Προς το περιεχόμενο

INTERNET: πρόσβαση για PC, απαγόρευση για χρήστη

zaskar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν υπολογιστή στο δίκτυο ο οποίος παίρνει internet μέσω του router που έχω στο δίκτυο και αυτόν. Πως θα μπορούσα να έχω τον συγκριμένο υπολογιστή στο internet (όπως είναι σήμερα) όμως να απαγορεύσω την πρόσβαση μέσω browsers. Με άλλα λόγια να διατηρήσω τη δυνατότητα στον υπολογιστή να κάνει τα update του κανονικά όμως να μην δίνω την δυνατότητα στον χρήστη να έχει πρόσβαση internet μέσω των browsers που μπορεί να υπάρχουν στο σύστημά του.

Δημοσ.

Αν κλειδώσεις την 80; Δεν είμαι σίγουρος από που τραβάει τα updates. Δοκιμασέ το.

Ποιο router έχεις; Τα περισσότερα στο admin panel σου δίνουν τη δυνατότητα να ορίσεις permissions για συγκεκριμένα προγράμματα.

Δημοσ.

η πορτα 80, του συγκεκριμένου υπολογιστή δεν εχει καμια σχεση με τους browsers.

το κλειδωμα εξαρταται, τι χρήστες χρησιμοποιουν αυτο to pc, και πιστευεις οτι θα ανοιξουν browser.

μια λυση ειναι εγκατασταση software firewall, που να απαιτεί password για αλλαγή ρυθμισεων ή απεγκατασταση,

και επιλεγεις τους browsers στα προγράμματα που δεν θα εχουν πρόσβαση εξω.

αλλα, πιό σωστά:

επειδη browsers αυτη τη στιγμη υποθέτω ειναι μονο ο ΙΕ, αλλα μπορει ο χρηστης να εγκαταστήσει (ή να βάλει νεώτερη εκδοση), firefox, opera, και ότι άλλο, ή να εκτελέσει browser απο usb, σε portable έκδοση,

στο firewall, πρεπει να διαλέξεις οσα προγράμματα θέλεις να εχουν πρόσβαση, και επιπλέον, επιλογή, οτι οσα προγράμματα ζητήσουν απ εδω και πέρα πρόσβαση να γίνεται φραγή χωρις prompt στο χρήστη, silent.

τετοιες επιλογές εχει το outpost, αλλα εχω παψει να ασχολουμε με soft fw πολυ καρό.

---------------------

Οι αλλες λυσεις ειναι να κανεις κατι μεσα απο τα δικαιωματα χρηστών των win,

ή να γινει καποια φραγή στον router αν εχει τετοιες δυνατοτητες. δεν κατέχω απ αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...