Xatiu Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Έχω ένα IBM PC περίπου 4ετίας το οποίο έχει 2 USB 1.0 θύρες. Από αυτές τις δύο η μία λειτουργεί κανονικά ενώ η άλλη είναι νεκρή. Δηλαδή ότι και να συνδέσω σε αυτήν είναι σαν να μη το σύνδεσα. Τρέχω WindowsXP. Αν έχει κάποιος κάποια λύση σχετικά με το πρόβλημα... Έψαξα στη microsoft και δεν βρήκα τίποτα. Ευχαριστώ προκαταβολικά
parsifal Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μυρίζει hardware πρόβλημα και όχι software/Windows. Για να το σιγουρέψεις, μπορείς να εκκινήσεις το PC με ένα Linux LiveCD και να δοκιμάσεις ένα USB Flash...
Xatiu Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Έχεις δίκιο, Έκανα εκκίνηση με Ubuntu Live CD και δεν αναγνώριζε flashaki. Μάλιστα δεν ανάβει ούτε καν το κόκκινο λαμπάκι, δηλαδή σαν να μην δίνει καν τροφοδοσία. Ξέρεις τι μπορεί να φταίει hardwarika? Επειδή ο υπολογιστής είναι IBM δέν έχω πρόσβαση στα manual της μητρικής κλπ
parsifal Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Πιθανότερο: Αν έχει πολυχρησιμοποιηθεί η θύρα με βάλε-βγάλε, ίσως κάποιες από τις κολλήσεις των ακροδεκτών της USB με τις «γραμμές» της μητρικής που καταλήγουν εκεί, να έχουν αποκοπεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι πρόβλημα του USB controller, αφού με 2 μόνο USB μάλλον είναι κοινός ο ελεγκτής και θα είχες πρόβλημα και στις 2. Άρα, το πρόβλημα βρίσκεται πιο «ψηλά». Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι είναι κάτι που δε φτιάχνεται εύκολα από τον μέσο χρήστη (αυτόν που δεν έχει σοβαρή εμπειρία από πολύμετρο και κολλητήρι τουλάχιστον).
Xatiu Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Τη συγκεκριμένη θύρα δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ επειδή ήταν χαλασμένη από τότε που αγόρασα το pc. Κολλητίρη και πολύμετρο έχω αλλά δεν έχω ιδέα από μητρικές κλπ. θα το ανοίξω μπας και καταφέρω κάτι. Αλλιώς θα αγοράσω μια PCI USB card και θα την βάλω στο τελευταίο μου ελευθερο PCI slot . Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να πειράξω κάποιο switch ή κάποιο jumper πάνω στην μητρική, ή να μη το ψάχνω άδικα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.