billyyo Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα, Έχω μια σύνδεση 1MBPS με πάροχο την HOL και εδώ και πολλές μέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όταν καταβάζω από ελληνικές σελίδες ή ftp servers (π.χ. otenet ή ΕΜΠ) κατεβάζω με αρκετά καλή ταχύτητα (85-95 Κbps). Όμως όταν κατεβάζω από οποιαδήποτε σελίδα του εξωτερικού (π.χ. Microsof, SUN) κατεβάζει περίπου με 20Kbps Επίσης όλα τα speed tests μου δείχνουν ότι η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής μου είναι γύρω στα 150 -200 Κbps. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Δεν έχω firewall στο PC, στο router δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να μπλοκάρει την κίνηση από διευθύνσεις IP του εξωτερικού (FritzBox) και έχω καθαρίσει το PC με 5 anti-spyware προγράμματα. Μένω στους Αμπελόκηπους (Αθήνα). Αν κανείς άλλος μένει στην ίδια περιοχή ας μου γράψει αν έχει παρόμοιο πρόβλημα.
tonypapadovic Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Σίγουρα το δικό μου ταιριάζει με τον τίτλο που χρησιμοποίησες... Έχω OTENET Ondslkit 768 και τις τελευταίες 3-4 μέρες σέρνεται απίστευτα. Δεν μου σερνόταν εμένα, έπιανα μέσω rapidshare κανά 70άρη αλλά τώρα ούτε 30. Μένω Αμπελόκηπους, κοντά στο Γηροκομείο
Bigi444444 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Aπό την πρώτη του μήνα έχω hibox στα 3mbps.Προχθές παρατήρησα ακριβώς αυτό το πράγμα.Πατσαβούρια από ελληνικές σελίδες.Σερφάρισμα όπως αναμενόταν, αλλά ότι έχει να κάνει με εκτός σύρσιμο ατελείωτο.Μιλάμε για ταχύτητες κάτω των 50kb/s.Πιστεύω ότι είναι κάποιο θέμα με τη διασύσδεση με το εξωτερικό.Το στηρίζω στο γεγονός ότι μόνο σε κατεβάσματα απ΄έξω μου το κάνει και στο γεγονός ότι την πρώτη εβδομάδα δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα.Ας ελπίσουμε να φτιαχτεί σύντομα αν είναι αυτό. Τώρα για rapidshare δεν ξέρω.Έχω ακούσει και από άλλους ότι τελευταία δεν πάει καλά και όχι μόνο στην Ελλάδα.Πολύ πιθανόν να διανύουν μια περίδο με προβληματικές ταχύτητες.
tonypapadovic Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Eγώ κατεβάζω και από ftp.ntua.gr με <40...δεν θαπρεπε, έτσι δεν είναι;
billyyo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Βασικά εγώ μόνο από ελληνικές ιστοσελίδες κατεβάζω γρήγορα και σέρνεται στις σελίδες εξωτερικού, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από το πρόβλημα του Bigi444444!!! Αφήστε που η HOL μου είπε ότι στους Αμπελόκηπους δεν έχει άλλες θύρες για x4 ταχύτητες και έτσι έμεινα στο 1Mbps αντί για τα 4. Και για να είμαστε πιο ακριβείς δεν είναι x4 αλλά x1/4 @tonypapadovic: Κάτω από 40 μου φαίνεται πολύ αργό για το ftp.ntua.gr.
Bigi444444 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Μα βρε billyyo αυτό ακριβώς σου είπα το πρόβλημα έχω κι εγώ, όχι το αντίθετο!
proton Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Παίδες και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έχω HOL 1Μbit. Στο rapidshare σέρνεται (ταχύτητα μέχρι 40ΚB/s) ενώ ftp ntua πετάει. Παράδοξο είναι και το γεγονός πως ενώ σέρνεται το rapidshare το utorrent πετάει στα ύψη (peak: 100ΚB/s, μέση ταχύτητα τα 75KB/s)!
acinonyx Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Και εγώ με HOL εχώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημά. Έχω 1Mbs σύνδεση και για Web, Rapidshare κλπ σέρνεται, ενώ σε torrents πάει γρήρορα. Πήρα το HelpDesk της Hol και μου είπαν να κάνω firmware update στο fritz box. Φυσικά δεν έγινε τίποτα. Ξέρει κανείς τι παίζει?
