Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με καινουργια καρτα γραφικων...

jason88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρα μολις σημερα μια GF5500 AGP για ενα παλιο συστημα. Το pc ξεκινησε κανονικα χωρις κανενα προβλημα αλλα τη στιγμη που περιμενα να εμφανιστει το logon screen των XP η οθονη μπαινει σε stand by mode και σβηνει. Κλικαρω, παταω κουμπια στο πληκτρολογιο αλλα τπτ δεν γινεται. Μενει σε stand by. Υπαρχει κατι να κανω ωστε να λυθει το προβλημα?

Δημοσ.

καταφερα και μπηκα σε Safe mode, περασα τους drivers εκανα restart αλλα παλι το ιδιο προβλημα... Πριν βγει το logon screen βγηκε ενα μηνυμα απτα XP "please wait...." και εκει που περιμενα η εικονα χαλασε με γραμμες και η οθονη μετα απο λιγο περασε σε stand by....

Δημοσ.

κρατα τω F8 πατημένο και ξεκινα σε κατάσταση λειτουργίας VGA λογικά θα άνοιξη με ανάλυση 800*600 μετά ανέβασε την ανάλυση και κανε restart λογικά θα δουλέψει έχω πάθει και εγώ τω ίδιο και ήταν θέμα driver και οθόνης λόγο ότι η οθόνη μου ήταν παλιά

Δημοσ.

η GF5500 ειναι 1,5volt και προφανως η μητρικη σου δεν υποστηριζει τετοιες καρτες!

edit:κοιτα κι εδω...http://www.directron.com/15agpguide.html

Δημοσ.

παιδιά οι κάρτες νέας γενιά Agp μέχρι παίζουν σε όλες τις μητρικές οι παλιές κάρτες δεν παίζουν στις καινούργιες, δεν τίθεται τέτοιο θέμα αν ήταν να μην την υποστηρίζει δεν θα έβλεπε ούτε τω πρώτο post που κάνει το pc μας αλλα θα άκουγε 2 μακριά μπιπ

Δημοσ.

Επειδη θελω να βαλω και εγω νεα καρτα σε παλιο μηχανημα (P3/1000) με AGP 2x/4x το εχω ψαξει λιγο:

1. Πολλες καρτες AGP 8x ΔΕΝ ειναι πληρως συμβατες με AGP 4x (ενω θεωρητικα θα επρεπε). Θα πρεπει ο κατασκευαστης να αναφερει οτι η καρτα του ειναι AGP 8x και 4x. Τα volt που δινει το AGP 4x και 8x ειναι διαφορετικα, οποτε πριν αγορασετε καρτα δειτε οτι ειναι 8x/4x συμβατη.

(Πολλες AGP καρτες ταιριαζουν στο AGP slot ακομα και αν δεν ειναι συμβατες)

2. To AGP slot δινει max 41Watt, οποτε οι νεοτερες καρτες θελουν extra τροφοδοσια και συνηθως τροφοδοτικο οχι μονο >350-400Watt αλλα που να δινει 20Α στo 12Volt rail (για τις τελευταιες καρτες).

3. Πολλα προβληματα παρουσιαζονται λογω:

- Μη σωστης απεγκαταστασης των παλιων drivers

- Οχι αρκετη τροφοδοσια

Δημοσ.

η καρτα γραφικων ειναι αυτη >> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.515638

νεωτερα: δοκιμασα να μπω σε vga mode. προσπαθησα να αλλαξω αναλυση ειτε σε 800χ600 ειτε σε 1024χ768. και στις δυο περιπτωσεις η οθονη εβγαλε κατι κουκκιδες και δεν μπορουσα να κανω τπτ.

σε safe mode δοκιμασα να ανεβασω την αναλυση σε 800χ600 &εκανα ρεσταρτ. μετα και παλι δν μπορουσα να δω το logon screen αλλα τουλαχιστον η οθονη δεν εσβηνε. ειναι και αυτο μια προοδος... υπαρχει κατι αλλο να κανω εκτος απο το να συμβιβαστω με το γεγονος οτι πηρα λαθος καρτα γραφικων για το συστημα κα πεταξα 40ευρα?

Δημοσ.

αν εχεις το manual της μητρικης ριξε μια ματια για να βεβαιωθεις οτι δεν υποστηριζει 1,5v εγω αυτο πιστευω ειναι. αν τη πηρες απο e-shop ρωτα μηπως γινεται να την αλλαξεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

το επαθα και εγω με την καινουργια καρτα γραφικων!

gecube radeon X1950 pro 512, και εκανα κατι μοντες με εναν φιλο μου και φτασαμε στο συμπερασμα οτι φταιει η αρχαια οθονη αν και sony!

Γι' αυτο σου προτεινω να την δκιμασεις με μια πιο καινουργια οθονη για να δεις αν δουλευει!

Παντως σε καταλαβαινω γιατι τωρα μαζευω λεφτα για καμια LG, και μεχρι τοτε θα την βγαλω με μια οτιναναι!

Παντως κατα 95% ειναι το ιδιο που επαθα και εγω!

Μην ανχωνεσαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...