξέρω αν μπορούμε να τις πούμε και κακές βέβαια. Ούτε από τούτη ούτε από την προηγούμενη είχα παράπονα, αλλά δεν είμαι πολύ των ταινιών ούτε έχω υψηλές απαιτήσεις σʼ αυτά.) 2. Όσους δεν είναι συνηθισμένοι σε μικρά πίξελ τα 1600x1200 εικονοστοιχεία σε 20΄΄ μπορεί να τους δυσκολέψουν, τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο της προσαρμογής. Μια καλή, μεγαλύτερη οθόνη στα ίδια εικονοστοιχεία είναι η Samsung SyncMaster 214T, στις 21,3΄΄, με πάνελ S-PVA, που όμως είναι γύρω στα 150 ευρώ ακριβότερη: http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=214t http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=lp2065 Συμπερασματικά Αν ζητάτε καλή και φτηνή οθόνη 20 ιντσών κυρίως για κείμενο και εφαρμογές γραφείου, δείτε την! Ό,τι απορίες έχετε, στη διάθεσή σας.
Freakster Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ερωτηση: Σε τι αναλυση δουλευεις τον υπολογιστη πλεον; Αν δεν δουλευεις στη native αναλυση της οθονης εχεις οντως μεγαλο προβλημα;
Eusebius Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Στη φυσική βέβαια, 1600x1200! Άμα ήταν να δουλεύω παρακάτω, κρατούσα και την άλλη, που είναι μια χαρά οθόνη. Για το πρόβλημα, είναι σχετικό. Η ευκρίνεια πέφτει αλλά πολλούς δεν τους ενοχλεί (ή τους ενοχλεί λιγότερο από τα μικρά γράμματα, όταν ο λόγος που το κάνουν είναι αυτός). Δες, π.χ., εδώ: http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=181188 Το καλύτερο είναι να δεις μόνος σου. Βρες κάπου μια καλή LCD με καλή ευκρίνεια και συνδεδεμένη ψηφιακά με την κάρτα και ρίξε της την ανάλυση. Μετά είναι το θέμα του λόγου. Η 1600x1200 είναι 4:3. Πρέπει λοιπόν να διαλέξεις ίδιο λόγο άμα θες να αλλάξεις, π.χ., 1400x1050 ή 1280x960 κλπ. Άμα τη βάλεις να απεικονίζει 1280x1024 στοιχεία, ο κύκλος θα φέρνει λίγο προς ξαπλωτό αυγό. Αλλά και πάλι έχω δει σχόλια ότι η παραμόρφωση είναι ανεπαίσθητη.
Freakster Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 lol @ ''θα ερθω να στη βουτηξω'' Tωρα με φοβισες. Ελεγα να παρω μια οθονη ή 1600χ1200 ή 1680χ1050 (ξερω οτι δεν εχουν καμια σχεση) αλλα τρεχοντας καποια διαγνωστικα στο πισι ειδα οτι η nvidia geforce 6200 τρεχει αναλυση ως 1280x1024. Επειδη δε με βλεπω να αναβαθμιζω συντομα καρτα γραφικων υπολογιζα οτι θα δουλευα απλα σε χαμηλοτερη αναλυση, δηλαδη υπαρχει περιπτωση να ξυπνησω ενα πρωι και να λειπει η οθονη απο το γραφειο μου; Τεσπα, ισως να με ενοχλει λιγοτερο απο τα μικρα γραμματα οπως λες και να μη με νοιαζει, αλλιως θα στραφω στην αγορα αναβαθμισμενης καρτας..
georgeadams Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 αλλα τρεχοντας καποια διαγνωστικα στο πισι ειδα οτι η nvidia geforce 6200 τρεχει αναλυση ως 1280x1024. Είσαι σίγουρος? Μήπως το διαγνωστικό που έτρεξες έλαβε υπ' όψη και τη μέγιστη ανάλυση του μόνιτορ που ήταν συνδεδεμένο εκείνη τη στιγμή στην οθόνη? Ρωτάω γιατί έχω δοκιμάσει GeForce 3 Ti500 σε 20" Wide και σήκωσε τα 1680x1050 μια χαρά (φυσικά όχι σε παιχνίδια)...