billyyo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μα βρε billyyo αυτό ακριβώς σου είπα το πρόβλημα έχω κι εγώ, όχι το αντίθετο! Θα είχα πιεί τίποτα μάλλον ... Τηλεφώνησα στην HOL και μου είπαν ότι θα μου στείλουν με mail ένα τεστ ταχύτητας της σύνδεσης, να το κάνω και να τους στείλω τα αποτελέσματα. Το τεστ αυτό ήταν να κατεβάσω μία διανομή linux από τους servers του ntua και γύρω στο 75% να κάνω ένα print screen του παραθύρου που δείχνει την πρόοδο του download και να τους στείλω την εικόνα για να δουν την ταχύτητα. Αλλά φυσικά το ntua είναι Ελληνικό... Οπότε το τεστ τους είναι άχρηστο. Μπορώ όμως να τους στείλω 50 speed tests από σελίδες όπως η http://www.testmy.net που δείχνουν ότι η σύνδεση είναι της τάξης των 150 Kbps!!!! Και το firmware έκανα update αλλά τίποτα... Α, επίσης παρατήρησα ότι αθροιστικά, δηλαδή αν κατεβάζω παράλληλα 5 αρχεία, η συνολική ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 85 Kbps. Αλλά αν κατεβάζω ένα μόνο αρχείο δεν ξεπερνάει με τίποτα τα 20Kbps. Άλλο και τούτο
tonypapadovic Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ήμαρτον.... Πάντως εμένα έφτιαξε από χθες, από το πρωί κατεβάζω περίπου στο 70 με 768
kosmasgr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 χααχαχχααχαχχα Αν διαιρέσεις το 310 με το 8 το παλικάρι με το ζόρι θα κατεβάσει με 40. Ελεος παιδιά. Και γώ 2 Mbit έχω και κατεβάζω με 50. Τραγικός ο ΟΤΕ Να μαι και γώ με 2048/256 Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done running 10s outbound test (client to server) . . . . . 224.81Kb/s running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 431.44kb/s Your PC is connected to a Cable/DSL modem Γρήγορο Ιντερνετ
genius_13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δεν ειναι μονο ο ΟΤΕ.Ειναι γενικο το προβλημα..που να πας και στην Vivodi.. Στην forthnet Καπως καλυτερα αλλα και παλι προβληματα θα εχεις..
leomar_7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Εγω επαθα το εξης κουφο.Εχω το πακετο προσφορας τησ forthnet της 1 Ιουνη.Αυτη που ειχε γινει ολο το σουσουρο αν θα παρει διπλασιασμο η οχι.Η συνδεση τελικα εγινε 1024/256.Και επιανα παντου 90αρια download και σταθερα 24αρια και ανω στο upload.Ξαφνικα τη προηγουμενη Πεμπτη το πρωι μου κοβεται η συνδεση τελειως.Ψαχνω απο εδω ψαχνω απο εκει δε βρισκω καποιο λαθος και το αφηνω το θεμα επειδη ειχα συχνα disconnections κατα καιρους και λεω θα περασει και αυτο...Το βραδυ ομως που επεστρεψα μου ηρθε φωτιση και κοιταω στο router τη speed connection.Απο 1024/256 μου τη κανανε 768/192!Λεω ενταξει δε μαμιεται μας ανακαλυψαν εμας της 1 Ιουνη.Επανερχεται η συνδεση λοιπον και τωρα πλεον πιανω 25down και με το ζορι 14 up!Και φυσικα ουτε λογος για να ανοιξει σελιδα εστω και με αυτα τα τραγικα νουμερα.Επικοινωνοντας με τη forthnet τους τα εξηγω και μου λενε τα εξης:" Οι κατοχοι λεει της προσφορας της !ης Ιουνη ειχαν ενημερωθει οτι το 1024/256 ηταν προσωρινο γιατι τοτε δεν υπηρχε διαθεσιμο 768/192."Ασχετως της λεω που εγω δεν ειχα ενημερωθει δεν εχω προβλημα με αυτο.Προβλημα εχω που κατεβαζω με αυτα τα τραγικα νουμερα και δε μπορω συγχρωνως να σερφαρω!Θα κανετε μου λεει μια μερα το speedtest της forthnet 3 φορες.Μια το πρωι μια το μεσημερι και μια το βραδυ.Και αν σας βγει το νουμερο και τις τρεισ φορες στο 1/3 τησ ταχυτητας θα μας το πειτε και θα ενημερωσουμε τον οτε για βλαβη στη γραμμη.Καπου εκει της ειπα οκ γιατρε και εκλεισα το τηλεφωνο.Ηλπιζα απλα να μη παθω και γω αυτα που διαβαζω τοσο καιρο εδω μεσα αλλα φευ!Ειμαι πολυ μικρος για να τα βαλω με το adsl συστημα της Ελλαδος.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.