jojos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Έχω εγκαταστήσει μία Sunix pci to usb κάρτα.Σύνδεσα ένα usb σκληρό δίσκο αλλά παίρνω πολύ χαμηλές ταχύτητες.Ο υπολογιστής μου από τα usb ports της μητρικής βγάζει usb 1.1.Η pci κάρτα είναι όμως usb 2.0.Από το πλαίσιο που αγόρασα την κάρτα μου είπαν οτι αν η μητρική δεν υποστηρίζει usb 2.0 δεν μπορεί ούτε η pci καρτα να βγάλει usb 2.0 Ισχύει κάτι τέτοιο?Ευχαριστώ
costas ioannoy Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δεν ισχύει αυτό που σου είπαν αλλά υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες καρτών usb σε pci με ορισμενα chipsets. Δοκίμασε να αλλάξεις pci θύρα και να κάνεις update της μητρικής στο τελευταίο bios.
Lafas1987 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό! Βλακείες σου είπαν και εμένα μου έκανε κάτι κουλά.... Από ότι θυμάμαι αν εχεις SP2 δεν θέλει Drivers τις βλέπει μόνο του. Δοκίμασε να αλλάξεις θύρα PCI και πότε μην χρησιμοποιείς την PCI κάτω από την AGP! (ΑGP λογικά θα έχεις, για να μας λες USB1)...
Silent Arrow Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 .....κι εγω ειχα παρει μια καρτα PCI με 4+1 USB 2.0 ports απο το Πλαισιο για ενα PC PIII και ειχα προβλημα και με το USB flashaki και με τον εξωτερικο σκληρο δισκο. Στο flashaki δεν εδειχνε τα περιεχομενα και στον σκληρο κολλουσε καθως τον διαβαζε........ Δεν θυμαμαι ομως σε πια PCI θυρα εχω βαλει την καρτα ομως (το PC δεν ειναι εδω). Παιζει να ειναι κατω απο την AGP ομως. Ποιο ειναι ακριβως το προβλημα??? Για τον PIV που πηρα μια καρτα απο τα multirama αυτη τη φορα δεν ειχα προβλημα με το flashaki και τον σκληρο. Πιστευω οτι γενικα σε αυτες τις περιπτωσεις μαλλον εχουμε να κανουμε με ασυμβατοτητα.........
Tenshi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δυστυχώς έτσι είναι όπως τα λέει ο Silent Arrow,ασυμβατότητα... Είχα και εγώ τραβήγματα με μια pci 4+1 (την είχα αγοράσει κοψοχρονιά απο το eshop)με όσα usb stick δοκίμασα καθώς επίσης όταν προσπαθούσα να συνδέσω τον εξωτερικό σκληρό μου. Ενώ μπορούσα να μεταφέρω αρχεία απο Pc -> Usb device δέν μπορούσα να κάνω το αντίστροφο σε αρχεία μεγαλύτερα απο 200ΜΒ αφού μου πέταγε IRQL_Less_Or_Equal σφάλμα. Αγόρασα την ίδια κάρτα που πήρε και ο jojos θαρρώ απο Πλαίσιο (την ακριβοπλήρωσα τη ρουφιάνα μάλιστα) και ξανά μανά τα ίδια προβλήματα. Εν τέλη μετά απο αρκετό ψάξιμο σε forums ανακάλυψα οτι σε πολλές περιπτώσεις Usb controllers με chip της VIA αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα συμβατότητας. Καμία απο τις προτεινόμενες λύσεις δέν δούλεψαν για μένα (drivers/patches/tools/registry) και στο τέλος αγόρασα μια κάρτα με chip της NEC και βρήκα την υγειά μου.
jojos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Λέτε να γίνεται να την αλλαξω στο πλαισιο?Θυμαμαι οτι είχαν και κάποιες κάρτες της equip.
Xatiu Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Αν έχεις άθικτα όλα τα μέρη της συσκευασίας τη δέχονται πίσω
Tenshi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Λέτε να γίνεται να την αλλαξω στο πλαισιο?Θυμαμαι οτι είχαν και κάποιες κάρτες της equip. Αν όντως υπάρχουν κάρτες της Equip κοίτα άν έχουν την EQUIP 128281 (NEC). Η 128280 είναι με Via και πιστεύω οτι θα έχεις και πάλι προβλήματα
kleidokratwr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Γιατί δεν ξαναπερνάς τους drivers για usb2 απο πάνω; Μαζί με την κάρτα δεν σου δώσαν cd; Αν όχι τσέκαρε στο site της για νέους drivers. Πάααρα ππολλές οι φορές που ναι μεν έχεις sp2 αλλα δέν έχεις usb2 drivers.