Freakster Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Aπο οτι διαβασα, ελεγε για τις υποστηριζομενες αναλυσεις και ειχε καποιες ακομα και η μεγαλυτερη που ειχε ηταν η 1280χ1024. Να μη πω και ψεματα ομως, δε θυμαμαι καν πιο προγραμματακι ηταν, ενα freeware. Αν εχετε καποιο ''εργαλειο'' που να εμπιστευεστε πολυ σε μετρησεις, πειτε το μου να το κατεβασω να το τρεξω, να σιγουρευτουμε. Thank you! Μηπως αυτα που λετε θα ξεκλειδωσουν με το powerstrip? Δε χρησιμοποιω το πισι για παιχνιδια, οποτε ισα ισα να μπορω να δουλευω στο περισσοτερο χωρο που θα μπορω, θελω. Samsung 215 σου'ρχομαι, μαλλον
Eusebius Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Freakster, ούτε εγώ τη δουλεύω με καμιά σούπερ κάρτα (FX 5200, πιο κάτω από τη δική σου) και παίζει κανονικά στα 1600x1200 γιʼ αυτά που κάνω -- ΟΧΙ παιχνίδια! Αλλά είμαι περίεργος να βάλω καμιά καλή κάρτα να δω αν θα έχει διαφορά σε τέτοιες ελαφριές χρήσεις.
grigas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 και εγώ με μια radeon 9550 δουλεύω μια χαρά στα 1680χ1050
Serpe_7 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Πλεόν όλα τα λεφτά στις οθόνες είναι τα πολυμέσα, αν ζητάς απλώς μια οθόνη για δουλειές γραφείου μπορείς να βρεις μια πολύ καλύτερη και οικονομικότερη λύση και σε πιο πολλές ίντσες.Εγώ για παράδειγμα που δεν είμαι και ο φαντικός gamer (όχι ότι δεν είμαι και καθόλου όμως) και που με ενδιαφέρουν πιο πολύ οι ταινίες και το σερφάρισμα έχω την Samsung 215TW με 8ms χρόνο απόκρισης (21 ίντσες) και πιστεύω ότι είναι ιδανική για τους τομείς που την χρειάζομαι πιο πολύ.Αν για παράδειγμα ήμουν ο πορωμένος gamer και κομπιουτεράκιας θα έπαιρνα μια με 5 ή 2 ms και με 22 ίντσες.Θέλω να πω ότι πριν την αγορά μιας τέτοιας οθόνης πρέπει να σκεφτείς καλά ποια είναι τα δικά σου γούστα και προτιμήσεις και να αποκτήσεις μία ανάλογα με τις δουλειές που θα την χρειαστείς περισσότερο.Τέλος δεν θεωρώ ότι μία οθόνη 20 ιντσών με κόστος 500 ευρώ είναι καλή και ιδανική λύση για εφαρμογές γραφείου όσο ποιοτική και αν αποδεικνύεται στην πράξη (σε σύγκριση πάντα με την τιμή της εννοείται)
Eusebius Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Για όποιον/όποια κοιτάζει αυτή την οθόνη Η LP2065 βγαίνει πλέον με πάνελ A-MVA, όχι S-IPS! AnandTech - The LCD Thread Τουλάχιστον, λέει το παραπάνω θρεντ, η HP δεν το έκανε στα κρυφά όπως το έχουν κάνει άλλες εταιρίες, που βγάζουν μια οθόνη με καλό/ακριβό πάνελ για να γραφτούν καλά λόγια στα τεστ και στις παρουσιάσεις, και μετά το στρίβουν σε φτηνότερο πάνελ... και έτσι ο υποψήφιος αγοραστής έρχεται αντιμέτωπος με το λεγόμενο panel lottery: αν θέλει να πάρει την οθόνη, δεν ξέρει με ποιο πάνελ θα του έρθει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.