Tenshi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 @kleidokratwr δυστυχώς το συνοδευτικό cd απευθύνεται σε όσους έχουν σαν λειτουργικό Windows 95/98/Me/2000. Στις οδηγίες λιτά και απέριττα περιγράφει την εγκατάσταση σε WinXP με 4 βήματα (στην κυριολεξία) και τα 2 απο αυτά είναι το power on/off! <== plug 'n play γαρ. Στο site λογικά θα βρείς drivers,σίγουρα όμως δέν θα είναι πιο νέα έκδοση απο αυτήν που παρέχεται απο τα Xp. Πάααρα ππολλές οι φορές που ναι μεν έχεις sp2 αλλα δέν έχεις usb2 drivers. Αυτό δέν κατάλαβα πώς γίνεται...εκτός και άν αναφέρεσαι σε "ειδικές" (lite) εκδόσεις των Xp ή αποτυχημένη εγκατάσταση.
StavrosD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 +1 στην ασυμβατότητα. Υπάρχει βέβαια και 1/1000 να φταίει το τροφοδοτικό. Μην γελάσεις, το παρακάτω δεν είναι ανέκδοτο, είναι γεγονός. Το PC που έχω στην σχολή, λειτουργεί οριακά. Του έβαλα την USB 2 κάρτα και βλέπει τις θύρες σαν usb 1. Πρόσθεσα ένα dimm μνήμης και κόλλαγε στο POST. Έβγαλα την κάρτα USB, όλα ΟΚ. Την έβαλα, ξανά πρόβλημα. Έβγαλα την μνήμη, πάλι ΟΚ. Προφανώς τα 5watt παραπάνω δεν μπορούσε να το τροφοδοτήσει.
flyer Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δυστυχώς έτσι είναι όπως τα λέει ο Silent Arrow,ασυμβατότητα...Είχα και εγώ τραβήγματα με μια pci 4+1 (την είχα αγοράσει κοψοχρονιά απο το eshop)με όσα usb stick δοκίμασα καθώς επίσης όταν προσπαθούσα να συνδέσω τον εξωτερικό σκληρό μου. Ενώ μπορούσα να μεταφέρω αρχεία απο Pc -> Usb device δέν μπορούσα να κάνω το αντίστροφο σε αρχεία μεγαλύτερα απο 200ΜΒ αφού μου πέταγε IRQL_Less_Or_Equal σφάλμα. Αγόρασα την ίδια κάρτα που πήρε και ο jojos θαρρώ απο Πλαίσιο (την ακριβοπλήρωσα τη ρουφιάνα μάλιστα) και ξανά μανά τα ίδια προβλήματα. Εν τέλη μετά απο αρκετό ψάξιμο σε forums ανακάλυψα οτι σε πολλές περιπτώσεις Usb controllers με chip της VIA αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα συμβατότητας. Καμία απο τις προτεινόμενες λύσεις δέν δούλεψαν για μένα (drivers/patches/tools/registry) και στο τέλος αγόρασα μια κάρτα με chip της NEC και βρήκα την υγειά μου. Aκριβώς το ίδιο συνέβη και σ' εμένα.Πάρε κάτι με chip της NEC και ξένοιασες.
takis renesis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 chip tis NEC kai gen tha exeis provlima ta VIA einai gia pio nees mobo
kleidokratwr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Αυτό δέν κατάλαβα πώς γίνεται...εκτός και άν αναφέρεσαι σε "ειδικές" (lite) εκδόσεις των Xp ή αποτυχημένη εγκατάσταση. Όχι δεν αναφέρομαι σε ειδικές-lite εκδόσεις. Κανονικές εγκαταστάσεις όπου απλά θέλει τους δικούς του drivers ή έχει χάσει τους usb2.
abakas7 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Πάρε μια NEC να βρεις την υγειά σου. Εμένα έπαιξε σαν USB 2.0 ακόμα και σε έναν πανάρχαιο PII MMX 300άρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.